reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Perelandra fajny avatarek :-D
dzięki, jestem fanką świnek, od Prosiaczka po świnkę Piggy ;-)
Ewstra witaj i pisz często

znam sporo dziewczyn które chciały rodzić naturalnie ale nie mogły i bardzo to przeżywały, ja sama nie wiem co lekarz zdecyduje skoro mam raczej leżąco-siedzący tryb życia i mięśnie mi oklapły to kto wie, czy nie wpadnie na pmysł z cc; ale tak jak mówię - jeszcze jest czas i wyjdzie co i jak za jakieś 5 m-cy

reklama
Tunia zupeklnie mi umknelo to twoje badanie z potweridzeniem płci, kiedy to bylo masz zdjecia??
Ivi w watku tym o naszych przypuszczeniach płci i potwierdzeniach na pierwszej stronie sa wypisane dziewczyny :)

Ja tez nie mysle o porodzie. Byle zdrowo dotrwać ;-)
Boje sie oczywiscie, ale miliard kobiet to przeszlo, bez znieczulen rodzilu 4,5 kg dzieci wiec napewno i ja dam rade no ej ;) Nie chcialabym cesarki, jak juz przezyc ta cala ciaze to z naturalnym finalem ;-)

Ja urodzilam dwoje dzieci drugie cala akcja trwala 1.50 minut i maly byl na swiecie bolalo jak nie wiem co, ale gdy juz mialam ich w ramionach zapomnialam o calym bulu.
Bylam szyta i 2 godziny po siedzialam po turecku. Po pierwszym porodzie poszlam na ginekologie powiedziec kolezance z sali ze urodzilam, to salowa stwierdzila ze jestem stworzona do rodzenia dzieci, a teraz coz nie boje sie porodu jeszcze, marze by donosic zdrowo dzidzie :)

witam wieczorkiem

patrzę,że temat porodu,ja miałam 3 ciężkie i bóle każdego rodzaju,tak wszystko na raz,ale jakoś to przetrwam,moment jak kładą maluszka zaraz po urodzeniu jest cudowny

byłam na mieście w nowych butach i narobiłam się odcisków:-(jak ja nie lubię nowych butów

ivi lista jest śliczna,u mnie wychodzi że będzie synek:-)

Angel super kolorek i fryzurka

witam nowe mamusie

reklama
dziewczyny sa zwolennicy i przeciwnicy cc !!

Chce powiedziec tyle ze jak ktos o maly wlos nie stracil dziecka i wlasnego zycia bo lekarze uparli sie na sn to chce cc- ja dochodizlam 24 godizn i tyle potem troche bolalo ale co za roznica czy boli cie szef po cc czy po nacieciu ?i to w takim miejscu gdzie sie nie rzadko strasnzie trudno goi ?

CC i Sn maja plusy i minusy - to fakt ze dziecko przechodzac przez kanal rodny wypluwa wody plodowe z pluc- ale tak czy siak dziecku jest mechanicznie odsysana woda! bo gruszka i w buzi i w nosku wyciagaja !!

ja wole cc chodz rodzilam sn i moje porownanie takie :

sn ----rodzisz nie rzadko wiecej niz 12 h ( skurcze bole itd) czasem masz wywolywany oxytocyna , co dodatkowo sprawia bol,, skurcze krzyzowe (masakra do kwadratu ! boli jak skurczysn) ja porownuje ten bol jako bicie kogos po krzyzy bejsbolem, czujesz jak sie macica obkurcza po porodzie co tez boli, szyja ci krocze

cc - umawiasz sie na zabieg, zniecuzlaja ciebie kroja wyciagja dziecko, ty jestes swiadoma nic cie nie boli, szyja cie, jedziesz na sale i po klopocie, potem po paru godiznach cie budza, karza sie przejsc jak juz sie rouszysz i rozchodzisz sie to nic nie boli, ja w sumie mialam tak o 13 mialam cc obudzilam sie o 15 o 18 kazlai wstac umyc sie itd rano o 7 przejscie z slai pooperacyjnej na zwykla, tam juz sie rozchodizlam i tyle co z bolu pamietam

jak widzicie sa plusy i minusy kazda z nas sie decyduje na to co mysli ze jest najlepszym rozwiazaniem.

drugi przyklad koelznaka rodzila w sumie 36 godizn nie umiala urodzic dziecka i wkoncu zrobili jej cc - wiec i tu sie meczyla i potem po zabiegu to juz skrajna sytuacja ale pewnie nie jedna z nas o tym slsyzala czy czyjas koelznka miala cos takiego .....

Do góry