może poradziłybyście coś na krostki na buźce? Mateusz ma od jakiegoś czasu tuż obok ust z jednej strony taki kwadracik krostek cmxcm a może i mniej, ale to nie znika, byłam nawet u lekarki dała mu maść Locoid lipocream ale to nie pomogło, to nie swędzi ani raczej nie dokucza mu w żaden sposób bo nic nie mówi ale wygląda to nie fajnie, może macie jakiś pomysł co mogłoby mu pomóc?
Sluchaj gdyby to byla alergia to raczej by ta masc pomogla, bo to jest masc na alergie i to silna-steryd. Ja bym sprobowala mu smarowac kremikiem do bardzo delikatnej skory, moja corka miala na nogach i pupie takie suche jakby uczulenie, nie wiem na 100% do dzis ale smarowalam ja hydrocortisonem i przeszo w zasadzie od razu, poza tym natluszczalam jej kremem (dziewczyny juz podpowiedzialy kilka dobrych firm) zeby ta skora nie byla sucha. Ciezko powiedziec co to moze byc, sprobuj smarwac ta mascia sterydowa ktora masz przez kilka dni i dodatkowo oilatum lub czyms podobnym, a jak nie przejdzie to sptaj dermatologa lub pediatry jeszcze raz.
Stokrotta-zdrowka kochana i sprobuj moze troche odpoczywac. Ja mam od denerwowania sie bol brzucha i wtedy mowie sobie ze naprawde trzeba zwolnic i odsapnac. Do mnie lekarz tez powiedzial rozciaganie sie wiezadel itp. moze powodowac nawet duze bole i ze to normalne
Porannakawa-oczywiscie ze mozna brac syropy na kaszel np.syropy na bazie dekstrometorfanu na suchy meczacy kaszel (nie mam pojecia jakie to bede preparaty w Finlandii, u nas to jest np. robitussin) ale trzeba patrzec czy jest etanol w skladzie, bo nie wolno brac syropow z etanolem. Mozna tez lagodne typu prawoslazowy lub homeopatyczne.
Emama-sto lat dla corci!
Sonisia-a nie mozesz sie urwac z koncowki zajec? A jesli chodzi o saune to tez mi mowili zeby unikac bo powoduje przegrzania. W Skandynawii ludzie sa bardziej przyzwyczajeni do tego, stosuja od zawsze to moze na nich to nie robi wrazenia, ale jak ktos jest nie przyzwyczajony to moze miec konsekwencje.
Wczoraj mialam gosci, niby fajnie ale z 2 dzieci, mniejsze od mojej Alusia i ciagle sie gdzies wywracaly ciagle placze, jeden noworodek, dom wariatow
Na kolacje zrobilismy oczywiscie lososia w sosie teriyaki i bardzo dobry wyszedl. kurcze ja wam powiem ze fajni sa Ci nasi znajomi ale szokuje mnie ze ta babka pali i karmi
moze ja jestem z jakiejs przestarzalej bajki ale nie wyobrazam sobie. Podobno lekarka jej powiedziala ze to nie przechodzi do pokarmu. Slyszalyscie cos takiego albo widzialyscie takie przypadki?