reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

exquise :szok::szok::szok::szok:..!!!! jeeeejku jaka ta baba musi miec smutne i samotne życie.. ja pierdziele..!!!

masakra..! :O:O

g_agnes powodzenia w nauce! ja jak tylko przysiadlam o mam piasek pod powiekami i ciężka głowę.. i miss plusz koncentracja i pamięć :(:(:(

reklama
Witajcie,

M w pracy , Antoniusz w klubiku a ja mam wolne do 13;-)rety jak mi brakowało czasu dla siebie:tak:

Kasia trzymam kciuki za babcię!!!:tak:mój teść jest w dość podeszłym wieku , miał już 4 zawały i powiem Ci , ze celebruje niemal każdą wizytę u niego. Jest super człowiekiem i nie wyobrażam sobie żeby go zabrakło
Exquise.. brak słów. Postaraj się jej słowa wyrzucić z umysłu!!:tak:
Sonisia a moze uda Ci sie bez dziekanki? Wierzę, że podejmiesz słuszną decyzję:tak:

martolinka zobacze co powiedzą w dziekanacie.
może i bym jakoś dała rade, ale kosztem dziecka.
praktycznie zaraz po porodzie musiałabym sie odciąć i skupic wylacznie na nauce żeby zaliczyć ok 10 przedmiotów, zrobic badanie na ok 200 osób samodzielnie i spisać z niego raport (jak praca licencjacka) i odbyć 70 godz praktyk.
jest mało czasu bo sem krótki, bo luty to sesje i ferie, więc mam marzec i morze trochę kwietnia, a w tym musiałabym jeszczcze skończyć remont i sie przeprowadzić i urządzić przed urodzeniem małego.

więc obawiam sie, ze zamiast przeżyć moment ze zostałam mama i nacieszyć sie tymi pierwszymi tygodniami ja musiałabym skupić sie na nauce bo inaczej bym sie nie wyrobila.
zła jestem z jednej strony ze udało nam sie za pierwszym razem, jednak gdyby potrwalo to trochę dłużej to bym urodziła po zaliczeniach i sesji :)

myśle o tym intensywnie juz od tygodni i nie ma idealnego rozwiązania , bo zawsze cos kosztem czegoś. pytanie tylko co ważniejsze ?

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny po weekendzie!
Nadrobiłam Was, ale odpisać nie dam rady:zawstydzona/y:- wszystko mi się miesza i mam wrażenie, że najwięcej się dzieje właśnie wtedy jak nas gdzieś nie ma, też tak macie?
U mnie dzisiaj straasznie leniwie, chyba nawet nie będę planować żadnych prac domowych, bo i tak nic nie zrobię...

Kochana nie jestem na Twoim miejscu więc trudno mi doradzać:tak:wierzę , że dobrze ocenisz sytuację:tak:
czasem przed nami stają trudne wybory , niestety

hej dziewczyny!
Jeśli chodzi o studia to ja też rzuciłam, ale miałam dopiero rok resocjalizacji zrobiony dziennie, a zajęc tyle, że na pewno bym nie wyrobiła, no a przeniesienie się na zaoczne nie wchodziło w grę, bo to duża kasa...
reniuszku pisałam Ci ostatnio wiadomość na priv odnośnie poprawek w mamusiowej liście, dostałaś może? :)
Miłego dnia!!

sonisia popieram luzne ciuszki :) co do dziekanki to z pewnoscia wybierzesz to co najlepsze jako mama dla Brunka :) i doskonale Cie rozumiem, ze na SWPSie jednak trzeba sie w calosci oddac studiowaniu, bo inaczej rezultaty sa mierne, a wymagania to oni niestety maja- zaostrzone:)
u mnie jest ciagly strach przed tym, ze nawet jak cos zawale przez Malego to pozniej mi to dolicza i bede miala po 30 przedmiotow do zaliczenia, a w tym wypadku wiem, ze nie dalabym za cholere rade, tymbardziej majac dziecko:)
a propo dziecka ... tez Cie tak Bruno boksuje z samego rana ?? :) ja mam wrazenie, ze Maksymilian mnie budzi haha - moj maly kochany osobisty budzik :) a do lekarza idziemy jakos ok 13 :)

gagnes powodzenia Kochana w nauce !! i witaj w klubie zreszta - mnie dzisiaj czeka to samo :D
A w ogole slyszalyscie, zeby kolokwium zaliczac przez E-learning ?? haha ja wlasnie na takowy sie umowilam :-)

martolinka super, ze masz czas dla siebie :) powiedz jak tam ten klubik Antosia ? Co to to dokladnie jest ? chetnie tam biega ? fajne dzieciaki ??
ja podobnie jak sonisia jak Maksymilianek skonczy 6 m-cy puszcze go w swiat - niech poznaje kolezanki i kolegow w zlobku:), wiec ciekawa jestem form jakie oferuja dla maluchow:)

MamiDo dobrze, ze jestes !! chwila moment i wciagniemy Cie w wir ciezarowkowych opowiesci :D a co do Twojego pytania - to ja mialam tak ciagle na poczatku ciazy: )

kivinko tak dostalam - wybacz, ze nie odpisalam :( poprawka jest juz dawno zrobiona :)

reniuszek bruno mam wrażenie ze nadaktywny cały czas, ale szczyt osiąga dopiero wieczorami :)
rano kopniaczek mówiący "cześć mamo, ja tez nie śpię - dawaj sniadanko" :) a potem kilkanascie razy w ciagu dnia :tak:
widać ze koledzy ida łeb w łeb ;)

zgadzam sie z tobą ze SWPS ma zaostrzone reguly, a ja chce z tych studiów jak najwiecej wyciągnąć a nie byle po lebkach i zaliczyć (za duzo kasy to kosztuje)
ale na 1 roku jest przyjemniej, są wstępy i myśle ze spokojnie dasz rade zaliczyć, a różnic bym sie nie obawiała jeśli nie przenosisz sie np na inny wydział :)

reklama
Ja zapisałam malutką do państwowego żłobka jak byłam w 3mscu ciąży. Jest szansa , ze się dostanie ,. gdy będzie mieć około roku:baffled: niestety nie opłacałoby mi się iść do pracy ( swieżo po studiach , bez doświadczenia kokosów nie zarobię) gdybym miała zatrudnić nianię(ok.1300 zł.) lub oddać od prywatnego żłobka (koszt około 1000 zł)
Reniuszek są różne formy "przechowywania " dzieci : kluby malucha , centra opieki nad dzieckiem , przedszkola , żłobki itp:tak:państwowe żłobki i przedszkola podlegają restrykcjom MEN więc można mieć do nich większe zaufanie (choć wypadki sie zdarzają). Niestety trudno często sie do nich dostać więc pozostają inne prywatne inicjatywy

Do góry