reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Witajce mamuśki pragnę pochwalić się moim maleńkim szczęściem wszyscy w rodzince czekaliśmy z niecierpliwością na USG z nadzieją ze bedzie boy-Franio;p okazało sie jednak ze bedzie dziewczyneczka Zuzia ma 370g kawał dziewuchy:D jestem w 22 tyg ciąży pozdrawiam Was cieplutko :*

gratulacje :-)

reklama
Dziewczyny, może któraś z Was pomoże mi w interpretacji wyników? ;-)
Co 2 tyg. robię badania krwi (na przemian do gin i gastro), no i oczywiście pozostałe badania ciążowe. Ale chodzi o moją morfologię. Od ponad roku mam nadmiar żelaza, z czego cieszy się moja gin, ale gastro nie bardzo. Za to sukcesywnie od kilku m-cy spada mi poziom krwinek czerwonych (obecnie niedobór 4,09 mln przy normie 4,2-5,4) a podwyższa
krwinek białych (obecnie nadmiar 14,8 tys przy normie 4,0-10,0).
Przy czym limfocyty ciągle spadają (teraz niedobór 19,7 % przy normie 20-45), natomiast neutrofile ciągle zwiększają objętość (teraz nadmiar 71,9 % przy normie 40-70).
Pozostałe wyniki morfologii są w miarę stałe oprócz MCV, które ciągle rośnie i zbliża się do zwiększonej objętości (obecnie 92,9 fl przy normie 81,0-95,0).
Wiem, że nie są to to duże odchylenia od norm, ale patrząc na badania z ostatnich kilku m-cy sukcesywnie te wartości lecą (albo w górę albo w dół).
Obie moje lekarki na razie tylko obserwują te odchylenia i dziwią się im, ale na tym koniec. Nie wiedzą o co chodzi i traktują to jako ciekawostkę med. :confused:
Czy ktoś ma jakieś pomysły, gdzie mogę się z tym udać albo kogo poradzić, żeby nie zaszkodzić dziecku?
Za tydzień 10.03. mam USG połówkowe i na razie lekko się martwię, czy wszystko będzie w porządku... :-(

Witaj Sagaa i Gratulację
Wrrrrrrrr,kolejna mama pewniaczka pod serduchem a ja tez chcę....oszaleję :angry:...wieczorkiem Usg może się okaże :tak::-:)tak:...

sweetheart,kurczę ja Ci nie pomogę...dziwne to troszkę a te lekarki to co,tylko obserwują,nic nie mówią,żadnych reakcji....zrobiły se baby ciekawostke medyczną :szok:?!?!?

Może nie mam czym się denerwować i rzeczywiście te odchylenia to nic takiego, ale wolałabym wiedzieć skąd one są i co się z tym wiąże. A przede wszystkim, chciałabym żeby ktoś mnie uspokoił, że to nie szkodzi dziecku.

Dziewczyny gratuluje chłopców!!! :-)

tomtom - duzo, duzo zdrowka Ci teraz zycze!! Ciesze sie, ze juz zacznie lepiej!!!

A ja znow niestety leże, bo wczoraj pojawiła mi się krew tam gdzie nie powinna. Lekarz mówi , ze może sie łożysko odkleiło.. ale czekamy do jutra do usg, bo to było takie jednorazowe krwawienie. Najwazniejsze , że już coraz częściej czuje kopniaki córci, tak wiec jestem spokojna...

sweetheart79 - ja mam co miesiac robiona krew i mocz i za kazdym razem mam coraz gorsze wyniki (coraz wieksze odchylenia od normy, ale jeszcze nie jakies wielkie) Lekarz mowi, ze tak moze byc w ciazy. Na razie zalecil branie mi witamin dla kobiet w ciazy i magnez oraz co miesiac robic krew i mocz. Wiec może i w Twoim przypadku, tez jest to w porzadku??? Tylko badaj krew i mocz, tak zeby miec to wszytsko pod kontorlą.

Stopi69 dziękuję za słowa otuchy! :-)
Tak niewiele potrzeba, żeby się uspokoić... ;-)
Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Kasssiulka pisz czy dzidziuś się ujawnił. Strasznie ciekawa jestem.

Alicante gratuluję synka.

Tomtom cieszę się, że już wszystko dobrze i gratuluję synka.

Mama Helenki ja właśnie robiła w sobotę test obciążenia 75ml glukozy. Wyniki w porządku. Dlaczego jesteś na diecie??

reklama
...

Mama Helenki ja właśnie robiła w sobotę test obciążenia 75ml glukozy. Wyniki w porządku. Dlaczego jesteś na diecie??

A jakie miałaś wyniki ??
Gin stwierdził, żę ma cukier za wysoki, po godzinie :baffled: Poza tym zaliczyłam odlot, po godzinie od wypicia glukozy zrobiło mi się słabo i zbierali mnie z podłogi :-( Dietka narazie profilaktycznie. Zobaczymy co powie diabetyk :confused:

Do góry