reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Wczoraj natomiast miałam II prenatalne USG. Mój maluch rozwija się jak najbardziej prawidłowo, więc chyba nic dziwnego, ze wychodząc od lekarza, miałam uśmiech od ucha do ucha :-).

Oto wyniki na 21+6 (wg OM):

- położenie płodu: podłużne główkowe
- czynność serca płodu: widoczna
- ruchy płodu: widoczne

Biometria płodu:
- BPD = 53 mm (22+1)
- HC = 191 mm (21+3)
- AC = 172 mm (22+1)
- FL = 38 mm (22+1)

Przypuszczalna masa płodu: 479,28 g

Anatomia płodu: już nie będę się rozpisywać, ale wszystko jest rozwinięte prawidłowo w normie :-)

reklama
no to super wiesci mamusiu:-):-)
mamo Helenki trzym sie dzielnie, przeciez bedziemy sie tak wlasnie OBJADAC podczas karmienia piersia:tak::tak:trzymam kciukasyy
:-D:-D

Wczoraj natomiast miałam II prenatalne USG. Mój maluch rozwija się jak najbardziej prawidłowo, więc chyba nic dziwnego, ze wychodząc od lekarza, miałam uśmiech od ucha do ucha :-).

Oto wyniki na 21+6 (wg OM):

- położenie płodu: podłużne główkowe
- czynność serca płodu: widoczna
- ruchy płodu: widoczne

Biometria płodu:
- BPD = 53 mm (22+1)
- HC = 191 mm (21+3)
- AC = 172 mm (22+1)
- FL = 38 mm (22+1)

Przypuszczalna masa płodu: 479,28 g

Anatomia płodu: już nie będę się rozpisywać, ale wszystko jest rozwinięte prawidłowo w normie :-)

Gratuluję samych dobrych wieści :tak:

MamoHelenki to co Ty biedaku bedziesz jadla??? skoro to co najlepsze nie wolno :sad:

I tak jest nieźle, dieta cukrzycowa jest gorsza niż małe ograniczenia:tak: Nie jest źle :-D

no to super wiesci mamusiu:-):-)
mamo Helenki trzym sie dzielnie, przeciez bedziemy sie tak wlasnie OBJADAC podczas karmienia piersia:tak::tak:trzymam kciukasyy
:-D:-D

Jak karmiłam Helenkę to ona była na połowę rzeczy uczulona, masakra. No ale czego się nie robi dla dzieci :rofl2:

dziewczynki przepraszam ze napisze tak ogólnie ale chcialam pogratulowac mamusiom udanych wizyt i zdrowych dzidzi.
mama helenki, masz racje czego nie robi sie dla dzieci. wszystko przetrzymamy. trzymaj sie dzielnie kochana.

Mamo Helenki trzymam kciuki, żeby po tych ograniczeniach cukry spadły.

MamusiuM gratuluję super wyników dzidziusia.

Mi też dzisiaj przyszły wyniki glukozy 50 g; oznaczenie po 1h, WYNIK:
Glukoza (jedn. tradyc.) mg/dl 111
Glukoza (jedn. SI) mmol/l 6,14

I nic z tego nie rozumiem.:unsure:

Ostatnia edycja:
Mi też dzisiaj przyszły wyniki glukozy 50 g; oznaczenie po 1h, WYNIK:
Glukoza (jedn. tradyc.) mg/dl 111
Glukoza (jedn. SI) mmol/l 6,14

I nic z tego nie rozumiem.:unsure:

Wszytko gra :tak: Po ostatnich trzech dniach paniki, tyle się naczytałam, że jeszcze trochę i stała bym się ekspertem ;-):-D

po 50g glukozy, po godzinie norma jest do 140 a ty masz 111

reklama
sagaa GRATULACUJĘ CÓRCI :-)

kaasiulka dziewczyny mają rację nie martw się w końcu Wasze maleństwo pokaże co ma między nóżkami. Najważniejsze że się zdrowo rozwija. Obstawiam że to córcia podobno dziewczynki lubią się ukrywać ;-)

mamusiaM gratuluję super wiadomości. Mnie to badanie czeka pod koniec marca

Tak się zastanawiam kiedy zrobić badania. Ostatnio miałam robione w grudniu wyniki oki. Dopiero od tygodnia biorę witaminy. Wizytę u gina mam 26 i skierowanie na hemo, mocz i glukoza + 50. Jak myślicie poczekać jeszcze i zrobić ok 20 ??????

Do góry