reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Kleo bardzo mi przykro z powodu Twoich przejść, to musiało być straszne. Ale teraz na 100% będzie dobrez, bardzo w to wierzę i zaciskam kciuki :tak:

reklama
Pewnie ze bedzie :-) Tylko czasem jak czytam takie historie ja twoja Kleo, to az skora cierpnie ile czasem musi zostac przelane lez i cierpenia :( Ale... Teraz musimy myslec pozytywnie :-)
Ja dzisiaj bylam u lekarza ale jakos wyjatkowo roztrzepana bylam. Prawie wszystko o co chcialam zapytac wypadlo mi z glowy, nastepnym razem chyba rzeczywiscie z karteczka pojde :)
Dostalam wyniki testu PAPPA, na szczescie wszystko super. Kolejne nerwy za mna. Dzidzius urosl przez przerwe swiateczna 3 cm i ma teraz chyba 8,27 cm. To chyba dlatego ze przez to moje 'niedomyrdanie' zerknelam tylko jednym okiem na te milimetry a lekarz tez dal mi wydruk buzi mojego malutkiego kosmitki ale bez wymiarow :)
Mam do was pytanie czy ma ktoras z was wysokie cisnienie? Bo ja juz teraz mam zazwyczaj gorne 140 i w przyszlym tyg znow musze biegnac na obserwacje. No i co z tym fantem zrobic? :confused:
Pozdrawiam was cieplutko

Pewnie ze bedzie :-) Tylko czasem jak czytam takie historie ja twoja Kleo, to az skora cierpnie ile czasem musi zostac przelane lez i cierpenia :( Ale... Teraz musimy myslec pozytywnie :-)
Ja dzisiaj bylam u lekarza ale jakos wyjatkowo roztrzepana bylam. Prawie wszystko o co chcialam zapytac wypadlo mi z glowy, nastepnym razem chyba rzeczywiscie z karteczka pojde :)
Dostalam wyniki testu PAPPA, na szczescie wszystko super. Kolejne nerwy za mna. Dzidzius urosl przez przerwe swiateczna 3 cm i ma teraz chyba 8,27 cm. To chyba dlatego ze przez to moje 'niedomyrdanie' zerknelam tylko jednym okiem na te milimetry a lekarz tez dal mi wydruk buzi mojego malutkiego kosmitki ale bez wymiarow :)
Mam do was pytanie czy ma ktoras z was wysokie cisnienie? Bo ja juz teraz mam zazwyczaj gorne 140 i w przyszlym tyg znow musze biegnac na obserwacje. No i co z tym fantem zrobic? :confused:
Pozdrawiam was cieplutko

Ja miałam w pierwszej ciąży podwyższone ciśnienie i brałam Dopegyt. Teraz póki co jeszcze jest wszystko ok.
Z pewnością nie zaszkodzi Ci ograniczenie soli do minimum a najlepiej całkowita rezygnacja z niej.
Trzymaj się!:tak:

No to i ja sie melduje po badaniu usg, generalnie wszystko w porządku, ufff.......

Maleństwo ma 7,34cm, przezierność 1,1mm, kośc nosowa widoczna, rączki, nóżki i cała reszta obecna na swoim miejscu.
Ciąża mi nieco "przyspieszyła" tzn na ostatnim usg termin wg OM był 12,07, a wg USG 19,07, a dzisiaj już OM 12,07 a USG 13,07... więc 6 dni do przodu....
O serduszku nic nie mówił, badał jak pracuje 140 uderzeń/min, a w opisie ze serduszko uwidocznione.. wiec zakładam ze zadnych problemów tam nie ma skoro nic na ten temat nie mówił i nie pisał.

Nie powiem jestem zadowolona i spokojna....

Dobra wiadomość jest taka, ze odstawił mi luteinę (od której mdłości miałam dwa razy większe), powiedział żeby foliku już tez nie brać bo wszystko sie już wytworzyło.. jesli chodzi o witaminy to w przyszłym tyg mam u niego wizyte i w zależności od wyników morfologii dostanę badź nie..
To tyle moje drogie, wielki strach ale i wielka ulga:tak:

Przepraszam,tak trochę odbiegając od tematu- USG genetyczne to już się robi przez powłoki brzuszne? Ja mam dopiero za tydzień i chce zabrać tatusia, więc się upewniam;-) już się nie moge doczekac, a z drugiej strony ten strach czy na pewno wszystko w porzadku....ehh....bede histeryczna mamusia:)

Kochanus ja myśle, ze to zależy od lekarza, sytuacji jak widać i jak sie maleństwo ułoży....
Ja miałam dzisiaj, wg usg 13t3d, zaczął od sondy dopochwowej na moment, potem wszystko badał przez powłoki brzuszne, a ze małe sie ułożyło tak ze nie mógł dobrze złapać przezierności to znowu użył sondy ...
więc do końca jak zrobi to chyba nie wiadomo...

mój M jak usłyszał dopochwowe to juz chciał wyjść, ale go wzrokiem zatrzymalam, a potem jak wyszliśmy to sie zapytałam czy chociaż przez chwile czuł sie skrępowany to powiedział że nie... wiec śmiało bierz tatusia ze sobą na badanie...;-)

No to i ja sie melduje po badaniu usg, generalnie wszystko w porządku, ufff.......

Maleństwo ma 7,34cm, przezierność 1,1mm, kośc nosowa widoczna, rączki, nóżki i cała reszta obecna na swoim miejscu.
Ciąża mi nieco "przyspieszyła" tzn na ostatnim usg termin wg OM był 12,07, a wg USG 19,07, a dzisiaj już OM 12,07 a USG 13,07... więc 6 dni do przodu....
O serduszku nic nie mówił, badał jak pracuje 140 uderzeń/min, a w opisie ze serduszko uwidocznione.. wiec zakładam ze zadnych problemów tam nie ma skoro nic na ten temat nie mówił i nie pisał.

Nie powiem jestem zadowolona i spokojna....

Dobra wiadomość jest taka, ze odstawił mi luteinę (od której mdłości miałam dwa razy większe), powiedział żeby foliku już tez nie brać bo wszystko sie już wytworzyło.. jesli chodzi o witaminy to w przyszłym tyg mam u niego wizyte i w zależności od wyników morfologii dostanę badź nie..
To tyle moje drogie, wielki strach ale i wielka ulga:tak:

Calla
- super że z dzidzią wszystko dobrze:tak::tak::tak:
Powiedz mi proszę czy przed odstawieniem luteiny robiłaś poziom progesteronu we krwi? Jeśli tak to czy możesz napisać jaki masz ten poziom?
U mnie progesteron trochę podrósł ale nadal jest kiepski, mam tylko 18 jednostek gdzie w 2 trymestrze dolna granica zaczyna się od 28:crazy::baffled:

reklama
Catherinka niestety grozi. Pytanie teraz jest takie czy chorowałam wcześniej na toxo czy teraz zachorowałam będąc w ciąży. Dlatego muszę zrobić badanie IgM.

Miło się czyta o samych udanych wizytach.

Antkowa gratuluję dziewczynki.
Ja miałam bardzo dobrą morfologię, ale witaminy mam brać:confused:.

Kleo przykro mi z powodu Twojego maluszka. Wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.

Kochanus ja zwykłe usg miałam wczoraj przez brzuch.

Do góry