Kasiurek1983
Fanka BB :)
jazamiast odpoczac to zorbilam zupke z serkow topionych, i baze do spagethi, no i jezyki ( ryz preferowany, krowki,masło, toffi i tyle) no i jezyki juz prawie zjedzone haha
dobranoc
dobranoc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Angel Ty to nazywasz nowoczesnością, ja uproszczeniem, wygodą i pójściem w przyszłość
Jeżeli ktoś ma ochotę to niech nawet swoje dziecko sobie wysiedzi, mam to w nosie dopóki nikomu się krzywda nie dzieje
Mini dla mnie to koszmar i z moim nastawieniem pewnie poród będzie koszmarem
Boje się tego jak niczego na świecie, ciarki mnie przechodzą jak o tym myślę
Ciągle marzę o CC
witam wszystkie przyszle mamy,postanowilam w koncu do was dolaczyc,bo od jakiegos czasu podgladam Obecnie przebywam w uk i tu tez bede rodzic,powoli zapoznaje sie z tematem porodu,moim marzeniem jest naturalny i w domu(pewnie przy kolejnym dziecku) jak i w wodzie,ostatnio bedac w Pl lekarz odradzal mi twierdzac ze to kolejny angielski wymysl,ja nawet nie rozmawialam z polozna w tym temacie bo dopiero za tydzien wizyta,zreszta skaczace mam cisnienie raz b.niskie a czasem dochodzi 170/100 mam brac leki jak skacze powyzej 135, to tez jest przeciwskazanie do takiego porodu.Jestem ciekawa co powie mi moja polozna na temat cisnienia.Obecnie jestem w 15 tyg , przeziebiona wiec leze w domku no ale za tydzien czas wracac do pracy.
haha wiesz oxytocyne odstajesz jak juz masz po terminie albo temrin a nie widac akcji porodowej - tu chodzi o dziecko , o wody plodowe kotre moga byc juz niezdrowe dla dziecka robia sie zielone itd a to nie jest zdrowe dla dziecka to raZ, na naciecie to raczej wplywu nie masz bo jak cie nie natną to pekniesz (w wieksozsci wypadkow ) gdzies cytalam ze raz na 100 porodow nie nacinaja i kobieta nie peka zazwyczaj dla tych kotre maja juz za soba ze dwa porodyJa bym chciała naturalnie. Jedyne o co się martwię, to moje oczy, ale mam nadzieję, że dadzą radę przy naturalnym porodzie. No i na żadną oksytocynę na wywołanie się zgodzić nie zamierzam, a i nacięcia może da radę uniknąć, ale to już wiadomo okaże się "w praniu".