hej kobietki, ja nie pisze bo ciagle latam po lekarzach i powiem Wam, że mam juz dosyc tego i musze sobie ulzyc i sie Wam wygadac...:-(
praktycznie od porodu ciagle cos mi dolegało, zatoki, mega kaszel, katar, jakies dziwne wysypki, uczulenia zrobilam juz rentgen klatki piersiowej, zatok, testy na uczuelnie, jakies alergeny z krwi morfologia usg i inne takie i co wszytscy lekarze twierdza ze jestem zdrowa bo badania ok i nic nie wykazuja... troche to dziwne bo to brzmi jak "operacja sie udala pacjent zmarł" ale olac mnie jak byliśmy na pierwszym szczepieniu z małym to tego samego dnia umowilam go na usg bioderek - Atomówka mam nadzieje ze u CIebie wszytsko bedzie ok
mały na strasznie spłaszczona glowe - trudno mu ja utrzymac na prosto bo jest tak znieksztalcona
i co ortopeda powiedzial ze miesnie nie sa przykurczone ze przekreca glowe wiec wszytsko ok i ze jest malutki jeszcze, rosnie wiec nie ma co sie stresowac, zeszlismy pierto nizej na szczepienie i pytam pediatre o ta glowke a ona do mnie ze to duze znieksztalcenie i ona poleca wizyte u specjalisty neurologa i rehabilitacje - wiec panika... bylismy u neurlogoa ktory wysmial pediatre ktora kieduje 2 miesieczne dziecko do neurologa - bo dziecko przeciez sie dopiero rozwija- jak to stwierdzil, poczym zbadal malego i powiedzial ze jest zdrowy ale glowe na strasznie skoszona... i musimy cos z tym zrobic bo jak tak to zostawimy to dojdzie dpo przykurczu miesni. Super nie, diagnoza pacjent zdrowy, leczcie go sami. Powiedzial ze robi sie teraz kaski dla maluchow na takie przypadki ale to sami mamy poczytac w necie o tym, podobno pomagaja.
Masakra nabazgral cso w ksiazeczne nie jestem w stanie odczytac co!! Musze isc poprosic jakas aptekarke. Jak poczytalismy o plagocefalii w necie bo rzucil ze to tak sie nazywa to umarłam, operacja tak brzmi leczenie szok... siedzie od rana i szukam i czytam. Umowilam go na konsultacje z lekarzem z CZD zobaczymy co powie. Te kaski robi podobno w Polsce jedna firma z Krakowa ale nie sa tak polecane jak te z Berlina koszt okolo 10 tys zł. Nie wazne ile wydal kazde pieniadze ale niech tylko powiedza czy to grozne czy nie, mam se martwic czy nie, wyrosnie czy nie, co lekarz to opinia nagadaja namaca a potem i tak czlowiem czyta w dr google. SZOK