reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Witajce mamuśki pragnę pochwalić się moim maleńkim szczęściem wszyscy w rodzince czekaliśmy z niecierpliwością na USG z nadzieją ze bedzie boy-Franio;p okazało sie jednak ze bedzie dziewczyneczka Zuzia ma 370g kawał dziewuchy:D jestem w 22 tyg ciąży pozdrawiam Was cieplutko :*

gratulacje :-)

reklama
Dziewczyny, może któraś z Was pomoże mi w interpretacji wyników? ;-)
Co 2 tyg. robię badania krwi (na przemian do gin i gastro), no i oczywiście pozostałe badania ciążowe. Ale chodzi o moją morfologię. Od ponad roku mam nadmiar żelaza, z czego cieszy się moja gin, ale gastro nie bardzo. Za to sukcesywnie od kilku m-cy spada mi poziom krwinek czerwonych (obecnie niedobór 4,09 mln przy normie 4,2-5,4) a podwyższa
krwinek białych (obecnie nadmiar 14,8 tys przy normie 4,0-10,0).
Przy czym limfocyty ciągle spadają (teraz niedobór 19,7 % przy normie 20-45), natomiast neutrofile ciągle zwiększają objętość (teraz nadmiar 71,9 % przy normie 40-70).
Pozostałe wyniki morfologii są w miarę stałe oprócz MCV, które ciągle rośnie i zbliża się do zwiększonej objętości (obecnie 92,9 fl przy normie 81,0-95,0).
Wiem, że nie są to to duże odchylenia od norm, ale patrząc na badania z ostatnich kilku m-cy sukcesywnie te wartości lecą (albo w górę albo w dół).
Obie moje lekarki na razie tylko obserwują te odchylenia i dziwią się im, ale na tym koniec. Nie wiedzą o co chodzi i traktują to jako ciekawostkę med. :confused:
Czy ktoś ma jakieś pomysły, gdzie mogę się z tym udać albo kogo poradzić, żeby nie zaszkodzić dziecku?
Za tydzień 10.03. mam USG połówkowe i na razie lekko się martwię, czy wszystko będzie w porządku... :-(

Witaj Sagaa i Gratulację
Wrrrrrrrr,kolejna mama pewniaczka pod serduchem a ja tez chcę....oszaleję :angry:...wieczorkiem Usg może się okaże :tak::-:)tak:...

sweetheart,kurczę ja Ci nie pomogę...dziwne to troszkę a te lekarki to co,tylko obserwują,nic nie mówią,żadnych reakcji....zrobiły se baby ciekawostke medyczną :szok:?!?!?

Może nie mam czym się denerwować i rzeczywiście te odchylenia to nic takiego, ale wolałabym wiedzieć skąd one są i co się z tym wiąże. A przede wszystkim, chciałabym żeby ktoś mnie uspokoił, że to nie szkodzi dziecku.

Dziewczyny gratuluje chłopców!!! :-)

tomtom - duzo, duzo zdrowka Ci teraz zycze!! Ciesze sie, ze juz zacznie lepiej!!!

A ja znow niestety leże, bo wczoraj pojawiła mi się krew tam gdzie nie powinna. Lekarz mówi , ze może sie łożysko odkleiło.. ale czekamy do jutra do usg, bo to było takie jednorazowe krwawienie. Najwazniejsze , że już coraz częściej czuje kopniaki córci, tak wiec jestem spokojna...

sweetheart79 - ja mam co miesiac robiona krew i mocz i za kazdym razem mam coraz gorsze wyniki (coraz wieksze odchylenia od normy, ale jeszcze nie jakies wielkie) Lekarz mowi, ze tak moze byc w ciazy. Na razie zalecil branie mi witamin dla kobiet w ciazy i magnez oraz co miesiac robic krew i mocz. Wiec może i w Twoim przypadku, tez jest to w porzadku??? Tylko badaj krew i mocz, tak zeby miec to wszytsko pod kontorlą.

Stopi69 dziękuję za słowa otuchy! :-)
Tak niewiele potrzeba, żeby się uspokoić... ;-)
Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Kasssiulka pisz czy dzidziuś się ujawnił. Strasznie ciekawa jestem.

Alicante gratuluję synka.

Tomtom cieszę się, że już wszystko dobrze i gratuluję synka.

Mama Helenki ja właśnie robiła w sobotę test obciążenia 75ml glukozy. Wyniki w porządku. Dlaczego jesteś na diecie??

reklama
...

Mama Helenki ja właśnie robiła w sobotę test obciążenia 75ml glukozy. Wyniki w porządku. Dlaczego jesteś na diecie??

A jakie miałaś wyniki ??
Gin stwierdził, żę ma cukier za wysoki, po godzinie :baffled: Poza tym zaliczyłam odlot, po godzinie od wypicia glukozy zrobiło mi się słabo i zbierali mnie z podłogi :-( Dietka narazie profilaktycznie. Zobaczymy co powie diabetyk :confused:

Do góry