reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po drugiej stronie brzuszka- informacje i sms-y ze szpitala (BEZ KOMENTARZY)

Wiadomość od andrzelika1989 z przed chwili

"Hey mój maluszek jest podłączony pod tlen czasem żeby nabrał sił,bo troszkę zbladł po porodzie.A ja tragicznie znoszę po cc mam rwanie,pieczenie,ściąganie z podbrzusza do bioder ledwo wstajez łóżka i kawałek przechodze od bóli robi mi się słabo i prawie mdleje butla z znieczuleniem pomaga mi tylko na pół godziny także masakra zamiast czuć się lepiej czuję się coraz gorzej."

2 sms

"Dziś miałam fazę i płakałam oczywiście,bo martwiłam się o maluszka,ale ponąć to nic takiego nakładają mu maske na nosek żeby oddychał sobie,ale tak bez też oddycha nic mu nie jest ,a przynosza go na karmienie dziś dopadł się do cycy to godzinę ssał bez przerwy,ale oczywiście martwię się i boli mnie też to,że nie mogę mieć go przy sobie ani nie mam siły iść do niego."

Oczywiście ją pocieszyłam i życzyłam dużo zdrówka aby szybko siły nabierali i do domku się zbierali..

reklama
wiadomość od Kachutka:
14:19

Hej :-) Tosia jest już z nami, 2700, 55cm, śliczna i zdrowa. Buziaki dla forumowych ciotek! Poskutkowały bo wszystko poszło gładko! Pozdrowionka!

napisałam że strasznie się cieszę, gratuluję, przesyłam dużo ciepła i pozytywnej energii. Zapytałam jak się czuje.

15:06
Dzięki! Czuję się na razie ok, bo znieczulenie jeszcze działa :-) Będę dawała znać co i jak!

Wiadomość od andrzeliki pisałam do niej wczoraj ..

"Hey w porządku mały ma żółtaczkę wczoraj dostał,a jutro ma mieć usg brzuszka i główki żeby sprawdzić dlaczego po porodzie zmienił kolor i był słabszy musiał chodzić na tlen żeby nabrać sił,ale już gazometria wyszła mu dobrze i wczoraj już mu nie dawali.Stresu to jest jutro się uspokoję jak powiedzą co po usg.A już lepiej się czuje piecze mnie od szwów jeszcze.

"Ja strasznie zniosłam pierwsze dni po cc,masakrycznie boli rana czuć rwanie pieczenie ledwo sie chodzi,ale już lepiej najgorsze było obkurczanie sie macicy po porodzie strasznie mocno"

wiadomość od mary-beth:
15.11.11 Nasza córcia Mia przszla na swiat o 8:47 z waga 3200g CC blyskawiczne. juz karmilam. Jest sliczna a my przeszczesliwi! Buziak. Mary-beth z BB

Dziś dostałam sms od Kachutki:
"Ja już od wczoraj chodzę a Tosia jest prawie caly czas ze mną. Karmienie fajnie nam wychodzi bo mam dużo mleczka a Mała ładnie ssie. Jest grzeczniutka, tylko je i śpi, zobaczymy jak będzie w domu:-) Wszyscy mnie tu chwalą że tak szybko doszlam do siebie i możliwe ze juz jutro pójdziemy do domku. Także jestem mega Happy. Czy któraś z mam się jeszcze ostatnio rozpakowała?? Buziaki"

Pochwaliłam ją w sms że się tak szybko pozbierała. Napisałam kto się rozpakował i że czekamy na nie:-)

Kazala pogratulować rozpakowanym mamom. Napisała jeszcze że jak wróci postara się szybko zameldowac na BB:-)

reklama
Kochane o 11:25 dostałam sms od Angun. Przepraszam że dopiero teraz go przekazuję ale bylam u lekarza z małą...
"Leżę już na łóżku porodowym. Rozwarcie na 4 cm, szyjka zgładzona w 70%. Dostane oksytocyne:-( narazie bóle do zniesienia. Pozdrawiam"

Napisałam jej przed chwilą że mam nadzieję że jest po wszystkim już i że czekamy na dalsze wieśći i trzymamy wszystkie kciuki:-)

Do góry