reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

A to masz się rewelacyjnie. Bo jak ja próbowałam coś załatwić przez przychodnie to się mi tylko zjeb.... dostała, że jak chodzę prywatnie do lekarza to stać mnie na opłacenie badań. :no::no::no:

taaa ja nawet badań nie próbowałam zrobić w przychodni, wystarczyło mi jak poszłam po skierowanie do kardiologa... :wściekła/y:

reklama
U mnie tez w szpitalu kosmetykow dla dzieciaczkow nie trzeba tylko chusteczki no i ja bralam pampersy teraz tez tak zrobie....

Anika,strasznie rzadko masz te wizyty :baffled::szok: ja mam teraz co tydzien.

miłego wieczorku..........

Wczoraj byłam u lekarza, Mały ma 2100g, więc grubaskiem nie będzie ;-)
Wszystko jest jeszcze pozamykane, ale za 4 tygodnie mogę już bezpiecznie rodzić.
Tak sobie marzę, żeby urodzić ok. tydzień lub dwa przed terminem. No cóż marzyć każdy może ... a dzidzia i tak sama o tym zadecyduje.

Następna wizyta za dwa tygodnie.

ANTKOWA ja od 1,5tyg mam lezec, bo mala zaczela sie pchac na swiat - glowke miala juz za nisko,a skurcze tak bolace ze, tak ze czasem plakalam z bolu. Grzecznie przelezalam tydzien z nogami do gory, zeby mala nie zaczela wychodzic na swiat :-)No spy forte juz regularnie po 3dziennie. Wogole nie chodzialam tylko do lazienki. I po tygodniu , po kryzysowej nocy mala zrobila fikolka i wycofala sie glowka i teraz czuje sie jak nowonarodzona :-) Skurcze juz sa sporadycze i moge chodzic :-) Polecam lezenie z nogami do gory :-) :-)

ja właśnie po usg serca, leciałam na łeb na szyję bo pomyliłam godziny, a co tam, nie ma to jak zdać się na ciążowy łeb ;-)
zdążyłam, a potem jeszcze czekałam godzinę, zanim pan doktor raczył przyjść...

serducho mam bez zmian, tylko się zdziwił czemu mi tak szybko bije [jakby sam musiał się wdrapać na ten mount everest - kozetkę też by mu tak szybko biło], więc żadnych przeciwwskazań do sn nie ma, nie wiem czy się cieszyć czy nie ;-)
nie no ok, cieszę się że mi ciąża nie pogorszyła tej mojej wady :-D

Stopi, super! Dzięki za takie pozytywne wsparcie! :-) teraz sama widzę że jak poleżałam wczoraj przez calutki dzień to dziś rano do łazienki szłam jak normalny człowiek a nie jakiś połamaniec :tak: dziś musiałam pojechać na KTG więc jak wracałam to już tak świetnie się nie czułam ale teraz poleżałam i znowu jest Ok więc leżeć, leżeć,leżeć...
A na KTG podobno wszytsko Ok- podobno, bo nie jestem pewna czy lekarz który je opisywał w ogóle na nie spojrzał...:eek:

Ja po wizycie, serduszko puka prawidłowo:-), usg nie robiłam, bo lekarz mówił, że nie konieczne, że przed porodem się zrobi, także mam nadzieję, że wszystko ok. Wyniki dobre oprócz żelaza, ale nie dostałam żelaza, bo stwierdził, że się utrzymuje na stałym niskim poziomie, nie ma nagłych spadków.
Teraz na 17-tego mam skierowanie na posiew i w 38-tygodniu mocz do badania.

reklama
ginka zaliczona- brzuch twardy jak kamień, ale szyjka zamknięta póki co. teraz wizyty juz częściej, następna za 3 tyg i kolejne usg pod kątem blizy na macicy po cc. Oby wytzymała!!!trzymajcie kiuckasy. Nadal nie wiem czy SN czy CC. Jak dotrwam to 13 lipca na oddział i bedziemy działać. Wcześniej moja ginka idzie na 2 tyg na urlop i to mi się nie podoba:(tak, ze teraz musze nogi zaciskać do 13-go.

Do góry