reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam
póki co nie dziękuję;-) mam nadzieję że po wizycie u lekarza będę mogła się już tak naprawdę cieszyć ciążą:-) mam już jednego szkraba, skończył niedawno 2 latka i przyszedł czas na drugą dzidzię

Cześć dziewczyny. Ja sie też przywitam. Jestem gosia. Szkoda, że jeszcze nie ma oficjalnych kwietniówek 2012 i odpowiednich wątków. Mam nadzieje, że nie zapesze postem... ale nie mogłam się powstrzymać, żeby do was nie dołączyć. :)

Moj test ponad 1 tydzien temu wyszedł pozytywny. Byłam na USG, ale lekarz nie widział pęcherzyka w macicy. Niestety widoczne są cysty na jajniku nieokreślonego pochodzenia. Powiedział, że podejrzewa ciąże pozamaciczną i mam badać BetaHCG. Ta, póki co ślicznie rośnie 600 --> 1100 --> 2900 IU/L co ok 48h, a wiec podręcznikowy przyrost!!. Niestety przy Becie 1100 nadal pęcherzyka nie było widać :( . Na kolejne USG idę w środę, mam nadzieje, że pęcherzyk będzie już widoczny. Staram się nie stresować ale to cholernie trudne :/

Jak widzicie z suwaczka, mam już jedna maludę, która ma też niespełna 2 latka (listopadówka 2009). Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie potwierdzone i niepotwierdzone kwietniówki!! :)

Ostatnia edycja:
reklama
magdusia ja mam tak samo jak ty w pierwszej ciąży gładka cera od początku do końca i dziewczynka, a teraz jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a pryszcze mi zaczęły wyskakiwać!!! i towarzyszą mi cały czas:-(
teraz praktycznie to bym jadła tylko kwaśne i słone a na widok słodyczy mnie mdli - przeciwnie jak w poprzedniej ciąży. skoro jest tyle różnic to mam cichą nadzieję że i płeć będzie inna :-)
Brzuch też już mi wysadziło!!! wyglądam jak w 3 miesiącu...

Witam! Kurcze, kilka dni nie bylam tutaj i tyyyle do nadrabiania, polowy nie pamietam :)

Ja mam brzuch koszmarny, zadnych spodni nie moge dopiac :((( Do tego zaparcia. Ale co tam, dla malucha wszystko. Do tego od wczoraj mdlosci i medzenie w zoladku. Wrrr! Jutro do pracy i nie wiem jak wysiedze 8 h.
W srode i piatek robilam bete. 3750 - 6340, wiec super. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie - bardzo sie stresuje.

nefertete mam nadzieje, ze pecherzyk sie pojawi na kolejnym usg, bo beta faktycznie pieknie przyrasta. Ja 2 m-ce temu mialam podejrzenie pozamacicznej i lekarz mi mowil, ze wtedy beta przyrasta o wiele wolniej, np. o 200 tylko.

Dziś robiłam wróżbę i wyszło mi ze w brzuszku jest dziewuszka. Ciekawe czy wróżba sie pomyli bo z Patim sie nie myliła .

a jaka to wróżba?? może i ja spraedzę :)

3majcie kckiuki dziewczyny!
trzymamy, trzymamy!! :))

magdusia ja mam tak samo jak ty w pierwszej ciąży gładka cera od początku do końca i dziewczynka, a teraz jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a pryszcze mi zaczęły wyskakiwać!!! i towarzyszą mi cały czas:-(
teraz praktycznie to bym jadła tylko kwaśne i słone a na widok słodyczy mnie mdli - przeciwnie jak w poprzedniej ciąży. skoro jest tyle różnic to mam cichą nadzieję że i płeć będzie inna :-)
Brzuch też już mi wysadziło!!! wyglądam jak w 3 miesiącu...
hehe ja też mam cichą nadzieje że mały kawaler tam w brzusiu siedzi, chociaż tak naprawdę modlę się tylko o to aby było zdrowe.

witam

długi weekend się skończył i jutro znów do pracy:dry: no ale tylko 2 tygodnie do wizyty;-) nie pogniewałabym się gdyby dał mi zwolnienie, tym bardziej że praca średnio odpowiednia dla ciężarnej:dry:
ja już wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży, niestety nie zrzuciłam nadwagi po pierwszej i stratuję z wysokiej wagi i aż się boję co będzie na końcu, tym bardziej że mdłości mi minęły i apetyt znowu dopisuje:baffled:

Inzagata
super że zmieniłaś podejście i że mąż ma takie zdanie, teraz będziesz spokojniejsza co dzidziuś na pewno odczuje z radością:tak:
Martolinka Bunny
ja również zamierzam na dwójce poprzestać i bardzo bym się cieszyła z córeczki nawet kosztem pryszczatej ciąży;-) ale z synka też się ucieszę:tak:
neferetete
masz piękny przyrost bety i jestem pewną że będzie z tego zdrowa ciąża:tak: ja i dronka też miałyśmy taką sytuację ze nie było pęcherzyka a teoretycznie powinien już być ale po kilku dniach było już ok także głowa do góry a za kilka dni powtórz usg i na pewno będzie pęcherzyk!

Witam :-) jestem już tylko 1 dzień przed spodziewaną @ :-)

ja jeszcze 5dni......

Trzymam za Was kciuki:tak::tak:
Tajemnica suwaczków trwa :-D:-D:-D
ja również 10 lipca cykle 32 dniowe czyli wychodzi na to że cała nasza trójca powinna mieć identyczne odliczanie na suwaczku i terminy jedna po drugiej druga po trzeciej dzień po dniu a tutaj proszę bardzo czaaaary mary :-p
syneczki 19 kwietnia to jakas magiczna data widac:-D:-D

Cześć dziewczyny. Ja sie też przywitam. Jestem gosia. Szkoda, że jeszcze nie ma oficjalnych kwietniówek 2012 i odpowiednich wątków. Mam nadzieje, że nie zapesze postem... ale nie mogłam się powstrzymać, żeby do was nie dołączyć. :)

:)

nefretete witaj:tak: i tu się spotykamy:tak:
Witam! Kurcze, kilka dni nie bylam tutaj i tyyyle do nadrabiania, polowy nie pamietam :)

Ja mam brzuch koszmarny, zadnych spodni nie moge dopiac :((( Do tego zaparcia. Ale co tam, dla malucha wszystko. Do tego od wczoraj mdlosci i medzenie w zoladku. Wrrr! Jutro do pracy i nie wiem jak wysiedze 8 h.
W srode i piatek robilam bete. 3750 - 6340, wiec super. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie - bardzo sie stresuje..
ślicznie betka Ci rośnie:tak:

teraz praktycznie to bym jadła tylko kwaśne i słone a na widok słodyczy mnie mdli - przeciwnie jak w poprzedniej ciąży. skoro jest tyle różnic to mam cichą nadzieję że i płeć będzie inna :-) .

sweet masz ochote na parke?:tak:ja w sumie wolaąłbym chłopca do kompletu:tak:

anussia i neferetete witam !!!

Bunny a jaką wróżbę robiłaś??? Ja też chętnie bym się dowiedziała co tam mam w brzuszku;-)

Magdusia i Sweet igłę lub obrączkę nawlekasz na nitkę. Końcówkę nitki zawiązujesz palec tak by nitka nie była za długa i puszczasz nad brzuchem nie ruszaj ręką a obrączka ma nie dotknąć brzucha. Jeśli kręci sie obrączka w kółko to dziewczynka a jeśli w linii prostej to chłopiec.

Możesz to samo zrobić nad lewą ręką tylko przed każdym puszczeniem obrączki pocierasz nią nadgarstek. I puszczasz dopóki nie zakręci sie wokół własnej osi. To pokazuje ile dzieci będziesz jeszcze mieć.

Napiszcie co Wam wyjdzie!

Właśnie jedziemy od znajomych Pati pobił sie z ich 5 letnim synem i sobie pojechaliśmy. Mój mały wojownik

Ostatnia edycja:
Witajcie
Nie miałam jak wcześniej zajrzeć co u Was. W sobotę popłynęliśmy tramwajem wodnym na Hel, pogoda przepiękna, świeży dorsz skonsumowany, Ninka była super grzeczna więc wyprawa była udana. Wczoraj wybraliśmy się na działkę (80km od nas) i byliśmy nad jeziorkiem, cisza, spokój, las,grill dobrze nam to też zrobiło, tylko mała w nocy nie mogła jakoś zasnąć. Chyba 3 ząbek zaczyna wychodzić ,bo płacze strasznie po obudzeniu się, wszystko chce gryźć i generalnie malutka maruda z niej, ale oczywiście wszystko do przejścia :-)
Nadrobiłam posty, ale teraz nie uda mi się wszystkim odpisać więc na szybko to co pamiętam :
Datę porodu możemy sobie obliczyć same ,albo od dnia ostatniej @ ,albo daty owulacji/stosunku kiedy doszło do zapłodnienia.
Od ostatniej @-
+1rok- 3miesiące + 7 dni
Od owulki
+1rok- 3miesiące- 7 dni
Oczywiście przy cyklach 28- dniowych. Jeśli są np 30 -dniowe to do wyniku dodajemy 2 nadprogramowe dni :-D
IzaiMelisa- gratulacje pęcherzyka!
magda_79- ślicznie beta przyrasta !
My podobnie na 2 maluchach chcemy zakończyć.
Buziaki

reklama
Bunny zrobiłam wróżbę i wyszło że chłopiec!!! zobaczymy się sprawdzi:-D

Tak naprawdę to jest mi obojętne czy chłopiec czy dziewczynka, pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe.
Planowaliśmy z mężem chłopca i zrobiliśmy wszystko w tym kierunku żeby było do pary, ale tak podświadomie i gdzieś głęboko chciałabym drugą dziewczynkę, więc cokolwiek będzie będę kochała najbardziej na świecie:tak:

Do góry