reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Białą suknię, piękny ślub i fajną imprezę to łatwiej mieć przy cywilnym. Bez nauk małżeńskich, spowiedzi i innych takich;-).
Obchodzenie świąt religijnych przez niewierzących mi zupełnie nie przeszkadza, bo to jest część tradycji. Ale już co do sakramentów to mam bardzo mieszane uczucia. I nie wyobrażam sobie, żebym miała brać udział właśnie w naukach czy spowiedziach, gdyby to nic dla mnie nie znaczyło. Ale ja nie lubię sobie komplikować życia;-).

reklama
witam was
No ja standartowo umieram po pracy, ale wchodze do domu a tu tak cudnie wysprzatane obiad gotowy swiece sie pala nastrojowa muzyka i przepiekne kwiaty w wazonie:) w szoku jestem.
Doris odpoczywaj na L4 ,bo ja bede zmuszona isc na wczesniejszy macierzynski by odpoczac troszke.Powodzenia jutro na wizycie

Doris -super masz ze zobaczysz maluszka,mój zawsze buźkę też chowa a teraz nie wiem kiedy będe miała chyba w styczniu a ja bym chciała już.
Wstawiam linka bardzo fajny kalkulator tygodnia ciąży,jak jest wyliczanie w którym tygodniu będziesz danego dnia to liczy od zapłodnienia i jest różnica 2 tygodni ale wystarczy je dodać.A w pierwszej części pokazuje normalnie
- Kalkulator ciąży i porodu

witam dziewczyny :-D
u mnie jak zwykle lenistwo, ograniczylam sie do spaceru z burkami i pozniej kapiel psow bo moja 'panienka' sobie jakies gowienko upatrzyla....:crazy: na obiadek bylo spagietii i jeszcze mam zamiar lazienka wysprzatac po tej psiej kapieli......

co do wiary, malzenstw to my nie mamy slubu bo nie mozemy(jeszcze) a chcilabym ochrzscic dziecko, nie mozna powiedziedziec ze jestem zapalona katoliczka, ale wierze a dziecko samo wybierze jak przyjdzie czas.........

a ja uzywam takiego kalendarza - przelicz tygodnie miesiace i trymestry
Pregnancy timeline - Printable pregnancy week by week personal timeline months completed bardzo go lubie

Ostatnia edycja:
Ufff ale Wy tolerancyjne kobity jesteście :)

Doris to trzymamy kciuki za wizytę i żeby synek ładnie się ustawił do mamy i siostrzyczki

Tunia masz królika? Ja też. Ryszard ma na imię :)

Tricia może masz rację,że na cywilnym łatwiej ale tradycja jest tradycją i to na kościelnym jest piękna biała suknia i wielkie przyjęcie potem

Monika ja kurde miałam nieregularne cykle więc dupa z tych obliczeń u mnie
Ale jak wpiszę tak aby dziś był 24 tydzień to data poczęcia się zgadza więc chyba kalkulator dobrze liczy

oj Doris- super uczucie, geba mi sie smieje i bym ja zacalowala normalnie :-D
i dobrze Ci pani powiedziala:tak: ja mam nadzieje, ze moja tez brata 'wycwiczy':tak::-)
zgadzam sie tez co do tych straszliwosci opisywanych na Kafe i mam nadzieje, ze nigdy mnie nie spotka nic podobnego, ale to wlasnie wyjdzie w praniu, jak to bedzie z dwojka w domu....ciekawe jakie beda mieli pomysly:eek:
ja sama mam 2 siostry i bylysmy raczej grzeczne i spokojne, ale wiem, ze jak sie spotykalam z kuzynem to mnie zawsze do zlego namawial :-D:-D

atomowka- no i git!
ja powiem szczerze, ze wlasnie zapytalam mojego meza czy my sie pobieralismy w kosciele z powodu wiary i wiecie co mi powiedzial; ze z powodu wiary owszem, ale wiary w siebie, a nie w kosciol i boga :eek:
a ja sama chyba sie do tej pory nad tym nie zastanawialam tak na prawde....wiec hm...ten slub koscielny to tez bardziej z tradycji, potrzeby serca niz ducha:tak:
i o wychowywaniu dziecka w wierze i udzielaniu mu sakramentow mysle tak samo jak Ty!....to tyle w tym temacie z mojej strony, bo to temat rzeka i kazdy jak zwykle, ma swoje racje.

tunia- ojej jaka Ty wrazliwa jestes! to dopiero sie bedziesz nad Leosiem rozczulac, oj bedziesz :tak:
aha...a swoja droga; kiedy masz w koncu to polowkowe?? czy o czyms nie wiem??

vill- dzieki :tak::-)
Doris- trzymac bede jutro ładnie za usg:tak::-)

a ja jutro rano mam umowiona kawke z nasza Kasiurek :-)

a wlasnie Kasia- a Ty gdzie sie podziewasz? zabladzilas po tym lekarzu czy jak?;-)

reklama
witam was
No ja standartowo umieram po pracy, ale wchodze do domu a tu tak cudnie wysprzatane obiad gotowy swiece sie pala nastrojowa muzyka i przepiekne kwiaty w wazonie:) w szoku jestem.
Doris odpoczywaj na L4 ,bo ja bede zmuszona isc na wczesniejszy macierzynski by odpoczac troszke.Powodzenia jutro na wizycie

WOW! Pozazdrościć :-)

Nic mi się nie chce...

Do góry