reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ja również się witam z "rana" i witam wszystkie nowe mamusie :tak:
Dżoana ja również przyznam że też mam wstręt do takich rzeczy i jak najbardziej rozumiem że parówka parówce nie równa itp. ale pasztet to mi już nie przejdzie chodzby nie wiem co on tam w sobie miał - od tak juz mam, chyba za dużo programów "wiem co jem" itp. :-)

Co do witamin to jak wyżej nie które dziewczyny to łykam tylko kwas foliowy, poczekam, aż dostane nakaz na coś więcej :)

Jak w ogóle dzisiaj poranek? U mnie strasznie mglisto i dość chłodno, ale da się przezyc :)

Anulka zaraz wszystkie się ledwo co obejrzymy a już będziemy "na terminach" :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkich :)
Truskawka trzymam kciuki ;) Dzisiaj obudziły mnie mdłosci bardziej nasilone niż zwykle, na nic nie miałam ochoty, wiec przemogłam sie i skubnełam trochę winogrona i jakos lepiej się zrobiło,ale na zwykłe sniadanie jakos ochoty nie mam ;(
Apropos włosów co dziwne zauwazyłam,że ciut się wzmocniły, cera tez jakby lepsza.
Aaaaa własnie nie wiecie czy do pierwszych badan ciążowych trzeba być na czco? Zapomniałam zapytac z tych emocji mojego lekarza. Mam nadzieję,że nie bo jak mam pusty zołądek mdłosci szaleją !

Dżoana niestety ale chyba własnie trzeba być na czczo, o ile dobrze Cie zrozumiałam że chcesz badać krew itp.

Missiiss jak się czujesz? Jak z tymi plamieniami? bo przyznam że troche mnie to niepokoi...

Tak Archea krew bedzie pobierana. Ufff to niedobrze, do lekarza chyba zielona dojade :p
Oki uciekam do pracy -miłego dnia mamusie, jak najmniej dolegliwości ciążowych życzę :-)

Witam sie z rana... w sumie to juz blizej poludnia.

Archea
Dzieki ze pytasz. No noc byla kiepska. Narazie leze ile sie da bo o 13 jade z tatem do wro z ta jego reka. Pewnie wroce kolo 20 tej :-\ brzuch ciut lepiej ale od wczoraj jestem na nospie max 4x1 i mg3x1. Jutro juz wizyta mam nadzieje ze wszystko jest ok po wczorajszym ale stres rosnie wraz ze zblizajaca sie wizyta...

WiecZorkiem moze mi sie uda ze pokaze wam moje szydelkowe rzeczy. Czy wy macie jakies pasje?:-) pochwalcie sie fotkami swoich prac :-)
No i za liste sie zabiorre

Missiiss to rzeczywiście ciężko, zwlaszcza ta droga... uwazaj na siebie i lez jak najdlużej tylko możesz i się nie przemeczaj, oczywiście trzymamy &&& za jutrzejsza wizyte i odrazu po wizycie jak tylko będziesz mogła to daj znać.
Odnośnie Twoich prac to oczywiście proszę się tutaj chwalić, jak i reszta dziewczyn :)

Ginger aaa to domowych nawet nie ma co porównywać z tymi sklepowymi, napewno pyszny :)

reklama
Hejka. Ja od wczoraj odczuwam lekkie rozpieranie w prawym jajniku. To nie ból, ale dziwne uczucie. Tez tak może któraś z was miała? Do tego te uderzenie serca co jakiś czas. Mam nadzieje, że to tylko hormony szaleją. Na szczęście w sobote USG. Mam nadzieje, że pęcherzyk będzie w dobrym miejscu. :baffled:

Co do pasztetu, to chodzi też o dużą dawkę witaminy A, której przedawkowanie nie jest wskazane w ciąży, bo może uszkodzić płód. Ale domowy, tak jak pisze Archea, zdecydowanie lepszy, bo wiadomo co w nim jest. Najlepiej dać do niego mniej wątróbki, która nie jest nam zalecana i jest źródłem dużej dawki witaminy A.

Edit.
Aha, i miałam zapytać czy też sikacie co chwila?

... no i wysyłam też dobre fluidy wszystkim przyszłym mamom z dolegliwościami.

Ostatnia edycja:
Do góry