Lazy-a jakie masz plany na po doktoracie? chcesz zostac na uczelni czy bedziesz probowala znalezc prace w przemysle? u nas wiekszosc zrobila doktoraty ale potem mieli klopoty ze znalezieniem pracy wiec szukali sobie "post dockow" w calej europie. jak ja konczylam (OMG ale jestem stara, 9 lat temu) to kiepsko bylo z praca, pewnie teraz jest znacznie lepiej.
Julianna-ja to Cie podziwiam ze Ty tyle czasu wytrzymalas z tym laktatorem. Twarda babeczka
No i potwierdze to co juz dziewczyny pisaly na zmniejszenie laktacji bardzo dobra jest szalwia no i jak najmniejsze odciaganie.
Kasiagaw-to fajnie ze mala sie tak wierci i chce spac sama. Moj mamisynek tylko przy mamusi
Dzis w nocy nawet delikatnie pochrapywal wiec ja go podnioslam i do lozeczka najdelikatniej jak mozna a ten sie natychmiast obudzil i ryk. Ma byc mama, ma byc cyc i dopiero jest szczesliwy. Slodkie to ale jak ja go dam do zlobka
:-
-
-( to bedzie porazka.
Reniuszek-zdrowka dla Maczka
Sonisia-moj podobnie, zasypia na cycku, je, spi na nim i w ogole cyckowy chlopak
A pediatra mi zwrocil na to uwage, mowil zeby nie zostawiac w nocy sutka w buzki malego bo mu beda sie psuc zabki. Jak zasnie to odlozyc do lozeczka...taaaa tylko u nas to ostatnio cos nie dziala :/ A chrzciny na 60 osob!!! Ale impreza!
Pauletta-to u nas ze spaniem tez klopoty tylko mlody nie chce na raczki tylko na cyca wiec nawet sie mezem nie wspomoge sama musze delikwenta usypiac. Co to bedzie jak nie bedzie cyca...A ta metode Tracy Hogg tez probowalam ale po 2-3 razach wrzaskow nie wtrzymalam, nie na moje nerwy. Tym bardziej ze wiem ze on chce tego cyca...
EmiliaS-stoperan jest dozwolony w czasie karmienia takze nie masz sie co martwic.
Kivinko-moj Antos troche gaworzy ale wymawia tylko te dzwieczne gloski np. mamma, baaa, beee. Takze tatus niepocieszony
A pisk odkryl kilka dni temu i daje nam czadu, czasami jak zaserwuje pare minut takich spiewow to az mi w glowie szumi
Dla pocieszenie napisze Ci ze ja tez od 5 miesiecy siedze w domu i to z dwojka. Nie przejmuj sie ten stan nie trwa wiecznie. Jak dzieciaki nam podrosna to sie wszystko zmieni.
Robaczek-ja bym tez podkarmiala tak jak dziewczyny juz pisaly tym co lubi, a jak chcesz podtuczyc to dodawaj kaszki do zupek. Pociesze CIe ze u nas jest luzne podejscie do diety i lekarze sa zdania ze nalezy sie dostosowac do potrzeb dziecka. Skoro Twoj synek je warzywka to znaczy ze tak potrzebuje. Nie martw sie ze za malo mleka. Moze mu sie to zmieni z czasem.
MamiDo-ja tez przeskakuje w 74 cm. Antek tez siega po wszystko co mozna a uscisk ma jak stary chlop, jak cos zlapie to nie pusci. Dzis po zabawie w macie znudzil sie i zaczal stekac wiec go chcialam zabrac na rece to tak mocno zlapal jedna wiszaca zabawke ze podniosl jedna reka cala mate
normalnie pudzian mi rosnie
U nas fajnie ogolnie, Antos sie pieknie rozwija, pulpecik maly ma wage w 87 centylu a wzrost w 75 takze dalej byczek. Jedyne co jest meczace to usypianie, ostatnio tylko cyc i cyc. w nocy sie totalnie nie wysypiam bo maly lezy z nami wiec spimi z mezem jak dwa zajace pod miedza, delikatny szelest i wszyscy sie zrywaja na nogi. Poza tym pytalam o ten gluten i moj lekarz jest luzny w tych kwestiach, zalecal raczej odkladanie w czasie ale powiedzial ze sztywnych regul w zasadzie nie ma. jak chce to moge podawac teraz ale zaleca generalnie po 6 miesiacu ale nie pozniej niz w 7. Do 7 miesiaca dziecko musi miec wprowadzone stale posilki. Moj Antek pieknie wcina jak tylko widzi ze ide z miseczka i lyzeczka to macha lapkami i nozkami jakby chcial pofrunac. Na jego wage w sumie nie marudzil ale powiedzial zeby ucinac po malu karmienia nocne tzn. zeby nie jesc cala noc, nakarmic i odstawic do lozeczka...ah jak to latwo powiedziec.