reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

exquise :szok::szok::szok::szok:..!!!! jeeeejku jaka ta baba musi miec smutne i samotne życie.. ja pierdziele..!!!

masakra..! :O:O

g_agnes powodzenia w nauce! ja jak tylko przysiadlam o mam piasek pod powiekami i ciężka głowę.. i miss plusz koncentracja i pamięć :(:(:(

reklama
Witajcie,

M w pracy , Antoniusz w klubiku a ja mam wolne do 13;-)rety jak mi brakowało czasu dla siebie:tak:

Kasia trzymam kciuki za babcię!!!:tak:mój teść jest w dość podeszłym wieku , miał już 4 zawały i powiem Ci , ze celebruje niemal każdą wizytę u niego. Jest super człowiekiem i nie wyobrażam sobie żeby go zabrakło
Exquise.. brak słów. Postaraj się jej słowa wyrzucić z umysłu!!:tak:
Sonisia a moze uda Ci sie bez dziekanki? Wierzę, że podejmiesz słuszną decyzję:tak:

martolinka zobacze co powiedzą w dziekanacie.
może i bym jakoś dała rade, ale kosztem dziecka.
praktycznie zaraz po porodzie musiałabym sie odciąć i skupic wylacznie na nauce żeby zaliczyć ok 10 przedmiotów, zrobic badanie na ok 200 osób samodzielnie i spisać z niego raport (jak praca licencjacka) i odbyć 70 godz praktyk.
jest mało czasu bo sem krótki, bo luty to sesje i ferie, więc mam marzec i morze trochę kwietnia, a w tym musiałabym jeszczcze skończyć remont i sie przeprowadzić i urządzić przed urodzeniem małego.

więc obawiam sie, ze zamiast przeżyć moment ze zostałam mama i nacieszyć sie tymi pierwszymi tygodniami ja musiałabym skupić sie na nauce bo inaczej bym sie nie wyrobila.
zła jestem z jednej strony ze udało nam sie za pierwszym razem, jednak gdyby potrwalo to trochę dłużej to bym urodziła po zaliczeniach i sesji :)

myśle o tym intensywnie juz od tygodni i nie ma idealnego rozwiązania , bo zawsze cos kosztem czegoś. pytanie tylko co ważniejsze ?

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny po weekendzie!
Nadrobiłam Was, ale odpisać nie dam rady:zawstydzona/y:- wszystko mi się miesza i mam wrażenie, że najwięcej się dzieje właśnie wtedy jak nas gdzieś nie ma, też tak macie?
U mnie dzisiaj straasznie leniwie, chyba nawet nie będę planować żadnych prac domowych, bo i tak nic nie zrobię...

Kochana nie jestem na Twoim miejscu więc trudno mi doradzać:tak:wierzę , że dobrze ocenisz sytuację:tak:
czasem przed nami stają trudne wybory , niestety

hej dziewczyny!
Jeśli chodzi o studia to ja też rzuciłam, ale miałam dopiero rok resocjalizacji zrobiony dziennie, a zajęc tyle, że na pewno bym nie wyrobiła, no a przeniesienie się na zaoczne nie wchodziło w grę, bo to duża kasa...
reniuszku pisałam Ci ostatnio wiadomość na priv odnośnie poprawek w mamusiowej liście, dostałaś może? :)
Miłego dnia!!

sonisia popieram luzne ciuszki :) co do dziekanki to z pewnoscia wybierzesz to co najlepsze jako mama dla Brunka :) i doskonale Cie rozumiem, ze na SWPSie jednak trzeba sie w calosci oddac studiowaniu, bo inaczej rezultaty sa mierne, a wymagania to oni niestety maja- zaostrzone:)
u mnie jest ciagly strach przed tym, ze nawet jak cos zawale przez Malego to pozniej mi to dolicza i bede miala po 30 przedmiotow do zaliczenia, a w tym wypadku wiem, ze nie dalabym za cholere rade, tymbardziej majac dziecko:)
a propo dziecka ... tez Cie tak Bruno boksuje z samego rana ?? :) ja mam wrazenie, ze Maksymilian mnie budzi haha - moj maly kochany osobisty budzik :) a do lekarza idziemy jakos ok 13 :)

gagnes powodzenia Kochana w nauce !! i witaj w klubie zreszta - mnie dzisiaj czeka to samo :D
A w ogole slyszalyscie, zeby kolokwium zaliczac przez E-learning ?? haha ja wlasnie na takowy sie umowilam :-)

martolinka super, ze masz czas dla siebie :) powiedz jak tam ten klubik Antosia ? Co to to dokladnie jest ? chetnie tam biega ? fajne dzieciaki ??
ja podobnie jak sonisia jak Maksymilianek skonczy 6 m-cy puszcze go w swiat - niech poznaje kolezanki i kolegow w zlobku:), wiec ciekawa jestem form jakie oferuja dla maluchow:)

MamiDo dobrze, ze jestes !! chwila moment i wciagniemy Cie w wir ciezarowkowych opowiesci :D a co do Twojego pytania - to ja mialam tak ciagle na poczatku ciazy: )

kivinko tak dostalam - wybacz, ze nie odpisalam :( poprawka jest juz dawno zrobiona :)

reniuszek bruno mam wrażenie ze nadaktywny cały czas, ale szczyt osiąga dopiero wieczorami :)
rano kopniaczek mówiący "cześć mamo, ja tez nie śpię - dawaj sniadanko" :) a potem kilkanascie razy w ciagu dnia :tak:
widać ze koledzy ida łeb w łeb ;)

zgadzam sie z tobą ze SWPS ma zaostrzone reguly, a ja chce z tych studiów jak najwiecej wyciągnąć a nie byle po lebkach i zaliczyć (za duzo kasy to kosztuje)
ale na 1 roku jest przyjemniej, są wstępy i myśle ze spokojnie dasz rade zaliczyć, a różnic bym sie nie obawiała jeśli nie przenosisz sie np na inny wydział :)

reklama
Ja zapisałam malutką do państwowego żłobka jak byłam w 3mscu ciąży. Jest szansa , ze się dostanie ,. gdy będzie mieć około roku:baffled: niestety nie opłacałoby mi się iść do pracy ( swieżo po studiach , bez doświadczenia kokosów nie zarobię) gdybym miała zatrudnić nianię(ok.1300 zł.) lub oddać od prywatnego żłobka (koszt około 1000 zł)
Reniuszek są różne formy "przechowywania " dzieci : kluby malucha , centra opieki nad dzieckiem , przedszkola , żłobki itp:tak:państwowe żłobki i przedszkola podlegają restrykcjom MEN więc można mieć do nich większe zaufanie (choć wypadki sie zdarzają). Niestety trudno często sie do nich dostać więc pozostają inne prywatne inicjatywy

Do góry