reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

niobe ja robiłam sobie inhalacje ze zwykłej pary wodnej i fajnie mi wszystko spływało.

malgos83 nie tylko tobie w głowie siedzą bliźniaki. Ja się tego strasznie boje. Zwłaszcza, że na weselu nasze kieliszki przy tłuczeniu zostaly razem i teraz wszyscy w koło do z nudzenia krakają, że musimy mieć bliźniaki. Wiem, że to są tylko zabobony, ale strach jest ;p

Smile mnie nawet w hipermarketach nikt nie przepuszczał i to do kasy uprzywilejowanej. Dziwiło mnie, że nawet kasjerki nie zauważały kobiety w 8 msc. Za to w rossmanie elegancko wszystkich ominęłam ;p

Lady Agnes ja też jeszcze nie widziałam swojej fasolki i przez najblizsze 2 tyg. nie zobaczę ;/

Moje dziecko jutro kończy roczek. Narobiłam się dzisiaj przy garach jak głupi osioł i mam nadzieję, że było warto. Jeszcze rano bede musiała udekorować tort.

reklama
Dzien dobry :) wreszcie wrocilam do siebie :) 2 ciezkie dni mialam. W srode od 5 na nogach i caly dzien z Mikim na badaniach a wczoraj pobudka o 3 i fruuu do ukeja :D nie ma jak u siebie :)
Nie odpiszekazdej z osobna bo za duzo tego ale wszystkim, ktore widzialy swoje malenstwa i serduszka serdecznie gratuluje :)
Witam tez nowa mamusie :)
Wy siemartwicie dziewczyny podnoszeniem a ja sie mojego prawie dwuletniego robaka z rak pozbyc nie moge :D nic ino mama i mama :D wczoraj jeszcze przeprawa z samolotem, bagazami i jeszcze pociag na koniec mam nadzieje, ze z ktosiem wszystko gra :) jeszcze mnie moj chlop wkurzyl. Dzieci przezywaly caly dzien i sie mi w nocy budzili na zmiane z placzem a ten jasnie pan sie zgarnal do salonu spac!! Nosz chyba sie pogniewam na niego juz sobie wczoraj powylam to dzis sie do dziada nie odezwe!
Idezobaczyc wasze brzusie :)
Kamcia wszystkiego najlepszego dla Emilki :)
Dziewczyny czy ktoras z was kozysta z aplikacji babyboom?

Ostatnia edycja:
Popadam chyba w jakąś paranoje. Mam co jakiś czas wrażenie, że "coś" ze mnie leci jak przy okresie. I latam do łazienki jak oszołom sprawdzać czy nie mam plamienia. Już mi chyba całkiem na głowę padło.

hejka..wczoraj jak do Was napisałam to położyłam się na chwilę i zasnęłam..Dawid mnie obudził i mówi "a Ty co? zapomniałaś o mnie? głodny jestem i dupki mi nie umyłaś:tak:".. no i masz..musiałam wstać ale szybko to ogarnęłam i ok 21 już spaliśmy:)) dziś wstałam wyspana i jakoś czuję się jak nie w ciąży..nic mi nie dolega.. nie mam mdłości i nawet umyłam podłogi gdzie za to nie biorę się chętnie;/

Lady Agnes skoro nie plamisz to raczej nie masz powodów do zmartwień..nie nakręcaj się kochana. Ja w pierwszej nie plamiłam, nie brałam żadnych leków i liczę, że w tej ciąży też nie będę musiała.
co do wizyt u ginekologa..w pierwszej chodziłam prywatnie i naprawdę byłam spokojna..usg prawie za każdym razem ale wiadomo kasa robi swoje ale najważniejsze było dla mnie to, że jak już wylądowałam na porodówce i rano dyżur objął mój ginekolog to dopiero zobaczyłam jak lekarz może zająć się pacjentką..dziewczyny ja całą noc się męczyłam a inny lekarz był tylko dwa razy u mnie..jak mój przyszedł tak od 7 do 13.05 był co chwilę u mnie, trzymał mnie za rękę i pomógł mi urodzić..zmotywował mnie bo pod koniec powiedziałam, że mam dość i nie rodzę! a on do mnie Gośka weź się w garść..daje Ci gwarancję,że w ciągu 30 minut będziesz miała synka na piersiach.. i tak było..:))) teraz w tej ciąży pomyślałam sobie, że będę chodziła do Niego do przychodni ale kolejki są ogromne i dałam na luz..mimo, że z kasą krucho bo kończymy remont to będę chodzić prywatnie i mam nadzieję, że tym razem też mnie nie zawiedzie.

lolcia fajnie, że już jesteś u siebie..w domu najlepiej:) ja z moim chłopem też wczoraj miałam kilka razy akcję ale przez tel bo dopiero dziś wraca..ale jak wróci to będzie biedny..!:wściekła/y:

kamcia wszystkiego Najlepszego dla solenizantki:)) ślinka mi cieknie jak pomyślę o jedzeniu bo pewnie sporo naszykowałaś :)

niobe ja tak mam bo niestety dokuczają mi upławy..i jak tylko poczuję, że coś leci migiem to toalety ze strachem czy nie krew;/ to też jak paranoja;d nie jesteś sama;d

no i co ja miałam jeszcze napisać??

Malgos heh skleroza ciazowa :D
Moze cos w powietrzu buszuje i wywoluje spiecia :D
Wlasnie szukam inspiracji co to na jutro naszykowac bo urodzinki meza i synka (dla znajomych tutaj) ale chyba spasuje jakies wydziwianie i postawie na prosto i smacznie :D

ooo ja się piszę na taki obiadek. Ja właśnie się pastwiłam nad pieczonym łososiem z brokułami. Wczoraj wciągnęłam to danie aż mi się uszy trzęsły a dzisiaj sam zapach mnie odrzucił. No nic chyba wrócę głodna z pracy.

ja zrobiłam dwa dni temu sałatkę z brokułem, jajkiem, makaronem itd.. i co? i stoi..jak robiłam miałam wielką ochotę na nią..a teraz mi śmierdzi;/ ale chodzą za mną gołąbki;dd

Buraczki..... buraczki..... buraczki..... uwielbiam.... ale bym zjadlaaaaaaaa!! Chyba pojade zaraz do knajpy na kluski slaskie kotleta z cycocha kuraka i buraczki podwojna porcje!!!

reklama
Do góry