reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Białą suknię, piękny ślub i fajną imprezę to łatwiej mieć przy cywilnym. Bez nauk małżeńskich, spowiedzi i innych takich;-).
Obchodzenie świąt religijnych przez niewierzących mi zupełnie nie przeszkadza, bo to jest część tradycji. Ale już co do sakramentów to mam bardzo mieszane uczucia. I nie wyobrażam sobie, żebym miała brać udział właśnie w naukach czy spowiedziach, gdyby to nic dla mnie nie znaczyło. Ale ja nie lubię sobie komplikować życia;-).

reklama
witam was
No ja standartowo umieram po pracy, ale wchodze do domu a tu tak cudnie wysprzatane obiad gotowy swiece sie pala nastrojowa muzyka i przepiekne kwiaty w wazonie:) w szoku jestem.
Doris odpoczywaj na L4 ,bo ja bede zmuszona isc na wczesniejszy macierzynski by odpoczac troszke.Powodzenia jutro na wizycie

Doris -super masz ze zobaczysz maluszka,mój zawsze buźkę też chowa a teraz nie wiem kiedy będe miała chyba w styczniu a ja bym chciała już.
Wstawiam linka bardzo fajny kalkulator tygodnia ciąży,jak jest wyliczanie w którym tygodniu będziesz danego dnia to liczy od zapłodnienia i jest różnica 2 tygodni ale wystarczy je dodać.A w pierwszej części pokazuje normalnie
- Kalkulator ciąży i porodu

witam dziewczyny :-D
u mnie jak zwykle lenistwo, ograniczylam sie do spaceru z burkami i pozniej kapiel psow bo moja 'panienka' sobie jakies gowienko upatrzyla....:crazy: na obiadek bylo spagietii i jeszcze mam zamiar lazienka wysprzatac po tej psiej kapieli......

co do wiary, malzenstw to my nie mamy slubu bo nie mozemy(jeszcze) a chcilabym ochrzscic dziecko, nie mozna powiedziedziec ze jestem zapalona katoliczka, ale wierze a dziecko samo wybierze jak przyjdzie czas.........

a ja uzywam takiego kalendarza - przelicz tygodnie miesiace i trymestry
Pregnancy timeline - Printable pregnancy week by week personal timeline months completed bardzo go lubie

Ostatnia edycja:
Ufff ale Wy tolerancyjne kobity jesteście :)

Doris to trzymamy kciuki za wizytę i żeby synek ładnie się ustawił do mamy i siostrzyczki

Tunia masz królika? Ja też. Ryszard ma na imię :)

Tricia może masz rację,że na cywilnym łatwiej ale tradycja jest tradycją i to na kościelnym jest piękna biała suknia i wielkie przyjęcie potem

Monika ja kurde miałam nieregularne cykle więc dupa z tych obliczeń u mnie
Ale jak wpiszę tak aby dziś był 24 tydzień to data poczęcia się zgadza więc chyba kalkulator dobrze liczy

oj Doris- super uczucie, geba mi sie smieje i bym ja zacalowala normalnie :-D
i dobrze Ci pani powiedziala:tak: ja mam nadzieje, ze moja tez brata 'wycwiczy':tak::-)
zgadzam sie tez co do tych straszliwosci opisywanych na Kafe i mam nadzieje, ze nigdy mnie nie spotka nic podobnego, ale to wlasnie wyjdzie w praniu, jak to bedzie z dwojka w domu....ciekawe jakie beda mieli pomysly:eek:
ja sama mam 2 siostry i bylysmy raczej grzeczne i spokojne, ale wiem, ze jak sie spotykalam z kuzynem to mnie zawsze do zlego namawial :-D:-D

atomowka- no i git!
ja powiem szczerze, ze wlasnie zapytalam mojego meza czy my sie pobieralismy w kosciele z powodu wiary i wiecie co mi powiedzial; ze z powodu wiary owszem, ale wiary w siebie, a nie w kosciol i boga :eek:
a ja sama chyba sie do tej pory nad tym nie zastanawialam tak na prawde....wiec hm...ten slub koscielny to tez bardziej z tradycji, potrzeby serca niz ducha:tak:
i o wychowywaniu dziecka w wierze i udzielaniu mu sakramentow mysle tak samo jak Ty!....to tyle w tym temacie z mojej strony, bo to temat rzeka i kazdy jak zwykle, ma swoje racje.

tunia- ojej jaka Ty wrazliwa jestes! to dopiero sie bedziesz nad Leosiem rozczulac, oj bedziesz :tak:
aha...a swoja droga; kiedy masz w koncu to polowkowe?? czy o czyms nie wiem??

vill- dzieki :tak::-)
Doris- trzymac bede jutro ładnie za usg:tak::-)

a ja jutro rano mam umowiona kawke z nasza Kasiurek :-)

a wlasnie Kasia- a Ty gdzie sie podziewasz? zabladzilas po tym lekarzu czy jak?;-)

reklama
witam was
No ja standartowo umieram po pracy, ale wchodze do domu a tu tak cudnie wysprzatane obiad gotowy swiece sie pala nastrojowa muzyka i przepiekne kwiaty w wazonie:) w szoku jestem.
Doris odpoczywaj na L4 ,bo ja bede zmuszona isc na wczesniejszy macierzynski by odpoczac troszke.Powodzenia jutro na wizycie

WOW! Pozazdrościć :-)

Nic mi się nie chce...

Do góry