reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Sonisia my wit K dostalismy w zastrzyku zaraz po urodzeniu i to na tyle nie musimy jej podawac a D wystarczy ze ja biore w wit dla kobiet karmiacych.

A u nas ostatnio jakis hardcore! Jak do tej pory mialam cudowne dziecko, ktore przesypialo w nocy po 6 godz tak teraz wstaje co godzine, ja praktycznie nie spie bo maly po karmieniu spi na rekach, jak probuje odlozyc to sie budzi i od nowa juz wymiekam, stosuje espumisan ale nie bardzo pomaga maly nie moze sie wygazowac i caly czas sie mieli i prezy, czy powinnam zaczac stosowac sabsimplex? Czy ktoras moze powiedziec jak go sie stosuje bo nie znam niemieckiego:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny jednak wzięlismy te skojarzone szczepionki. U nas kosztują 125zł. Rotawirys 360zł a pneumokoki 285zł.
Maniaa my szczepimy i na rota i na pneumokoki. Na rota dostał juz wczoraj na pneumo za 6 tygodni.
Maluszek krzyczał strasznie przy wkłuciach ale później dzielnie w domu to znosił Nie było gorączki ani jak narazie obrzęków.

andzik: ja mam to samo, meksyk, małemu aż jeździw brzuszku i si ęprzelewa a on aż się bordowy robi, wciąż spięty, naburmuszony, płaczący... łapie tylko drzemki po10 minut i znowu go ten brzuch wybudza. Próbowałam już: delikol, debridat, infakol, wodę koperkową i sab simplex... załamię Cię ale nic nie pomogło nam, masujemy brzuszek, ciepłe okłady, dieta. Jesli chodzi o sab simp. to dajesz z łyżeczki 15 kropli przed posiłkiem , chyba że butelka to wtedy do mleka dodajesz te 15 kropli. Powodzenia!
dziewczyny odnośnie rota wirusów to sporo moicvh znajomych szczepiło dzieci na ten rota wirus i w niedalekiej przyszłośći dzieci lądowały w szpitalu własnie na rota. A teraz jak byłam w szpitalu z małym to też yła laska z synkiem chorym na rota, który też był zaszczepiony....

ja szczepiłam 3w1, był płacz po ukłuciu ale szybko minął, w domu po południu mały trochę płakał ale bolała go nóżka bo nią strasznie machał i płakał, robiłam okład z altacetu i było ok, gorączki nie było wcale

u nas mąż ubezpiecza małego w pracy, tak ubezpiecza starszego syna i tego też zgłosił

lene przed kazdym karmieniem? bo moj ostatnio zyczy sobie cyca praktycznie co godzine:szok: u nas odpokac maly nie wyje ale strasznie sie wije przez sen bidulek az bordowy sie robi strasznie mi go szkoda a nie potrafie mu pomoc:no:

Witajcie :-)
Ja cały czas na pełnych obrotach, aż zdarzają się dni kiedy padam przy usypianiu Tosi ok 20-21 i G mnie budzi później jedynie na kolację i prysznic i powracam do łóżka :-D ale staram się nie odpadać tak wcześnie, bo zaczyna mi się sesja 8 czerwca i chyba nie muszę wspominać, że ogrom materiałów do przerobienia i wkucia przede mną... Tosia dodatkowo miewa dni, że w ciągu dni potrafi nie spać kilka ładnych godz, drzemka 30min i ponownie reaktywacja prawie do kąpieli :szok: istne szaleństwo.
sonisia- zapytaj pediatry ;-) może wtedy będzie tylko vit D w kropelkach i tyle :tak:

A my byliśmy wstępnie umowieni na 5-tego na szczepienia, ale mamy cały czas problem z przytkanym kanalikiem w prawym oczku i ropieniem i mała dostaje krople 3x dziennie i mamy odroczone na razie szczepienia, ale nie będę ukrywać - cieszy mnie to bardzo :tak: będzie chociaż troszkę większa jak zaczną nas męczyć tymi wszystkimi zastrzykami ..:-(

lene- mam nadzieję, że jednak na maluszka zacznie coś działać, albo szybciutko wyrośnie z kolek i płaczu, bo domyślam się ,że jesteś wyczerpana :-(

A i wkładek ja używam z rossmana ,bo niczym jak dla mnie nie różnią sie od pozostałych,a cena jest super :-D

andzik: ja dawałam. maksymalnie 2 razy dziennie... jak widziałam, że bardzo cierpi, ale to nie pomagało i już nie daję....
Agata: masz kochana rację, na ostatnicj nogach jestem...w dodatku córka przez to sama sobie i wczoraj stwierdziła, że jednak nie lubi Mikołaja...więc teraz muszę mieć na niąoko... szkoda mi jej bardzo, bo dla niej to też trudna sytuacja. Miał być mały różowiutki bobasek a mamy małego dyktatora terrorystę, który owinął sobie mamę wokół najmniejszego pauszka:sorry::zawstydzona/y:.... liczę, że w koncu uklad trawienny musi dojrzeć i wszystko się unormuje

lene andzik nam na szczęście pomaga delicol...ale mamy go odstawić po skończeniu drugiej butelki i zobaczymy co będzie...aż się boję...poza tym bierzemy biogaye raz dziennie...

sonisia kivinko my bierzemy tylko wit. D w tych twistach, ale coś mi gdzieś świta, że położna mówiła, że jak dziecko jest na butli, to trzeba podawać wit. K...dobrze kojarzę?

_agata muszę napisać o tym poraz kolejny - podziwiam Cię Kobieto!!!:tak::tak::tak:Dwójka dzieci i jeszcze studia:szok::szok:

lene trzymam kciuki, żeby u Małego się ułożylo w trawieniem&&&

A ja dziś umówiłam nas do ortopedy na 18.06 i siebie do Ginka na 13.06. Jeszcze tylko zostało mi szczepienie do załatwienia w przychodni.

Mam dziś dziecko Anioła. Śpi i je. A Mama ma relaksik...Oby nie dała czadu nocą:-D:-D:-D

kasiagaw moje dziecko też dzisiaj aniołek i podobnie jak Ty boję się nocy.

Co do wit. K to jeżeli dziecko jest na butli, tak jak my, to nie podaje się tej witaminy.

Mam pytanie do mam karmiących butelką: jak często wasze dzieci robią kupę? Zuzia robiła do tej pory raz dziennie a tu wczoraj nic, dzisiaj do tej pory też nic. Z powodu zaparć przeszłyśmy z Nan na Bebiko i boje się powtórki.:-D:-(

reklama
agata u nas też przytkany kanalik i dostałam erytromycynę 3x dziennie w maści a ty jakie masz kropelki? nie wiedziałam, że to może odroczyć szczepienia??? :eek: pewnie co pediatra, to opinia
kasia pytałam ostatnio pediatrę o wit. K i D, gdybym chciała zwiększyć ilość mieszanki w karmieniu i jeśli dziecko pół na pół je z piersi i mieszankę, to można odstawić K, ale dalej stosować D, jeśli 100% mieszanki, to D też można odstawić, bo w mieszance są te witaminy
sonisia ja raz dziennie daję dicoflor - 3 kropelki
julianna to możemy sobie przybić piąteczkę, cały czas przystawiam Olka do piersi, z nadzieją, że zmieni zdanie, ale generalnie to nie wpływa na ilość mleka zjadanego z butli :-D no tak, do dobrego łatwo się przyzwyczaić

Do góry