reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini - piłkę zakupiłam i co jakiś czas sobie na niej ćwiczę. Na youtubie jest mnóstwo filmów do ćwiczeń w ciąży - m. in. z piłką, joga, pilates.
chyba też w piłę zainwestuję

Hej wszystkim :)

Mężu wczoraj zakończył pracę. Siedziałam z nim do końca zmiany, więc w domu byliśmy dopiero po północy, więc dziś średnio wyspani.
Paczki wszystkie już w Polsce :) Doszły całe i zdrowe. Nawet moje kwiatki nie ucierpiały :)
no to najważniejsze! Teraz tylko pozamykac wszystko i do DOMU:-)

oooooo!!!biorę:-):-):-)dzięki :-Di gratulację połowy!

Chyba oszaleje z tym moim mężem:angry: dzwoni przed chwilą i podaje mi godziny pracy na przyszły tydzien. A ja do niego mówię, że nie wiem czy będe pracować bo może pojde na zwolnienie, bo nadal chora jestem. A on: Chora jestes? jeszcze? No k..a od soboty kaszle, smarcze , na te herbaty cytryna i miodem nie moge patrzeć. A on z takim hasłem. Oszaleje z nim. Aż się rozryczałam.
facet,facet,facet...:wściekła/y:

Wróciłam:-DLedwo zyje noramlnie chyba sie zatarlam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok:spacer sobie taki zrobilam ze sie chyba dotlenilam za wszystkie czasy:-)ale humor mi sie poprawil:-)oczywiscie bez rzeczy dla dzidzi sie nie obeszlo oczywiscie kupuje uniwersalne:-)bo ta moja Lenka to sie zdecydowac nie moze:-)zdjecia wstawie za chwilke:-)
hehe...i jaka usmiechanieta odrazu;-):-)

Hej Dziewczyny, ja byłam dzisiaj u lekarza, zrobił mi usg, z dzieckiem wszystko super, ciąża wzorowa, tylko mam krótką szyjkę i muszę leżeć:/ na szczęście nie skończyło się na szpitalu, ale trochę mnie to podłamało. Więcej info w wątku wizyt u lekarza
najwazniejsze ze dzidzi ok...lezenie to nic przyjemnego ale jak trzeba...glowa do gory!

Witam ciepło!
jak wróce z jogi to nadrobie dzisiejsze wpisy. w pracy nie dało się do zaglądnąć ;-)

a tymczasem dorzucam coś tematycznego..... ;-)
Zobacz załącznik 403578
hehehe...no wlasnie a jak joga?

reklama
Amandla i ja bym chciala miec taka instrukcje brzusia tym bardziej ze to nasza pierwsza dzidzia i jeszcze sama nie dokonca wiem co mi sie z brzuchem dzieje
biggrin.gif

otóż to, ja sama nie wiem czy to co mnie tak strzyka czy kłuje to skurcz czy nie, zawsze mi się wydawało, że skurcze są jakies bolesne i czuć je dość mocno, a może się okazać, że jest zupełnie inaczej , ja zawsze na pytanie lekarza jak się czuję odpowiadam, ze świetnie, bo dla mnie takie lekkie twardnienie całego brzucha po codziennej gonitwie nie jest czymś niepokojącym, a może powinno, cholera wie, bez instrukcji ani rusz.
Kiedyś mi lekarka mowiła, ze skurcze sa wtedy jak boli mnie brzuch tak jakbym miała dostać okresu, a takich objawów póki co nie miałam, mam nadzieję, ze ktoś mi kiedyś klarownie to wyjaśni:)

Ostatnia edycja:
Amandla, Monica, Perandla
tez brzuszek mi sie stawia, ale czesciej kłuje, tabsy własnie te co piszecie na bazie magnezu ja ma Scopolan i Asmag
Vilandra maś majerankowa pod nosek , nic innego sobie nie przypominam, chciaz mowi sie ze katar leczony czy nie leczony to 2 tyg.

....................

Albo masc nagietkowa tez pomaga ja ostatnio jak mialam katar to mi pomogla.
Właśnie ja tez czekam az ktos mi wkoncu wytlumaczy jak te skurcze rozpoznac, bo jezeli jest tak jak mowisz ze brzuch boli tak jak na okres to nie mialam czegos takiego:-)

Wam brzuszki twardnieją i leki macie... Mi się non stop brzuszek stawia a dostałam pozwolenie, żeby nospe i magnez brać - żadnych innych leków - przy mocnym stawianiu zaproszenie na szpital i wtedy będziemy działać dalej - póki co sama nospa i magnez pomagają ale czasem i ja już się bać zaczynam...

Właśnie wróciłam z apteki kupiłam witaminy, magnez, folik i glukoze i zostawiłam ponad 100 zł :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:normalnie tylko w ciąży chodzić :-D:-D

10 listopada mam zamiar - na 15 muszę mieć wyniki - troszkę wcześnie według mnie ale skoro sobie doktorek tak zażyczył to co mu będę odmawiać :-D:-D

reklama
Lina czyli co w 23tc bedziesz
ja tez mam zrobic, juz kupiłam 50g
3,5 zeta zapłacoiłam, chociaz tyle
ale jeszcze nie wiem w ktorym tyg najlepiej zrobic,
a masz 50 czy 75?

Do góry