reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

agata - mamy coś takiego:
Obraz 031.jpg
Kieszonka. Mam tylko wkłady z microfibry i jeden założyłam +tetra i normalnie po godzinie był cały przemoczony.. Nie wiem moze za luźno zapięty?? Ale chyba nie... A jak więcej włoże mu do tej kieszonki to taka wielka pupaa :shocked2: Więc sama nie wiem...

Ale Ci sie udało z tym basenem, super, że dziewczynki będą mogły się popluskać :tak: U nas otwarcie nowej pływalni na jesieni, tylko ciekawe czy będą zajęcia dla takich maluszków?? Z chęcią by się wybrała :tak:

reklama
Witam :)
Jak mnie dawno tu nie było. Jakie Wasze dzieci zdolne - tyle potrafią, przesypiają noce, jedzą nowe posiłki - w kompleksy można popaść ;)

Julek w dalszym ciągu budzi się w nocy - co 3 lub 3,5 godziny. W dzień je co 2 godziny... :/ Poza moim mlekiem nie akceptuje nic innego do jedzenia... :/ i w dalszym ciągu bardzo ulewa...

Poza tym jest spokojny, wesoły, chwyta zabawki w rączki, wszystko wkłada do buzi i przeokrutnie się ślini. Gada po swojemu - czyli mruczy, głuży, piszczy :) Lubi wygłupy z mamą i z tatą. Chętnie obserwuje siostrę i głośnym śmiechem reaguje na jej zaczepki :) Najchętniej spędza czas na spacerze :)

Nie choruje, ale niestety co jakiś czas walczymy z alergią skórną.

Od września rozpoczynamy zajęcia na basenie. Pierwszy raz bylismy rekreacyjnie i Julkowi bardzo sie podobalo :)

Muszę się w końcu przyłączyć na dobre do ogólnego, bo fajnie tu u Was :)

Renetal,
kochana, dużo zdrówka dla maluszka. Biedaczek, tyle się nacierpiał... Teraz już wszystko musi być dobrze! Buziaki i uściski od ciotki :*

ewela- cieżka sprawa, hm.. generalnie jest kilka opcji- wkłady nabierają max chłonności po kilku praniach (ok 8), a może wkładka jest jakaś cieniutka (ja kieszonki mam tylko blueberry i applecheeks więc ciężko mi powiedzieć jakie masz tam wkłady), tetra jeśli chodzi o chłonność jest tragiczna- za to świetna jest muślina lub prefoldy ecopi. Najważniejsze żeby "nogawki" dobrze przylegały, ale z tego co piszesz to raczej to sprawdziłaś ;-) Nie zniechęcaj się szybko ;-) spróbuj kilka razy z różnymi wkładami i na pewno trafisz na coś co będzie ok ;-) nie chcę oceniać - bo nie miałam tej kieszonki ,ale to są te lulajbaby ? bo chyba lazy też ma z nimi problemy? jak się mylę to przepraszam, ale może warto zainwestować np. we flipa albo grovie ? w coś co jest na prawdę z najwyższej póki i nie zawiedzie wg mnie.

Myślę, że jak otwierają pływalnie to na pewno w niedługim czasie znajdzie sie coś dla maluchów, bo w sumie to chyba teraz jest dość popularne

ewela z tego co widzę na foto, to twój synek ma zdecydowanie luźniej zapiętą tą pieluszkę niż mój Jaśko... może to ja robię błąd i go ściskam za bardzo :eek: i nie ma tak szeroko w kroku, może swobodnie sobie nóżki złączyć...
Nam nigdy nie przeciekła! A kupowałam kieszonkę z światapieluch za 30zł... nawet na 3h spacerze wytrzymała.

MamiDo my też już rozgościłyśmy się w rozmiarze 74:D

izka no naprawdę nie mogę narzekać na jej zasypianie...śpi sama i zasypia sama...w ogóle śpioch z niej ostatnio straszny:)

sonisia
dominacja kabiny mnie powaliła...swoją drogą lepiej zdemontować niż zalać mieszkanie!

Pauletta nie strasz mnie, bo mam nadzieję, że obędzie się bez ekscesów z Zosią u nas...oby Filip się ogarnął. Dobrze robisz Kobieto - nie daj się Małemu Terroryście! Ja zawsze mówię, że jak się da dziecku wejść na głowę sobie, to później zaoowocuje to tylko źle w przyszłości dla niego. Więc tak sobie tłumacz:-D

kivi
właśnie! Może tak jak pisze helena Marcelina jest ciekawa świata z tego co piszesz i może nosidło u Was będzie ok?

Renatal a jak Mały zniósł operację? Nie drażni go ta blizna?

adasza Zosia też mruczy pod nosem jak zasypia. Aż się śmialiśmy z eMkiem ostatnio, że sama sobie kołysanki nuci:-D:-D 8 h nie spał? :szok::szok: U nas po 2-3 h Zosia jest tak śpiąca, że zasypia na "stojaka":-):-)

ewela
a w końcu się nie wybraliśmy bo Zosia spała od 13-17 i już nie było sensu jechać. Ale za to ja w tym czasie posprzątałam dom, wyprasowałam i wyprałam wszystko. Także spoko. Co do bałaganiarstwa to Cię rozumiem. Ja mam sposób na mojego eM taki, że jak rozrzuca skarpety, to mu chowam wszystkie z szuflady np. do szafek kuchennych, albo t-shirty brudne spod łóżka mieszam mu ze świeżymi i musi prać wszystkie i prasować sam. Od razu się oducza. A jak zimą zostawiał czapkę, szal i rękawiczki w kuchni, to mu wyniosłam na ogród albo chowałam do chlebaka :-D Polecam - działa!!!

_agata
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego basenu. U mnie w okolicy nigdzie nie ma zajęć dla takich Maluszków:(

afi witaj:) Fajnie, że wróciłaś do nas. Ucałowania dla Juliana:* A na alergie skórne polecam cetaphil - u nas był niezastąpiony przy skazie łojotokowej, zarówno w postaci balsamu jak i do kąpieli.

Normalnie moje dziecko to anioł. Pewnie jak to napiszę, to za chwilę będę pluć w brodę, ale co tam. Wczoraj spała od 13 do 17 non stop. Masakra. Dziś podobnie, bo od 13.30 do 16.30 i teraz również poszła na drzemkę. Poza tym noce prawie całe przespane. Tylko jedna pobudka około 4-5. Także jestem w szoku. Pozytywnym oczywiście.
A co u mnie? Najogólniej mówiac nadrabiam zaległości po urlopie, czyli sprzątam, piorę, prasuje, gotuje i pracuje:)
Dziś była u nas pielęgniarka na wizycie patronażowej, trochę poopowiadała o rozszerzaniu diety. Oczywiście zachwycona Zosią i jej umiejętnościami, także świetnie.
A jutro mamy szczepienie, więc mam nadzieję, że jakoś pójdzie. 3majcie za Zofię kciukasy.

Buziaki:*

Kasia- ja Cię nie straszę przecież! Tylko jak sobie zdam sprawę, że inni mają podobnie to uznaje stan rzeczy za normalny;)

Kasia, Afi- zazdroszczę spokojnych maluchów, mój jest mega charakterny. Może nerwus po tych lekach co mama mu serwowała jak był w brzuchu:confused: Nie wiem. W każdym razie dzisiaj dużo pospał, więc nie było źle. Załatwiłam dużo spraw:-D

Agata- super z tym basenem, może też się skuszę, ale to już jak się przeprowadzimy, bo teraz cierpię na chroniczny brak czasu;)

afiliacja nie wiem jak wyglądają u Was te zmiany skórne ale robiłaś badania pod kątem nietolerancji laktozy? czasem właśnie suche placki + ulewanie mogą to oznaczać

u nas w porządku, mąż w domu do jutra, więc mogę odetchnąć

Maja w dzień jak jesteśmy w domu nadal nie chce spać, ale jak jesteśmy w gościach to zasypia po 5-10 min bujania na rękach bez ryku. Po prostu umie się zachować ;-)

Maja gaworzy sporo. Zwłaszcza jak siedzi u mnie na kolanach i z kimś rozmawiam - ma wtedy mnóstwo do powiedzenia - np. yyy, eee, uuu, ej, ghi, ne...ze dwa razy udało jej się powiedzieć "meme". Fajnie się też już śmieje na głos.

Dziś poszliśmy do neurologa tak profilaktycznie i się okazało, że Maja ma lekką asymetrię i będziemy musieli zaliczyć kilka rehabilitacji. Ja tego nie widziałam, pediatra też nie zauważył, więc dobrze, że poszłam ot tak...

Agata na jaki basen zapisywalas dziewczynki ?! nie mogą utowrzyceiecej grup? :O
my zrezygnowalismy z "bobaskow na basenie" (u jezuitow) bo mógł być tylko jeden rodzic w wodzie z dzieckiem :/ ale za to bedziemy z małym chodzić we dwójkę tez w niedziele (podgrzana woda 30st) :)

izka moj maly stał sie ostatnio fanem smoczka w ciagu dnia i udaje mi sie go nawet oszukać :happy: tzn wyjąć cycka i dać smoka
ale troche to zajęło ;)

w nocy niestety bez cycka sie nie obejdzie ... zobacze jutro ile bru przybrał przez ostatnie 6 tygodni i jesli nie jakoś mega duzo to będę mu dawać porcje mleka w nocy :baffled:

a jutro drugie szczepienie.. jak ostatnio dawalam mu 5w1 to teraz jaka mam wykupić szczepionke? taka sama? :confused:

a jak Alusia.? :):)
bo z antosia widzę super chłopak!!! :tak:

pauletta a to ci z filipka gagatek :)
juz plalnujecie przeprowadzkę?! własne M kupione ?! :happy:

mamido mu spodenki tez 74, ;) a gory różnie - zależy od sklepu :tak:

mam za to problem z pampersami - używamy juz 4 (7-18kg) ale tez ciagle (czyt co duza kupke z rana ) nam przeciakaja :/:/ mam juz dosyć codziennie zapierania plam :(
moze rozmiar nie ten..?
macie tak dziewczyny??

kivinko myslalam o Was ostatnio .. miałam nadzieje ze Martolinka "wyrosła" ze swoich humorkow i ze urozmaicone posiłki to strzał w 10!
kochanie wiem ze ręce juz opadają i trudno cokolwiek powiedzieć / doradzić w takiej sytuacji.
a próbowiscie usypiac np w foteliku samochodowym ? jak w kolysce tyle ze ruc przód-tył przypomina ruchu w brzuszku :)

nie poddawaj sie !!!!!

helena tez nie macie lekko :no: a malutki ma dalej taka super czuprynke?! :D

renatal buziaki dla tymcia !!! a blizna goi sie szybciutko! :)

afi fajnie ze jesteś....!!! :happy:

adasza co za glupki.. jakbyś go tuczyla slodyczami :/:/ niech na siebie lepiej spojrza ;)

ale dostałas powera :D mi sie obiadu nie chce ugotować ;);)

reniu jak Maksio ?!?!?!

ewela ja mieszkałam z przyszly tesciowa 3 lata i nie było złe :) grunt ustalić granice :tak:

co do emka.. ja żyłam sobie w blogim przeświadczeniu ze on tylko dom/praca/dom/praca i jakoś nie przyszło mi do głowy ze utrzymuje koleżenskie kontakty z kilkoma dziewczynami .. az mnie ścisnelo w dołku jak sobie uzmyslowilam ze stał sie łakomym kąskiem dla niejednej :O:O:O fajne mieszkanie, samochód, synek, obraczka ( która działa jak magnes :/) i dało mi to kopa do działania - zrzucam te przeklęte nad kilogramy i w domu czekać bedzie spelniona i pewna siebie kobieta a nie tylko matka :tak:
tryb zazdrosnicy włączyl sie na całego :laugh3:

kasia moj telefon jest przeinteligentny :D nie jestem wylapac wszyskich jego poprawek i oto efekty :laugh2:

jutro facet przyjdzie mi demolowac łazienkę :(:(:( HEH

sposoby na eM masz super !!!!! :D:D:D

jutro szczepimy razem! :) mam nadzieje ze bru zniesie lepiej niż ostatnio.... :(

myself echh ci lekarze... od wszystkiego i do niczego ;)

a u nas dzien taki sobie, bo choć widzialam sie z tesciowka i przyjaciółka, to hydraulik popsuł mi humor, eMek wrócił jak zwykle padniety i spi (na kanapie oczywiście bo jak prosze zeby poszedł to lozka to afera :/) a jutro dzien nie lepszy bo rano szczepienie , potem szybkie zakupy i siedzenie w domu i patrzenie hydraulikowi na ręce :baffled: powtórka z rozrywki ...

ech idę spać bo mi sie tryb marudera włączył :/

słodkich snow..!

Ostatnia edycja:
reklama
Renatal- cieszę się, że się Tymuś ma już lepiej i dobrze że się blizna ładnie wygoiła:tak:
Sonisia- przecieka ta pielucha, czy bokiem się wylewa? Tymonkowi czasem się zdarza wypuścić coś jak leży na boczku, ale to pomiędzy pieluchą:sorry2:
Afi- a kąpiecie się w emolientach? Przy alergii chyba warto:tak:
Kivi- trzymaj się kobieto, już tyle przetrwałaś- Marceka na pewno lada moment się ogarnie...

A ja tu dzisiaj chyba popilnuję forum, bo za późno kawkę chlapnęłam:eek:

Do góry