Heloł
)
No to koniec wizyt siostra wczoraj pojechala i zostalismy samii...
Drugi dzien dopiero bycia samemu na mieszkaniu wiec wlasciwie mi nie smutno
No to co u nas:
Waga z czwartku 6,250
wiec dzis pewnie juz cos ok 6,700 ...ciuszki 68 akurat
Dziecko mam cudowne ( odpukac w niemalowane bo napisze to sie popsuje)! Za dnia spi sobie- roznie od 15, 30 minut , przez godzinke do max 2 bo głodne przecie
Nie ma jakichs histerii i marudzen- ewentualnie matka nie odgaduje na czas o co chodzi i wtedy juz sie rozwyje i zpurpurowi na całego i chwile zajmuje go uspokoic
Wieczorki slicznie sie kladzie spac miedzy 20-22.30. Najczesciej 21:30 spi. Wtedy najdluzszy sen 3-4 h. Potem roznie niestety. Nad ranem dalej marudzi, albo purty albo poprostu pobujac.. od paru dni ok 7 rano marudzi i ani jesc ani nic to mąż z duma odkrył, ze chce na ramie sie polozyc i z tata kima 1-2 godzinki jeszcze :-)
Dzis jakis fenomenalny dzien. O 8:30 budzik nastawiony bo do lekarza jechalismy ( ze mna) 7:30 juz sie kreci a ja taaaaaaak bym pospala ( wczesniej 2 h spal u m. na ramieniu ale ten poszedl do pracy
). Jesc nie chcial ( a on z tych co jak nie wie o co mu chodzi to najlepiej zapic cycem)no to niech sie dzieje wola nieba wrzucilam go do kołyski i wlaczylam rainforest. Bach obudzilam sie pol godziny pozniej a on łoczy jak pińc zeta do mobila
bach, znowu przysnelam az obudzil mnie budzik, wstalam kolejne 30 minut krzatalam sie a on dalej z mobilem sobie lezal :-) Strasznie go lubi !!
Na spacerze marudzil troche jak na zlosc( zazwyczaj jak sie juz wsadzi w wozek to odlot az do powrotu wtedy ryk na schodach juz niemiłosierny o jedzenie) a u lekarza na rekach go musialam potrzymac zeby dal nam pogadac
Wrocilismy ja go do cyca a on..nie
Wolal sobie polezec i ze mna pogadac! Zjadlam sniadanie, pobawilam sie z nim, wtedy dopiero zjadl- do lezaczka poogladal tv ( uwielbia!
) widze, ze przysypia to go do wyrka pod mobila i wlasnie wylaczylam bo pierwszy raz sam tam zasnal!
No tfu tfu co za piekny dzien :-)
Glowke trzyma ok, jak zawsze - jak ktos ladnie napisal ja jakbym noworodka zupelnie nie miala bo on od pierwszych dni mial odruch trzymania glowy w pionie
) Co mnie chyba najbardziej cieszylo ze wszystkiego bo balam sie jak nic tej watłej noworodkowej głowki
. Do zabawek cieszy i sie emocjonuje, że hej ale jeszcze nie wyciaga łapek ;-)
Uwielbia grac z tata w xboxa
Nie ważne czy tak..
Czy tak
Aha ja tez wiem, ze poki co sie powinno sie malym sciagac napletka do mycia
No i co podczytywalam tyle , chcialam tyle odpisac i nie pamietam co..
Eh no nic poki maly zamula w tej kolysce ide cos na obiad zrobic
Duzo słonka! ( u nas jak na lekarstwo w dalszym ciagu i slonka i temperatury
)