reklama
ginka zaliczona- brzuch twardy jak kamień, ale szyjka zamknięta póki co. teraz wizyty juz częściej, następna za 3 tyg i kolejne usg pod kątem blizy na macicy po cc. Oby wytzymała!!!trzymajcie kiuckasy. Nadal nie wiem czy SN czy CC. Jak dotrwam to 13 lipca na oddział i bedziemy działać. Wcześniej moja ginka idzie na 2 tyg na urlop i to mi się nie podobatak, ze teraz musze nogi zaciskać do 13-go.
to widze, ze nie tylko mój gin bedzie sie urlopował nie wtedy kiedy trzeba... ja na wizyte czekam do srody, a pozniej nie wiem co zrobie! chyba oszaleje bo ginsobie idzie na urlop i wraca dopiero 9 lipca a ja termin mam na 8... to w sumie zostanie mi moze jedna wizyta a bede musiala isc do jakiegoś innego?:-(
ptaszyna83
Fanka BB :)
Nasze maleństwo ma ASD to wada serduszka. Musimy czekac do porodu a potem dalsze badania. Starsznie ciężką mamy końcówkę tej ciąży naszej.
Nasze maleństwo ma ASD to wada serduszka. Musimy czekac do porodu a potem dalsze badania. Starsznie ciężką mamy końcówkę tej ciąży naszej.
Przykro mi bardzo :-( Ale trzeba byc dobrej mysli, ze bedzie jeszcze wszytsko dobrze!! Po narodzinach Waszego malenstwa lekarze zrobia odpowiednie badania i podejma sluszna interwencje , tak zeby serducho bylo zdrowiutkie!!! Moze to malo pocieszajace, ale cuda sie zdarzaja. Moja siostra miala ciezka wade serca i w jej przypadku lekarze nie podjelie sie operacji. W wieku 4lat byla na kolejnej kontroli, gdzie lekarze oslupieli - tak ciezka wada nagle sama sie cofnela i nie ma po niej sladu, az do dzis!!Trzymaj sie dzielnie i duzo zdrowka dla malenstwa tak zeby bylo wszytsko w porzadku!!
nikolleczka
Lipcowe mamy'09
u mnie po wizycie nawet ok, szyjka juz zmiekkła, corcia zdrowa i duza bo z obliczen wyszlo 4kg, nadal sie nie obrocila wiec jest uparta po mamusi
jezeli nic sie nie zmieni bede miec cesarke. Narazie jeszcze czekam
jezeli nic sie nie zmieni bede miec cesarke. Narazie jeszcze czekam
fela_76
Ptaszyna- przykro mi bardzo, ale przeczytałam własnie, ze to bardzo częsta wada serca i dobrze rokująca. Mojej koleżanki synek za dwa tyg bedzie miał operacje w Zabrzu bo też ma dziurke w przegrodzie. Zaszyją i będzie ok. Trzymam kciukasy. Będzie dobrze!! Tyle ciotek jak zaciśnie pięści to nie ma mocnych!
Z dwojga złego lepiej wiedzieć , niż nie wiedzieć, przynajmniej od początku będzie miało zapewnioną dobra i fachowa opiekę.
Będziemy trzyma za was kciuki!
ptaszyna83
Sama wada serca mnie nie przeraza (ja też miałam i u meza w rodzinie sie zdarzyła) ale ta wada którą ma mój syn często współistnieje z zespołem Downa. Nie wiem jak ja dotrwam te 7 tyg do porodu i nie zwariuję.
reklama
Moim zdaniem jakby Twoja dzidzia miala mieć Downa to lekarze dawno by Ci to powiedzieli, z tego co wiem to nawet po nosku lekarze potrafią powiedziec czy dziecko jest chore czy nie, poza tym wczesniej to bylo u mnie chyba ok. 12 tyg bylo takie badanie na przezierność karkową,