reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A przypadkiem ta witamina D w butelce to nie jest na receptę? Bo ja jak ostatnio kupowałam wit D w tych kapsułkach to się zapytałam o wit w butelce i w aptece mi powiedziała że wyłącznie jest na recepte, więc w czwartek idziemy na szczepienie to odrazu poproszę lekarza żeby wypisał nam bo podobno kosztuje grosze tzn ok 4zł za butelke i na dłużej wystarcza a nie to co w tych kapsułkach i po 20zł się płaci na miesiąc :/

reklama
ja tez z tego co wiem to ta w kroplach w butelce jest na recepta a wiecie co ja uslyszlaam od lekarza na pierwszej wizycie jak bylam z malym i zapytalam o recepte na krople - to sie kupuje bez recepty na co mam Pani dac recepte? i oo tyle z moich 4 zl - co prawda zmianilam lekarza i chodzimy do innego ale kolezanka mi mowila ze jakies badania czyatala ze te w kapsulkach sa lepsze - jakis skald maja inny i dlatego lekarze nie chetnei wypisuja recepty na te w butelkach...

tunia kiedy macie impreze?
Co do witaminy to ja ta w kapsulce mam ale mi sie dobrze owiera i trafiam prosto do buziaka inna sprawa to to ze zapominam i jak dam 2 razy w tygodniu to swieto.
U mnie decyzja podjeta lece z mala w czwartek do szczescina.
Co sie dzieje z Mini?Angel to zabiegana chyba.

hej dziewczyny - jestem ostatnio zabiegana ... przygotowujemy się do wyjazdu a do tego Duszka marudzi za dwóch :cool2: Mam nadzieję że na wakacjach jej się odmieni :sorry2:
Jutro lecę do fryzjera .
Może wieczorem znajdę chwilkę to coś ponadrabiam

Dziewczyny przepraszam, że nie doczytam i w ogóle rzadko zaglądam... żyję ale nie mam za bardzo kiedy czytać i udzielać się... chyba jakaś nie zorganizowana jestem, bo dziecko nie płacze i w ogóle grzeczne tyle, że coraz mniej czasu dla siebie ;-)
mamuśka wyjechała na miesiąc do brata i nie potrafię wszystkiego ogarnąć tak jak bym chciała... do dobrego łatwo się człowiek przyzwyczaja...

mam pytanie: czy jak mi Marcinku płacze na zęby to mogę mu podać eferalgan, mimo że nie ma gorączki??

Dziewczyny przepraszam, że nie doczytam i w ogóle rzadko zaglądam... żyję ale nie mam za bardzo kiedy czytać i udzielać się... chyba jakaś nie zorganizowana jestem, bo dziecko nie płacze i w ogóle grzeczne tyle, że coraz mniej czasu dla siebie ;-)
mamuśka wyjechała na miesiąc do brata i nie potrafię wszystkiego ogarnąć tak jak bym chciała... do dobrego łatwo się człowiek przyzwyczaja...

mam pytanie: czy jak mi Marcinku płacze na zęby to mogę mu podać eferalgan, mimo że nie ma gorączki??

Wydaje mi się że możesz podać bo oprócz tego pewnie jest przeciwbólowy i przeciwzapalny jak większość tego typu preparatów, my mamy ibuprofen (ale ten jest pomarańczowy i Roksana nie chce go pić :/) i paracetamol i jak czuję że ją dziąsełka bolą to jej daje paracetamol (bo jest malinowy) pomimo tego że gorączki nie ma.

reklama
Do góry