reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
ozienka- ten lek co eirzesz to cos jak nospa no ni? on tez rozkurczowa z tym ze on jest na skurcze miesni gladkich jak macica;p a magnez jest na skurcz miesni w ogole ;> no zpaytaj sie lekarza lepiej wiedziec ;]

moj maz z zeszlego roku nie sciagnał czesci lampek wiec w tym roku musi tylko girland bo wszelkie sople wiszace wisza na balustradzie-na szczescie ich z dolu nie widac ;] o sa takimi zaczepami pospinane i nie dyndaja ;] tylko pytanie czy dzialaja?

Super, że u Angel juz o wiele lepiej. Szkoda, że M musi wrócic sam i Angel do niego dojedzie... mam nadzieje, ż ebędzie mogła wrócic jaknajszybciej :tak:
Bozienka terdyferon to żelazo :tak:- dryndnij do gin czy możesz magnez brać (a bierzesz może fenetrol czy jakoś tak na te skurczybyki?) - ja jak nie brałam witamin to co noc miałam skurcze 2 łydek, a teraz to sporadycznie, jak mi nogi zmarzną;-)

ktoś sie o buraka pytał- mi gin go polecił, ale tylko forte - mam brać 4 razy dziennie - 60 tabletek to ok. 15-16 zł.

ja dziś padam, miałam ciśnienie 120 na 45 - myslałam, że zemdleję, poty mnie oblewały, słabo... po zielonej krótko parzonej herbatce poczułam się na tyle dobrze, że skończyłam kopytka robic, potem sosik pieczarkowy i surówka - od zagniecienia ciasta do skończenia obiadu 45 min - to mi sie podoba ;-)najadłam się jak smok i do teraz ledwo się ruszam :zawstydzona/y:

Moja sobotnia akcja chyba skutki przyniosła - M zafugował łazienke, zanim połozy się spać zamontuje na razie stary kompakt, a jutro wieczorem juz nowy, podłaczy spłuczkę i skończy się latanie z wiadrem ;-) no i zmotywowało go jak sporo wyższy rachunek za wode i ścieki przyszedł (jak by nie było system 3 i 6 litrów w spłuczce jest bardziej oszczędny i wydajny niż wiadro z wodą :sorry:). Tak czy inaczej oznajmiłam, że do sywestra łazienka ma być skończona, a do czasu kolędy reszta :-p oby finansowo się udało to jakos pogodzic, bo teraz masa wydatków...

zmykam do łóżka, bo późno wczoraj poszłam spac, Dobrusia do tego często w nocy sie budziła i pobudke juz o 6 zrobiła, musze odespac, bo jutro padnę

magnez b6 bralam wczesniej ale w szpitalu kazali odstawic wogule to poiwedizeli ze bralam leki niepotrzebnie bo i tak mi niepomagaly :szok: wiec juz ama niewiem jutro zadzwonie do mojego lekarza i sie zapytam :) a teraz ide ie polozyc bo synek bi sie spac bezemnie :( i znowu mam akcje ze chce do tatusia :( i znim chce spac nimam juz sily :-(

Pinula co się przejmujesz zastępstwem - to przecież nie Ty ją zatrudniałaś ...
a swoją drogą to chyba za takie pomyłki powinna ponieść konsekwencje prawne :baffled:
Na szczeście leki te nie poszły do pacjenta, tylko wyłapałyśmy to w momencie jak te leki wydawał. miała je przygotowane na recepte. Po prostu maskara jak to zobaczyłam. zamiast leku na cholesterol, lek na ciśnienie, a zamiast leku na ciśnienie lek na dne moczanową !! no i lek na serce inny na recepcie inny prawie wydany ale to już na szczęscie w obrębie tej samej grupy leków.
Jutro będzie pewnie dzień sądu.. bo wtedy było takie zamieszanie, kolejka, że tapanna poszłą do domu, bo skończyła już prace i w sumie nawet nic jej kierowniczka nie zdażyła powiedziec.
Jeżeli chdzi o odpowiedzialnośc prawną to nie do końca tak, bo to jest dziewczyna, któa ma nieodrobiony staż i jako tako głównie za jej pomyłki odpowiada opiekun stażu, a tak w praktyce to na szczęście w razie pomyłki, sprawy w sądzie ewentualnego odszkodowania mamy ubezpieczenie OC.

Pinula należy Ci się odpoczynek, a smarkulą (bo trudno inaczej określić takie podejście w takim zawodzie) się nie przejmuj - z taką postawą raczej daleko nie zajdzie...

Ja idę małża dopieścić - skarży się coś, że jest niedopieszczony i jakby na zawołanie prąd go popieścił :baffled: aż mi się ciepło zrobiło. Na szczęscie nic się nie stało, ale musze mu jakoś wynagrodzić jego dzisiejsze starania i pięknie zrobiony sufit :-):-):-)

Obiecuje że się nie przejmuje. Po ostatniej wizycie u lekarza, kiedy miałam wysokie ciśnienie i widocznie Maluch miał przyspieszone tętno, postanowiałam sobie że włązam całkowity egoizm na problemy innych i licze się tylko z sobą, bo jestem odpowiedzialna za tego Maluszka.

Jak przeczytałam o tym dopieszczeniu męża przez prąd to sie usmiałam. Przepraszam wiem że nie powinnam, bo to poważna sprawa, ale takie porównanie... hehe

Idem spac.... miłej nocy...
Niech Mikołaj nas wszystkie odwiedzi dzisiejszej nocy....

Witam Mikolajkowo:-)
u nas chrześniak zaczął po 5.00-mamy tradycje ze zostawiamy upominki w butach:-) i co roku , mimo ze ma 8 lat jest ten sam kwik kiedy zobaczy ze coś tam leży dla niego:-)...no wiec dlatego nie spie:-)
Jade dzis dokonczyc polowkowe...mikolajkowo:tak:
Milego dnia!

Ciesze sie ze Angel lepiej ale przykro mi ze malzonek musi ja zostawic:-(
ja dziś padam, miałam ciśnienie 120 na 45
o jej biedna!!!straszne to cisnienie!!

Dzien dobry:-)
I ja sie witam Mikołajkowo:-D
Tak nie spie juz bo moja dzidzia mi nie daje:-)a zreszta umowilam sie z mama wiec pewnie dzisiaj tez zostane wymeczona spacerami a to wszystko po to zeby mi sie lepiej rodzilo jak to mama mowi:-)
Moj maz wlasnie wyszedl do pracy ale oczywiscie juz mi zdarzył zepsuc krew!Obrazony na wszystkich ze musi wczesnie wstawac no starszne naprawde:-)
Obiecalam sobie ze nie bede sie denrwowac:-)
MaMicurina trzymam kciuki:-D

Witam się i ja w Mikołajki :-):-)

Dziś miałam kolejny sen - ale tym razem bardziej śmieszny niż przerażający z perspektywy porannego spojrzenia :-) ja w życiu snów nie miałam a odkąd w ciąży jestem to non stop ;-)

Mini - pozytywnie zazdroszczę - to musi być wspaniałe uczucie widzieć swoje Maleństwo zaangażowane całym sercem w "projekt przedszkolny" zwany oczekiwaniem na Mikołaja :-)

Bozienka ja miałam straszne skurcze i też zabroniono mi brac magnez - mam brać 1 tabletkę dziennie... a zalecono picie olbrzymich ilości soku pomidorowego :-) POMAGA !!!!!! :-)

Pinula idź jak najszybciej na to zwolnienie i nie psuj sobie nerw... bez sensu... Masz już lekarza co wypisze to uciekaj od nich i mniej ich w szczególnym poważaniu...:tak:żebyś sobie w międzyczasie jeszcze kłopotów przez tą zastępczynie nie narobiła :confused2:

Vill
upiekłam wczoraj pierniczki!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D tylko lipa te foremki kupiłam i połowę przypaliłam :-D:-D:-D jak nie będą jadalne to pomaluje i na choinkę wsadzę :-D:-D oryginalna będzie :-)

MaMicurina to faktycznie wcześnie pobudka - trzymam kciuki za połówkowe :-)

Tunia uśmiech na twarz i Mężem się nie denerwować - Mikołajki dziś :-) - zrób sobie prezent i się uśmiechaj cały dzień :-D

Nie wiem czemu ale lubie ten dzień - chyba dlatego, że Święta wiadomo już, że się zbliżają WIELKIMI krokami :-) a ja je uwielbiam :-)

reklama
Dzień dobry wszystkim marcówką moje dzieci też pospać nie dały a o 3 położyłam się spać.Moja córa gre dostała i teraz siedzę z nią gram.Mój zawiózł małego do przedszkola bal przebierańców dzisiaj ma.A moja Zuzka ma kino o 10 wiec mnie trochę pomęczy:-)Miłych mikołajek życzę:-)

Do góry