reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Też bym się nie spodziewała, że Atan na cc skończy... No ale lekarze wiedzą lepiej co robią... I to jest właśnie to ryzyko przy oksy - że skurcze najpewniej wywoła mocne, ale niekoniecznie postęp porodu :-(
A fakt faktem - dobrze, że jej dłużej niepotrzebnie męczyć nie będą. KCIUKI raz jeszcze.

jopal :tak::tak::tak:

reklama
Czyli wykrakałam z tą cesarką u Atan... tak to jest, jak daja oxy kiedy szyjka niegotowa :crazy: mi na szyjke dawali doralgan, ale to takie świństwo, że szkoda gadać... zamiast tej oxy to chociaż czopki na zmiękczenie szyjki powinna dostać... ale teraz to już po wszystkim... najważniejsze, żeby Atan i Amelka dobrze to zniosły...

tak czytam i obserwuję jak to jest przy wywoływaniu oxytocyną kiedy organizm nie gotowy... i się cieszę, że mimo wszystko udało mi się uniknąc cesarki...

Villandra to się postarali w tej przychodni dzisiaj :eek: mój to nie do końca suseł, ale zasypia w każdej pozycji i czasem zanim głowa do poduszki nie doleci to spi :sorry: taki typ. A jak juz uśnie to spi jak zabity... tylko on nie ma męczącej fizycznej pracy - za biurkiem siedzi... juz chyba więcej energii miał jak na magazynie kartonami rzucał po 16 h :sorry: a teraz to też siedzi dłużej w pracy, tylko nie ma ani za to płacone, ani wolnego nie wybierze, bo nie ma kiedy...

Kindzia kurcze a to nie jakas jelitówka? Kurcze zdałoby sie, żebyś coś energetycznego zjadła, bo jak to czyszczenie skurcze wywoła, to sił kobitko miec nie będziesz :sorry: wiesiołek i liście malin jaknajbardziej wskazane "w terminie", ponoc skracają okres parcia - szyjka ładnie się rozwiera :tak: jeszcze ponoc olej rycynowy dobry - ale on jelita rusza a to skurcze nakręca, z tym, że u Ciebie raczej bardziej ruszać jelit nie trzeba ;-)

a ja trochę poudawałam, że śpię - małą nie dała się nabrać i nie pozwoliła mi spac, ale i tak trochę odpoczęłam... a teraz czekam na M - coś dojechac do domu nie może...

mata a Ty myślisz, że mój co robi? Też dupcię za biurkiem pieści, a wygląda czasem po 8h siedzenia jakby 10h węgiel przerzucał :eek: Nie mówiąc, że jak troche popracuje fizycznie, to potem przez tydzień stęka, że go wszystko boli...

Ło matko mój M to śpioch jakich mało.. To człowiek który nie wie co to znaczy "nie móc zasnąć" :sorry: Sekundy jak głowa do poduszki.. nie wazne o jakiej porze dnia czy nocy, zawsze od zawsze mu zazdraszczam :confused2:

A te liscie malin to nie sa tak normalnie herbatki tylko trzeba specjalnie gdzies szukac, w sklepie zielarskim czy cos?

Witam:-)

Sorki,że tak Wam zakłócam wątek ale mam pytanko do Was. W którym tygodniu ciąży dzieci Wam się obróciły główką w dół? Mój do 28tc był ułożony prawidłowo a potem coś mu się odwidziało:crazy:I do tej pory siedzi na pupie.Bardzo chce rodzić sn ale czy są jeszcze jakieś realne szanse,że się odwróci? Wiem,że czasem dzieci się odwracją w 36tc ale jak to było u Was?

Ooo Angel liście malin? Czyżbys sobie chciała wywołać poród ? :D ja nie wiem szczerze mówiąc wiec jak któraś wie gdzie to kupić to ja tez poproszę grzecznie o podpowiedź ;)

Nadia sa spore szanse, ze sie odwroci jeszcze! Do 36 tygodnia 'na luzie' powinna dzidzia sie odwrocic, potem mozna zaczac sie niepokoic ale do samego konca jest szansa :tak:

agusia a pewno, ze bym chciala :zawstydzona/y::-D

Angel u nas można dostać w sklepach ze zdrowa żywnością typu holland and barrat , albo u Hindusów te podobno jest, ja jakbym sie dobrze czuła to w przyszłym tyg sie wybiore . Można tez kupić przez Amazon.co.uk £2.95 + wysylka.
Czytałam opis i to niby nie wywołuje tylko ułatwia i przyspiesza poród . Sama nie wiem czy warto to pic

reklama
Do góry