reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Mialabyc i blanka potem lenka ale staremu nie pasi... on chce jagienke o_O albo marysie. A ze tesciowa by sikala po nogach ze szczescia jakby marysia byla to przyjemnosci jej takiej nie zrobie :-D;-) a jagna mi nie podchodzi. Nie chce zeby mi babajaga na nia wolali. Do bani z tym imieniem masakra jakas... a juz z chrzestnymi to w ogole bedzie jazda :O szukam przegladam te imiona i co mi sie podoba w miare to staremu nie juz mam wrazenie ze mi na zlosc robi. Kuzwa on tylko zrobil a ja nosze leze znosze bol i urodze i kuzwa nie mam wiecej do powiedzenia irytuje mnie to strasznie :-\

reklama
O matko i tak to z tymi chlopami. U nas to niby wybieralismy razem ale ostatnie słowo mam ja. Będzie Jagoda ale jeszcze drugie musimy wybrać i myślę nad Natalia, Elena, Alicja

No wlasnie kurcze dlaczego my musimy miec ostatnie slowo :-\ kurde to ja leze poswiecam sie odczuwam bol i wszystko i to ja mam miec ostatnie slowo?? Chyba sie musze zbuntowac ;-):p

Na szczescie juz chyba lepiej, ale wczoraj i w nocy to byla rzez. Tak nap.ierdzielalo, ze m wygonilam w nocy po te krople. Wzielam apap i jakos dalam rade. Do tego moja Nina znowu chora, chyrka, kaszle i temp 38. Niedosyc, ze musze pilnowac kropienia ucha to jej trzeba leki podawac :-( dobrze, ze m jest to sie z nia pobaw a i tak co chwile ryk i placz :-(
Missis - ja kilka lat temu obiecalam mojemu, ze on bedzie wybieral imie dla chlopca. Ale on chce dac po dziadku Witold. A mi jakos nie lezy. Mi ostatnio sie Adam spodobal i bede probowala to przeforsowac :-)

Na 90% chłopak !!!! Jesteśmy szczęśliwi !!!!![emoji108][emoji108][emoji108][emoji172][emoji172][emoji172][emoji171][emoji171][emoji171][emoji171][emoji170][emoji170][emoji170]

U mnie tak samo jak u Małgoś... ciąża inna, a płec taka sama, nie ma reguły:)
No chyba ze i ja zdziwie sie przy porodzie :D
Ale nie sądzę bo widziałam dowód męskości mojego synka :-)
Chociaz u kolezanki do 26tygodnia różni lekarze mowili ze dziewczynka, potem sie zmieniło i urodził sie chłopczyk:)

Mississ ja tesciowej tez bym przyjemnosci takiej nie zrobiła choćby miała imię najpiękniejsze na swiecie :-p Jagna kompletnie nie mój gust. Lenka i Blanka ok, ale bardziej na Lenkę :)

Ja cały czas chcę Marcela, z M jakoś nie gadamy na temat imienia, ale u mnie nie ma sprzeciwu, ja jestem w ciąży, ja rodze, ja bede karmić. Chyba ze to ja sama zmienię zdanie jeszcze:) Bedzie Marcel Jakub:) Chyba :-)

U kolezanki miała być Emilka i jej mąż poszedł rejestrować jak jeszcze w szpitalu była i zarejestrował Sandrę i zostało :-) Zabiłabym chłopa ;)

Wogóle to nie podoba mi sie nadawanie imion po dziadkach, pradziadkach czy osobach zmarłych (ciotkach ,wujkach)....No ale to moje tylko zdanie.

Marcysia Gratuluje synka! Kolejny chopak na naszym forum:)

No i Alan faktycznie pospał do 9:) Dzis siedzimy w domu, sniegu napadało u nas tyle ze szok. Stary w pracy bo w innym wypadku na sanki byśmy poszli ale sama nie czuje sie na siłach ciągnąc ponad 20 kg młodego:/
Tak wiec siedzimy, zjedliśmy obiadek, ułożyliśmy puzle i do wieczora zleci.. Chce ostrzyc Alana wieczorem, ale jak sobie mysle jak on to lubi to zaczynam myśleć ze moze jeszcze nie ma takich długich tych włosów... Tydzien temu tak stwierdziłam, i dwa tez :-) No nic, moze dziadek przytrzyma go trochę:)

Sosnowiczanka - to kawał chlopa z Twojego synka :) Mój ma 7,5 roku a waży 26 kg. Jest szczupły ale bardzo zbity. Okropnie za nim tęsknię :(

Marcysia - gratulacje!

Nati - dobrze, że już lepiej. dasz radę. Pamiętam jak młody miał 5 miesięcy a ja właśnie przechodziłam nagłe zapalenie piersi. Nagła gorączka ponad 39, dreszcze, straszny ból piersi, osłabienie, nie miałam w domu akurat nic przeciwgorączkowego, młody jak na złość płakał i marudził, eks w pracy 12 h i go nie chcieli puścić. Pomocy znikąd, bo w UK, znajomych garstka, wszyscy w pracy. To była jakaś masakra! Siedziałam goła i nogą bujałam młodego w wózku umierając z bólu i gorączki. I tak 3 h. W końcu eksa puścili. Zaraz lekarz, antybiotyk, środek przeciwgorączkowy i niebo a ziemia. Ech... ale pamiętam to do dziś...

Z P zamiast przytulanek była kłótnia. Tak mnie wnerwił, że brzuch mnie rozbolał z tego wszystkiego. Nie odzywam się do niego i niech spada. Pewnie to hormony bo taka nerwowa to nigdy nie byłam. Tak łatwo mnie wyprowadzic z równowagi. A poszło o jego kochana mamusię :/ wrrrrrr

Ostatnia edycja:
Nati
Witek fajne witold tez tak mi srednio by podeszlo-kwestia gustu. ;-) u mnie maz wybieral dla pierwszego ja dla jaska a teraz trzeba wspolnie :-\

Marcysia
Gratki :-D

Sosnowiczanka
No ja mezowi mowie jak zrobisz taka sliczna jagne jak w ranczo jest bo tam uslyszal to nie ma sprawy :p a ze na mulatke szans nie ma to odpada haha :p masz racje ty nosisz ty rodzisz ty karmisz ty decydujesz ;-) szkoda ze mojego to nie przekonuje ehhh;-) no moj stary tez pewnie bedzie rejestrowal i to bedzie strach....

U nas ma być Alicja, ale Achimkowi się nie podoba, on chce Gabrysia, a nie wiecie może czy można dziecku na chrzcie nadać 2 imiona, a w urzędzie zarejestrować tylko z jednym, ja chciałam dać dziecku 2 imiona, ale M się nie zgadza, synek ma tylko jedno i tak umawialiśmy się że nasze dzieci będą miały po jednym imieniu ale chyba tylko krowa nie zmienia zdania, i ja chciałam dać na 2 Danuta po mojej cioci która zmarła w zeszłym roku w czerwcu.

reklama
Miss tez brałam zinnat przez 5 dni dwa razy dziennie. W środę mam kontrole i kolejny posiew. Z samopoczuciem średnio a nawet źle. Do środy było super i chyba za bardzo poszalałam, byłam pieszo u dentysty, potem pojechaliśmy na badania prenatalne, zakupy z CH i tesco i od czwartku umieram. Boli mnie często podbrzusze, szczególnie że odpieluchowuję Olgę i często zdarza mi się kucać i ją podnieść. Czekam na tą środę jak na wyrok, obym się pozytywnie rozczarowała.

Do góry