reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej Dziewczyny, ja byłam dzisiaj u lekarza, zrobił mi usg, z dzieckiem wszystko super, ciąża wzorowa, tylko mam krótką szyjkę i muszę leżeć:/ na szczęście nie skończyło się na szpitalu, ale trochę mnie to podłamało. Więcej info w wątku wizyt u lekarza

reklama
Witam ciepło!
jak wróce z jogi to nadrobie dzisiejsze wpisy. w pracy nie dało się do zaglądnąć ;-)

a tymczasem dorzucam coś tematycznego..... ;-)
385399_10150911348825385_266039600384_21354390_683634529_n.jpg

Ostatnia edycja:
monika mnie też brzuch na dole boli, kuje, lekarz dziś powiedział, że mam leżeć, a jak nie przejdzie to szpital i kroplówka... tyle, że ja biorę leki na twardniejący brzuch i takie tam... niestety ale jazda samochodem gdy się ma problemy z ciążą to nie jest dobry pomysł, podobnie stanie czy dłuższe siedzenie :crazy:
pół godziny po zażyciu no-spy już powinnaś poczuć ulgę; trzymaj się dzielnie

pinula ja doszłam do takiego wniosku po pierwszym podejściu do tej karpatki ale drugiego podejścia jeszcze nie było... tyle, że ja lubię dużo kremu, a mniej słodki żeby był; smacznego

Perelendara a co to za proszki na twardniejący brzuch?
Pytam bo od jakiś dwóch dni z reguły wieczorem tak mega mega twardnieje mi brzuch, twardy jak skała, jakbym pęknąć zaraz miała zawsze w tym samym miejscu pod pępkiem na całej szerokości w zasadzie. Też coś takiego miałaś?

atomówka salbutamol i isoptin dostałam po ostatniej wizycie w szpitalu właśnie żeby brzuch nie twardniał no i na plamienia, generalnie żebym miała "obstawę" lekową bo moja ciąża ciągle jest zagrożona; to jest takie twardnienie pod pępkiem właśnie i to się dzieje w jednej chwili

Monika nie załamuj się, jak wszystkie złapiemy doła, to żadnej z nas to nie pomoże, bierz te leki które ci przepisał lekarz i leż jak najwięcej, mi lekarz wyjaśnił, że najgorsze co może być przy skurczach to chodzenie i siedzenie, więc na kanapę i brzuchem do góry jak najwięcej!

Mini ja też mam czasem wieczorem jak polatam trochę w ciągu dnia, ale zawsze jakoś tak cały mi twardnieje nie tylko na dole, prawdę mówiąc nie brałam nic na to, a zwykłe leżenie pomagało, jakoś nie skupiałam się prawdę mówiąc na tych skurczach, czasem sobie nospę wzięłam na wszelki wypadek, nie jestem w stanie chyba rozpoznać czy to skurcz czy coś innego, dobrze by było mieć instrukcję obsługi brzucha;)

reklama
Amandla i ja bym chciala miec taka instrukcje brzusia tym bardziej ze to nasza pierwsza dzidzia i jeszcze sama nie dokonca wiem co mi sie z brzuchem dzieje:-)

Do góry