reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam
póki co nie dziękuję;-) mam nadzieję że po wizycie u lekarza będę mogła się już tak naprawdę cieszyć ciążą:-) mam już jednego szkraba, skończył niedawno 2 latka i przyszedł czas na drugą dzidzię

Cześć dziewczyny. Ja sie też przywitam. Jestem gosia. Szkoda, że jeszcze nie ma oficjalnych kwietniówek 2012 i odpowiednich wątków. Mam nadzieje, że nie zapesze postem... ale nie mogłam się powstrzymać, żeby do was nie dołączyć. :)

Moj test ponad 1 tydzien temu wyszedł pozytywny. Byłam na USG, ale lekarz nie widział pęcherzyka w macicy. Niestety widoczne są cysty na jajniku nieokreślonego pochodzenia. Powiedział, że podejrzewa ciąże pozamaciczną i mam badać BetaHCG. Ta, póki co ślicznie rośnie 600 --> 1100 --> 2900 IU/L co ok 48h, a wiec podręcznikowy przyrost!!. Niestety przy Becie 1100 nadal pęcherzyka nie było widać :( . Na kolejne USG idę w środę, mam nadzieje, że pęcherzyk będzie już widoczny. Staram się nie stresować ale to cholernie trudne :/

Jak widzicie z suwaczka, mam już jedna maludę, która ma też niespełna 2 latka (listopadówka 2009). Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie potwierdzone i niepotwierdzone kwietniówki!! :)

Ostatnia edycja:
reklama
magdusia ja mam tak samo jak ty w pierwszej ciąży gładka cera od początku do końca i dziewczynka, a teraz jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a pryszcze mi zaczęły wyskakiwać!!! i towarzyszą mi cały czas:-(
teraz praktycznie to bym jadła tylko kwaśne i słone a na widok słodyczy mnie mdli - przeciwnie jak w poprzedniej ciąży. skoro jest tyle różnic to mam cichą nadzieję że i płeć będzie inna :-)
Brzuch też już mi wysadziło!!! wyglądam jak w 3 miesiącu...

Witam! Kurcze, kilka dni nie bylam tutaj i tyyyle do nadrabiania, polowy nie pamietam :)

Ja mam brzuch koszmarny, zadnych spodni nie moge dopiac :((( Do tego zaparcia. Ale co tam, dla malucha wszystko. Do tego od wczoraj mdlosci i medzenie w zoladku. Wrrr! Jutro do pracy i nie wiem jak wysiedze 8 h.
W srode i piatek robilam bete. 3750 - 6340, wiec super. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie - bardzo sie stresuje.

nefertete mam nadzieje, ze pecherzyk sie pojawi na kolejnym usg, bo beta faktycznie pieknie przyrasta. Ja 2 m-ce temu mialam podejrzenie pozamacicznej i lekarz mi mowil, ze wtedy beta przyrasta o wiele wolniej, np. o 200 tylko.

Dziś robiłam wróżbę i wyszło mi ze w brzuszku jest dziewuszka. Ciekawe czy wróżba sie pomyli bo z Patim sie nie myliła .

a jaka to wróżba?? może i ja spraedzę :)

3majcie kckiuki dziewczyny!
trzymamy, trzymamy!! :))

magdusia ja mam tak samo jak ty w pierwszej ciąży gładka cera od początku do końca i dziewczynka, a teraz jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a pryszcze mi zaczęły wyskakiwać!!! i towarzyszą mi cały czas:-(
teraz praktycznie to bym jadła tylko kwaśne i słone a na widok słodyczy mnie mdli - przeciwnie jak w poprzedniej ciąży. skoro jest tyle różnic to mam cichą nadzieję że i płeć będzie inna :-)
Brzuch też już mi wysadziło!!! wyglądam jak w 3 miesiącu...
hehe ja też mam cichą nadzieje że mały kawaler tam w brzusiu siedzi, chociaż tak naprawdę modlę się tylko o to aby było zdrowe.

witam

długi weekend się skończył i jutro znów do pracy:dry: no ale tylko 2 tygodnie do wizyty;-) nie pogniewałabym się gdyby dał mi zwolnienie, tym bardziej że praca średnio odpowiednia dla ciężarnej:dry:
ja już wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży, niestety nie zrzuciłam nadwagi po pierwszej i stratuję z wysokiej wagi i aż się boję co będzie na końcu, tym bardziej że mdłości mi minęły i apetyt znowu dopisuje:baffled:

Inzagata
super że zmieniłaś podejście i że mąż ma takie zdanie, teraz będziesz spokojniejsza co dzidziuś na pewno odczuje z radością:tak:
Martolinka Bunny
ja również zamierzam na dwójce poprzestać i bardzo bym się cieszyła z córeczki nawet kosztem pryszczatej ciąży;-) ale z synka też się ucieszę:tak:
neferetete
masz piękny przyrost bety i jestem pewną że będzie z tego zdrowa ciąża:tak: ja i dronka też miałyśmy taką sytuację ze nie było pęcherzyka a teoretycznie powinien już być ale po kilku dniach było już ok także głowa do góry a za kilka dni powtórz usg i na pewno będzie pęcherzyk!

Witam :-) jestem już tylko 1 dzień przed spodziewaną @ :-)

ja jeszcze 5dni......

Trzymam za Was kciuki:tak::tak:
Tajemnica suwaczków trwa :-D:-D:-D
ja również 10 lipca cykle 32 dniowe czyli wychodzi na to że cała nasza trójca powinna mieć identyczne odliczanie na suwaczku i terminy jedna po drugiej druga po trzeciej dzień po dniu a tutaj proszę bardzo czaaaary mary :-p
syneczki 19 kwietnia to jakas magiczna data widac:-D:-D

Cześć dziewczyny. Ja sie też przywitam. Jestem gosia. Szkoda, że jeszcze nie ma oficjalnych kwietniówek 2012 i odpowiednich wątków. Mam nadzieje, że nie zapesze postem... ale nie mogłam się powstrzymać, żeby do was nie dołączyć. :)

:)

nefretete witaj:tak: i tu się spotykamy:tak:
Witam! Kurcze, kilka dni nie bylam tutaj i tyyyle do nadrabiania, polowy nie pamietam :)

Ja mam brzuch koszmarny, zadnych spodni nie moge dopiac :((( Do tego zaparcia. Ale co tam, dla malucha wszystko. Do tego od wczoraj mdlosci i medzenie w zoladku. Wrrr! Jutro do pracy i nie wiem jak wysiedze 8 h.
W srode i piatek robilam bete. 3750 - 6340, wiec super. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie - bardzo sie stresuje..
ślicznie betka Ci rośnie:tak:

teraz praktycznie to bym jadła tylko kwaśne i słone a na widok słodyczy mnie mdli - przeciwnie jak w poprzedniej ciąży. skoro jest tyle różnic to mam cichą nadzieję że i płeć będzie inna :-) .

sweet masz ochote na parke?:tak:ja w sumie wolaąłbym chłopca do kompletu:tak:

anussia i neferetete witam !!!

Bunny a jaką wróżbę robiłaś??? Ja też chętnie bym się dowiedziała co tam mam w brzuszku;-)

Magdusia i Sweet igłę lub obrączkę nawlekasz na nitkę. Końcówkę nitki zawiązujesz palec tak by nitka nie była za długa i puszczasz nad brzuchem nie ruszaj ręką a obrączka ma nie dotknąć brzucha. Jeśli kręci sie obrączka w kółko to dziewczynka a jeśli w linii prostej to chłopiec.

Możesz to samo zrobić nad lewą ręką tylko przed każdym puszczeniem obrączki pocierasz nią nadgarstek. I puszczasz dopóki nie zakręci sie wokół własnej osi. To pokazuje ile dzieci będziesz jeszcze mieć.

Napiszcie co Wam wyjdzie!

Właśnie jedziemy od znajomych Pati pobił sie z ich 5 letnim synem i sobie pojechaliśmy. Mój mały wojownik

Ostatnia edycja:
Witajcie
Nie miałam jak wcześniej zajrzeć co u Was. W sobotę popłynęliśmy tramwajem wodnym na Hel, pogoda przepiękna, świeży dorsz skonsumowany, Ninka była super grzeczna więc wyprawa była udana. Wczoraj wybraliśmy się na działkę (80km od nas) i byliśmy nad jeziorkiem, cisza, spokój, las,grill dobrze nam to też zrobiło, tylko mała w nocy nie mogła jakoś zasnąć. Chyba 3 ząbek zaczyna wychodzić ,bo płacze strasznie po obudzeniu się, wszystko chce gryźć i generalnie malutka maruda z niej, ale oczywiście wszystko do przejścia :-)
Nadrobiłam posty, ale teraz nie uda mi się wszystkim odpisać więc na szybko to co pamiętam :
Datę porodu możemy sobie obliczyć same ,albo od dnia ostatniej @ ,albo daty owulacji/stosunku kiedy doszło do zapłodnienia.
Od ostatniej @-
+1rok- 3miesiące + 7 dni
Od owulki
+1rok- 3miesiące- 7 dni
Oczywiście przy cyklach 28- dniowych. Jeśli są np 30 -dniowe to do wyniku dodajemy 2 nadprogramowe dni :-D
IzaiMelisa- gratulacje pęcherzyka!
magda_79- ślicznie beta przyrasta !
My podobnie na 2 maluchach chcemy zakończyć.
Buziaki

reklama
Bunny zrobiłam wróżbę i wyszło że chłopiec!!! zobaczymy się sprawdzi:-D

Tak naprawdę to jest mi obojętne czy chłopiec czy dziewczynka, pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe.
Planowaliśmy z mężem chłopca i zrobiliśmy wszystko w tym kierunku żeby było do pary, ale tak podświadomie i gdzieś głęboko chciałabym drugą dziewczynkę, więc cokolwiek będzie będę kochała najbardziej na świecie:tak:

Do góry