reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
A to masz się rewelacyjnie. Bo jak ja próbowałam coś załatwić przez przychodnie to się mi tylko zjeb.... dostała, że jak chodzę prywatnie do lekarza to stać mnie na opłacenie badań. :no::no::no:

iwon po czymś takim to bym się kłóciła. bo za tę "usługę" płacisz dużo więcej co miesiąc.
ale niestety nfz finansuje tylko i wyłącznie badania podstawowe takie jak morfologia, za resztę trzeba płacić. za toksoplazmozę, cytomegalie i jeszcze te pierwszy badania, których nazw nie pamiętam w przychodni policzyli mi 350 zł, a prywatnie 290 - 310 zł.

na szczęście ja mam kartę rodzinną w medicoverze i nie płacę za żadne badania.

Ptaszyna jesteśmy z Tobą. Najważniejsze żebys Ty była dobrej wiary!!

Marlena niestety nasz NFZ jest w pewnych momentach nie do przeskoczenia. Limity, limity i jeszcze raz limity.... Jak mi ten cały system zaczęła tłumaczyć moja lekarka rodzinna to po prostu zwątpiłam.
Dlatego teraz wszystko robię prywatnie- odpłatnie. A że pod "nosem" mam laboratorium do tego jakoś dziwnie tanie to mi nie jest żal.

ptaszyna83 maxik zdrówka dla Ciebie i dzidziuni :-):-):-) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :-):-):-)
ja też dostałam skierowanie na echo serca Roxanki ze względu na trzy plamki ... podobno niegroźne ale lepiej sprawdzić ... termin dopiero na 15 czerwca (państwowo za dwa miesiące mi proponowali ;-) kpina) więc jeszcze troszkę nerwów przed nami :confused2:
Dla wszystkich mamusiek maxik zdrówka i czekamy na same dobre niuski :-):-):-)

Witam
Wyniki odebrane, chyba wszystko w porządku, tylko nie rozumie jednej rzeczy, nasze laboratorium zmieniło drugi i zawsze przy cukrze miałam kreskę , a teraz pisze w normie, czyli co mam teraz cukier (w normie) a przedtem go nie miałam czy też miałam ale w normie? Może któraś się na tym zna.
A teraz najlepsze odbieram wyniki, patrze na nie a tu ob 38 jakieś inne oznaczenia pozytywne, do tego anemia, leukocyty, nogi się pode mną ugięły, pani laborantka, szukała mojego wyniku z GBSu i nagle mówi o znowu pani wyniki z morfologi , niech pani tylko pokaże, patrzymy imię i nazwisko się zgadza tylko w tych wynikach co otrzymałam byłam o jakieś 40 lat starsza, kamień spadł mi z serca. Całe szczęście ,że czekałam na tego GBS bo inaczej wzieła bym nie moje wyniki i martwiła się o nie moje zdrowie, aż ktoś by zauważył inny pesel i wiek!

Ptaszyna zdrówka i powodzenia, wracaj szybciutko z dobrymi wiadomościami.:-)
Beatko a może oni chcieli państwowo zbadać Roxankę już na zewnątrz, a nie w środeczku????:sorry: To po prostu kpina, co sie dzieje w naszej służbie zdrowia.:no:
Niuta niezła przygoda... stresu to Cię pewnie kosztowało. Ale moja siora miała taki przypadek tyle że z cukrzycą w ciąży....Wg nich powinna już być w śpiączce, mieć zatrucie ciążowe i w ogóle prawie po tamtej stronie. Na szczęście na cito powtórka badań, ale te godziny kiedy czekała na wyniki wyjąc mi w telefon.....Aż ja ryczałam....

Ptaszyna trzymam kcuki za zdrówko maleństwa,całym serduchem jestem z tobą,to sie biedactwo namartwisz nam teraz.:tak:

Beatko,to faktycznie śmiech na sali z tym terminem na nfz.poprostu żenada.:szok:
Nikolleczka to kawał dziewuchy z tej twojej córy będzie.mam nadzieję że ty już spakowana jesteś?bo ja podejżewam że niedługo urodzisz,bo do końca terminu to z 5 kg by miała:eek::yes:

Niestety to sa tylko testy... wlasnie dostałam wiadomosc od mamy u ktroej w 12 tyg wszystko było ok. A jednak dziecko jest chore.

PTASZYNA trzymam mocno za Was kciuki. Rozumiem bardzo Twoje obawy, bo sama robilam badania prenatalne inwazyjne - amniopunkcje diagnostyczna na wykluczenie Z. Downa, ktora daje 99% pewnosci. Niestety masz racje tesy czyli metody nieinwazyjne nie daja pewnosci. Kochana wiem o jakiej wadzie serduszka mowisz i znam ten problem bardzo dobrze , bo faktycznie moze wystepowac u dzieci z Z. Downa. Ale!!! Nie martw sie na zapas!!! Nie zawsze ta wada koreluje z zespolem Downa!!! Jezeli mialas robione USG regularnie to lekarz zarowno po kosci nosowej jak i pomiarach dzieciatka mialby jakies podejrzenia. Naprawde wierze w to, ze to sa tylko jakies podejrzenia. Jakby mial byc Z. Downa lekarze na usg zasugerowali by Ci cokolwiek!!! Trzymam mocno kciuki i zobaczysz wszystko bedzie dobrze!!!!! Powodzenia!!!!

ptaszyna83 duzo zdrowka dla dzieciatka i jak najmniej nerwow dla mamusi, jestesmy z Toba

Beata no poszaleli w tym NFZ, nie ma to jak panstwowa sluzba zdrowia :baffled:

reklama
Witam
Przepraszam że tak późno się melduje ale mam dzisiejszego dnia dość
Byłam dziś na wizycie dostałam następne L4 na które musiałam czekać około 3 godziny bo nie było pielęgniarki a mojemu lekarzowi nie chce lub nie umie wypisywać
Z dzidzią wszystko dobrze waży 2,566 termin mi się przesunął na 12 lipca i mam był przygotowana na cesarkę bo nadal wszystko jest pozamykane

Przepraszam że się rozpisałam

Do góry