reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej i ja witam Was radośnie :-)
gratuluje wszystkim prezentów, my z mężem jakoś sobie nie zrobiliśmy, ale nie wiem czy jeszcze tego nie nadrobię :)
dzisiaj ide do fryzjera, w końcu pokryje te siwulce (tak, tak przed 30 a już siwych pełno)
Angel, przesyłam pozdrowienia i zyczę dużo wytrwałości, teraz będzie już tylko dobrze

reklama
Marusia- teraz docztalam,ze robilas posiew, jakies objawy niepokojace?bo zazwyczaj sie posiew robi dopiero przed rozwiazaniem ;> chyba ze sa przeslanki czeste infekcje itd ..... pytam sie bo sama mam posiew robiony ale wynikow jeszcze nie ma;/

Lekarz dał mi skierowanie na posiew po ostatnim wyniku badania moczu... Niestety bakterie górowały i wolał to sprawdzić.

Witam, witam.
No i Mikolaj posypał nam wszystko cukrem pudrem na biało...
W prezencie dostałam mega skurcz łydki rano :eek: i na więcej pewnie nie mam co liczyć. Moj prezent dla M mam nadzieję dotrze z dzisiejszą pocztą.

Poza tym mamy słoneczny dzień, jakiego i Wam życzę ;-)

MaMicurina udanego Mikołaja :-)

Amandla dużo zdrówka, niech się odczepią w końcu wszystkie choróbska.
Ja na katar zastosowałam nawilżanie powietrza w domu i w końcu jest lepiej (ale ciii, żeby nie zapeszyć).

Ewstra i jak tam lampki?

Jak przeczytałam o tym dopieszczeniu męża przez prąd to sie usmiałam. Przepraszam wiem że nie powinnam, bo to poważna sprawa, ale takie porównanie... hehe

No my też potem cały wieczór się z tego śmialiśmy - naprawdę dobrze, że na śmiechu ostatecznie się skończyło.

Moj maz wlasnie wyszedl do pracy ale oczywiscie juz mi zdarzył zepsuc krew!Obrazony na wszystkich ze musi wczesnie wstawac no starszne naprawde:-)

Mój też tak czasem ma - nie przejmuj się.

Vill upiekłam wczoraj pierniczki!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D tylko lipa te foremki kupiłam i połowę przypaliłam :-D:-D:-D jak nie będą jadalne to pomaluje i na choinkę wsadzę :-D:-D oryginalna będzie :-)

Ja na początku też przeważnie przypalałam - albo za długo trzymałam, albo ciasto za cienkie robiłam :baffled:. No ale praktyka czyni mistrza ;-) a choince też na pewno nie będzie w piernikach źle.

zauważyłam, że od kilku dni drętwieje mi lewa ręka (takie mrowienie jakby delikatnie ścierpła) no i dzisiaj w nocy jak poszłam do Dorbusi na chwilę i połozyłam się znów zauwazyłam, że to od tego, że śpię na tym boku i ręke podkładam pod poduszkę...

dziś muszę bardziej się zmobilizować, parzę sobie zielona herbatke i mam nadzieje, że ciśnienie już mi takich psikusów jak wczoraj robić nie będzie :confused2:

Ja tak z rękami mam od zawsze - czasem potrafiłam się obudzić "bez rąk". Ostatnio ciotka mojego M (neurolog wysokiej specjalizacji) orzekła, że mogę cierpieć na zespół cieśni nadgarstka (brrrr). Ale nie piszę tego, żeby Cię straszyć, bo ostatecznie krążenie w ciązy może nieco szwankować, zwłaszcza jak się śpi na ręce i uciska żyły (mój główny grzech).

Lecę cosik kupić, a ppotem pooperuję szpachelką po ścianach - dostałam specjalne przyzwolenie od małża (w przeciwieństwie do wyrażonej przeze mnie chęci malowania sufitu :crazy:). no cóż, chyba będę grzeczna...

Villandra wiem, że to może byc zespół cieśni nadgarstka ;-) w poprzedniej ciąży co chwile wyskakiwały mi kości ze stawów w ręce i co chwilę na nastawianie jexdziłam, a za którymś razem przemieściła mi się torebka stawowa i tak mi zostało (mam taką wypukłośc na nadgarstku)...

Ty z sufitem to nie szalej, bo przy długotrwałym podnoszeniu rak do góry to wiązadła macicy czy coś jest naciągnięte za mocno i w ciąży to niewskazane ;-)

Marusia mam nadzieje, że posiew dobrze wyjdzie!

koniec lenistwa, czas brac sie do pracy - kończę miseczkę na szydęłko, potem zmyje naczynia, może pomysl na obiad wpadnie, a na koniec pobawię się w usztywnianie w wersji hurtowej tego, co juz zrobiłam - brrrrrrrr niecierpie usztywniania

Ale macie fajnie :-) Mikołaje Wam posypały prezentów :-) ja w tym roku wszystkim czekoladowe Mikołaje kupiłam :-) i sobie też - już go prawie zjadłam :-) u mnie jak człowiek sam o sobie nie pomyśli to nikt nie pomyśli - M napewno nie , ewentualnie Mami ale ostatnio kryzys w kraju i niestety mając taką emeryturę jak ona i spoglądając na ceny w sklepach i aptekach też bym nie pomyślała....:confused2:

Amandla
powrotu szybkiego do zdrówka życzę :-) syrop z żurawiny jeszcze oprócz malinowego działa cuda :-)

Mata jak te pierniczki jadalne wyjdą to z moim M ja nie wiem czy doczekają Świąt - te co nie popaliłam już mi wczoraj z miski wyciągał - nastraszyłam jak małe dziecko bólem brzucha to zostawił :-D:-D:-D:-D

Kasiurek ja się średni znam ale jak mówisz, że banany też dobre to chętnie soku z nich spróbuje - w 100% wolę bardziej niż pomidory :-)

mata ten sufit to taki malutki, no ale tak jak pisałam - grzeczna bedę i przy szpachelce zostanę :zawstydzona/y:
choć korci mnie moja buntownicza natura :laugh2:...

Vill Mata ma rację - zostaw lepiej ten sufit to jest długotrwałe podnoszenie rąk w górę - jak byłam w szpitalu z krwawieniem to zabronili mi nawet włosów umyć - żadnych rąk w górę miało nie być...także kochana odpuść sobie - Mąż jest od tego - Ty jesteś w ciąży masz leżeć i pachnieć - najlepiej pierniczkami :-D:-D:-D (kocham ten zapach)

lina - wiesz co, mnie meczylo uczucie ciezkich nog i tak jakbym przed chiwla miala skurcz i lekarz mowil o potasie i magnezie magnez kupilam ale potas hmmm i szukalam szukalam czytalam i okazalo sie ze banany maja najwiecej potasu ;]

Mnie sie nic nie chce a jeszcze jak pomysle ze dwa dni u mamy bede to juz clzowieka w ogole rozleniwa haha

reklama
Hej dziewczynki

U Nas Mikołaja nie było :-(
W sumie to nigdy na Mikołajki nie robimy sobie prezentów

Mnie dziś czeka wyczerpujący dzień
Jadę do mamy a z nią na szał sklepowy
Muszę wybrać komodę, a że mama zaoferowała kupno to zabieram ją ze sobą
Potem lecimy do kilku sklepów obejrzeć wóźki, chce już zdecydowac który będziemy brali

No a potem spotkanie z przyjaciółką, trochę poplotkujemy przy herbatce :-)

Do domu wracam dopiero jutro, więc dopiero jutro ok 24 zobaczę się z moim faciem. Pewnie będzie korzystał z wolności i przez pół nocy będzie grał na kompie

a właśnie czy tylko mi się wydaję, czy IVI Nam gdzieś zniknęła?

Do góry