reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Mialabyc i blanka potem lenka ale staremu nie pasi... on chce jagienke o_O albo marysie. A ze tesciowa by sikala po nogach ze szczescia jakby marysia byla to przyjemnosci jej takiej nie zrobie :-D;-) a jagna mi nie podchodzi. Nie chce zeby mi babajaga na nia wolali. Do bani z tym imieniem masakra jakas... a juz z chrzestnymi to w ogole bedzie jazda :O szukam przegladam te imiona i co mi sie podoba w miare to staremu nie juz mam wrazenie ze mi na zlosc robi. Kuzwa on tylko zrobil a ja nosze leze znosze bol i urodze i kuzwa nie mam wiecej do powiedzenia irytuje mnie to strasznie :-\

reklama
O matko i tak to z tymi chlopami. U nas to niby wybieralismy razem ale ostatnie słowo mam ja. Będzie Jagoda ale jeszcze drugie musimy wybrać i myślę nad Natalia, Elena, Alicja

No wlasnie kurcze dlaczego my musimy miec ostatnie slowo :-\ kurde to ja leze poswiecam sie odczuwam bol i wszystko i to ja mam miec ostatnie slowo?? Chyba sie musze zbuntowac ;-):p

Na szczescie juz chyba lepiej, ale wczoraj i w nocy to byla rzez. Tak nap.ierdzielalo, ze m wygonilam w nocy po te krople. Wzielam apap i jakos dalam rade. Do tego moja Nina znowu chora, chyrka, kaszle i temp 38. Niedosyc, ze musze pilnowac kropienia ucha to jej trzeba leki podawac :-( dobrze, ze m jest to sie z nia pobaw a i tak co chwile ryk i placz :-(
Missis - ja kilka lat temu obiecalam mojemu, ze on bedzie wybieral imie dla chlopca. Ale on chce dac po dziadku Witold. A mi jakos nie lezy. Mi ostatnio sie Adam spodobal i bede probowala to przeforsowac :-)

Na 90% chłopak !!!! Jesteśmy szczęśliwi !!!!![emoji108][emoji108][emoji108][emoji172][emoji172][emoji172][emoji171][emoji171][emoji171][emoji171][emoji170][emoji170][emoji170]

U mnie tak samo jak u Małgoś... ciąża inna, a płec taka sama, nie ma reguły:)
No chyba ze i ja zdziwie sie przy porodzie :D
Ale nie sądzę bo widziałam dowód męskości mojego synka :-)
Chociaz u kolezanki do 26tygodnia różni lekarze mowili ze dziewczynka, potem sie zmieniło i urodził sie chłopczyk:)

Mississ ja tesciowej tez bym przyjemnosci takiej nie zrobiła choćby miała imię najpiękniejsze na swiecie :-p Jagna kompletnie nie mój gust. Lenka i Blanka ok, ale bardziej na Lenkę :)

Ja cały czas chcę Marcela, z M jakoś nie gadamy na temat imienia, ale u mnie nie ma sprzeciwu, ja jestem w ciąży, ja rodze, ja bede karmić. Chyba ze to ja sama zmienię zdanie jeszcze:) Bedzie Marcel Jakub:) Chyba :-)

U kolezanki miała być Emilka i jej mąż poszedł rejestrować jak jeszcze w szpitalu była i zarejestrował Sandrę i zostało :-) Zabiłabym chłopa ;)

Wogóle to nie podoba mi sie nadawanie imion po dziadkach, pradziadkach czy osobach zmarłych (ciotkach ,wujkach)....No ale to moje tylko zdanie.

Marcysia Gratuluje synka! Kolejny chopak na naszym forum:)

No i Alan faktycznie pospał do 9:) Dzis siedzimy w domu, sniegu napadało u nas tyle ze szok. Stary w pracy bo w innym wypadku na sanki byśmy poszli ale sama nie czuje sie na siłach ciągnąc ponad 20 kg młodego:/
Tak wiec siedzimy, zjedliśmy obiadek, ułożyliśmy puzle i do wieczora zleci.. Chce ostrzyc Alana wieczorem, ale jak sobie mysle jak on to lubi to zaczynam myśleć ze moze jeszcze nie ma takich długich tych włosów... Tydzien temu tak stwierdziłam, i dwa tez :-) No nic, moze dziadek przytrzyma go trochę:)

Sosnowiczanka - to kawał chlopa z Twojego synka :) Mój ma 7,5 roku a waży 26 kg. Jest szczupły ale bardzo zbity. Okropnie za nim tęsknię :(

Marcysia - gratulacje!

Nati - dobrze, że już lepiej. dasz radę. Pamiętam jak młody miał 5 miesięcy a ja właśnie przechodziłam nagłe zapalenie piersi. Nagła gorączka ponad 39, dreszcze, straszny ból piersi, osłabienie, nie miałam w domu akurat nic przeciwgorączkowego, młody jak na złość płakał i marudził, eks w pracy 12 h i go nie chcieli puścić. Pomocy znikąd, bo w UK, znajomych garstka, wszyscy w pracy. To była jakaś masakra! Siedziałam goła i nogą bujałam młodego w wózku umierając z bólu i gorączki. I tak 3 h. W końcu eksa puścili. Zaraz lekarz, antybiotyk, środek przeciwgorączkowy i niebo a ziemia. Ech... ale pamiętam to do dziś...

Z P zamiast przytulanek była kłótnia. Tak mnie wnerwił, że brzuch mnie rozbolał z tego wszystkiego. Nie odzywam się do niego i niech spada. Pewnie to hormony bo taka nerwowa to nigdy nie byłam. Tak łatwo mnie wyprowadzic z równowagi. A poszło o jego kochana mamusię :/ wrrrrrr

Ostatnia edycja:
Nati
Witek fajne witold tez tak mi srednio by podeszlo-kwestia gustu. ;-) u mnie maz wybieral dla pierwszego ja dla jaska a teraz trzeba wspolnie :-\

Marcysia
Gratki :-D

Sosnowiczanka
No ja mezowi mowie jak zrobisz taka sliczna jagne jak w ranczo jest bo tam uslyszal to nie ma sprawy :p a ze na mulatke szans nie ma to odpada haha :p masz racje ty nosisz ty rodzisz ty karmisz ty decydujesz ;-) szkoda ze mojego to nie przekonuje ehhh;-) no moj stary tez pewnie bedzie rejestrowal i to bedzie strach....

U nas ma być Alicja, ale Achimkowi się nie podoba, on chce Gabrysia, a nie wiecie może czy można dziecku na chrzcie nadać 2 imiona, a w urzędzie zarejestrować tylko z jednym, ja chciałam dać dziecku 2 imiona, ale M się nie zgadza, synek ma tylko jedno i tak umawialiśmy się że nasze dzieci będą miały po jednym imieniu ale chyba tylko krowa nie zmienia zdania, i ja chciałam dać na 2 Danuta po mojej cioci która zmarła w zeszłym roku w czerwcu.

reklama
Miss tez brałam zinnat przez 5 dni dwa razy dziennie. W środę mam kontrole i kolejny posiew. Z samopoczuciem średnio a nawet źle. Do środy było super i chyba za bardzo poszalałam, byłam pieszo u dentysty, potem pojechaliśmy na badania prenatalne, zakupy z CH i tesco i od czwartku umieram. Boli mnie często podbrzusze, szczególnie że odpieluchowuję Olgę i często zdarza mi się kucać i ją podnieść. Czekam na tą środę jak na wyrok, obym się pozytywnie rozczarowała.

Do góry