reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ajako witajcie w domku :-)

a ja sie obżarałm gołąbków i mam juz dosyć, więc z chęcia komus podrzucę :-D a resztę pomrożę na awaryjne obiady, wczoraj z Dobrusią kluski sląskie robiłysmy, bo z obiadu ziemniaki zostały (skubana sama zrobiła z 8 i nawet jej wyszły) - od razu do zamrażarki - jak nie będzie mi się chciało robic obiadu, to tylko wrzuce na wrzątek i po sprawie ;-)

trzymam kciuki za dzisiejsze KTG :tak:

zmykam dalej działac - ledwo wyrabiam, ale ile mi sie uda, to chcę jeszcze zrobic, chociaz pranie i pozmywac trochę...

reklama
Witam Was serdecznie porod u mnie byl po 6 dniach meczarni dla mnie juz nie mialam sily tak mnie rozpychalo od srodka. I w koncu zdecydowali sie rozwiazac moja ciaze 24 lutego przez cesarskie ciecie ,wiecie jak tam mnie prowadzili to myslalam albo przezyje ta trzecia cesarke albo nie , tak strasznie sie balam ale moge to przejsc i jeszcze 100 razy aby ujrzec mojego ADRIANA ALEXA jest cudowny nareszcie Go mam cudnego robaczka :) Zyje i czuje sie calkiem niezle i nic mi nie uszkodzili tak jak kazy straszyl , a wiec powodzenia dziewczyny i glowa do gury , badzcie dzielne , a zobaczycie jakie bedziecie z siebie dumne. Świat nalezy do Was taka duma i szczescie. Ja to czuje i zycze Wam jak najlepiej z calego serduszka :-D Trzymajcie sie !!!!!!!!!

alicja wspolczuje meczarni ale masz juz swoje szczescie przy sobie jeszcze raz grauluje:-)pochwal nam sie swoim robaczkiem:-)

Lina a nie wymagają u Ciebie przy przyjęciu do szpitala aktualnych wyników na paciorkowca ??
To ja się nie będę wyrywać z tą herbatką :-D dwie dziennie mi wystarczą - a wiesiołka zażywać mam 2 razy po dwie tabletki :tak: on zawiera kwasy omega więc chyba inne sobie daruje :-)

Tunia na tym etapie to można spokojnie już co nieco podziałać :-)

mata do mnie podrzuć te gołąbki :-D
Ale Ty zaradna kobita jesteś ... kurcze obiady pomrożone ... Muszę i ja coś pomyśleć żeby mieć w razie czego jakieś szybkie jedzonko :-)

alicja fajne wieści - dobrze że nie wspominasz źle cesarki :tak:

Inamorate to nie dobrze że czułaś - albo Cię nacięła w złym momencie albo skurcz był słaby :sorry2: Ja czułam ale nie jako ból tylko takie szarpnięcie ... Współczuje , z każdym dniem powinno być dużo lepiej ... A jakie masz szwy ?? rozpuszczalne czy idziesz na zdjęcie ??

ahoj kobitki, my dzisiaj zaliczyliśmy przesiewowe badania słuchu i wizytę u pediatry, wszystko w porząsiu, niunia rośnie jak na drożdżach, już prawie 3 kg waży, więc od wyjścia ze szpitala przybrała 600 g:) Malutka smacznie sobie spi a ja pichcę obiad dziś kopyta i pieczony łosoś:)
Ajako, super, że nie masz problemów z przystawieniem maluszka i wisi na cycu cały czas, uwierz mi to wielka ulga;D

Ajako witaj w domku

Mini z tym paciorkiem to jest tak, że jak wsio ok to wynik jest po trzech dniach a jak zaczynają się hodować bakterie to wtedy do 7 dni, plus jeszcze dodatkowo to zależy gdzie jest labolatorium i jak często odbierają wyniki bo ja np: miałam wsio ok ale i tak dłużej czekalam na wyniki bo labolatorium, które to bada w innym mieście więc najpierw musieli wysłać w jedną strone, zrobic badanie i wysłać w drugą ( a kurier tylko 2 razy w tyg.). Jak lab jest pod ręką no to wtedy 3 dni jak ok.

Ja poszłam z moimi chłopakami na spacer no i nic się nie oszczędzałam dziarsko szłam co by może coś wreszcie się ruszyło aż mój się smiał, że dawno tak szybko nie chodziłam zobaczymy. A wogóle to zauważylam, że na piersiach mi wyszły takie okropne, paskudne wystające żyły na zewnątrz nie wiem od czego w pierwszej ciąży tak nie miałam.

hej - ja dzis mam mega dola, wstalam 8.40 wzielam zelazo i potem antybiotyk zjadlam sniadanie i jakos po 11 polozylam sie bo glowa mnie bolala i katar znowu zabllokowal wszytsko o zasnelam wstalam p 13.30 i jestem zla ze w domu nic nie zrobilam ze M nie ma i zwnowu wroci pozno a ja zamiast cos ruszyc to leze d...a do gory a on jak wroci to nawet obiadu nie bedzie mial... ale jak juz cos zrobie to nie mam pewenosci ze bedzie to 21 i juz dawno zle obiad na miescie i bedzie mial moj gdzies.... powinnam gdzies wyjsc na spracer ale te zatoki chore i antybiotyk nie wiem czy bez potrzeby mam sie wietrzyc...

kobietki mam pytanie... do tych ktora sa juz szczesliwe i tula swoje maluszki a przyszyly one na swiac przez cesarke - bo na szkole rodzienia i ogolnie jakos nastawialam sie na sn i nie wiem nic jak to jest po cc. jak wyglada polog, kiedy mozna co robic, ile goi sie blizna jak sie z nia obchodzic itd. Lekarz nic mie nie mowil, mały jeszcze glowa w gorze i zaczelam sie tym interesowac ale w necie to sie przerazilam jak zaczelam czytac ze blizna boli 2 miesiace ze nie wolno ndzwigac, nie moczyc blizny, ze ciezko zrobic siusiu, zeby zapomniec przez rok o robieniu brzuszkow i cw na miesnie brzucha i troche sie zalamalam to naprawde az tak powazna operacja i potem tak ciezko sie karmi i funkcjonuje?

reklama
Amandla chyba grzeczne dziecko Ci się trafiło :-) Jak robisz tego pieczonego łososia ?? poproszę o przepis :tak:

Jopal dzięki , to może nie będzie tak źle z wynikami :-) U nas kurier jeździ codziennie bo badają tam wszystko i krew i mocz :tak:
A takie żyły na piersiach to chyba normalne :tak:

Ugotuje sobie żur i zaraz lecę po Borysława

Do góry