reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

reklama
wlasnie....zapomialam dodac ze 2 cm rozwarcie mialam przez ponad polowe swojej trzeciej ciazy.....tak podobno jest przy kolejnych dzieciach.

Ostatnia edycja:
Dusia a jak sie teraz czujesz? Sprzedalas w koncu ten swoj wozek? W wybralas moze ten podwojny czy dalej sie zastanawiasz ktory?

Dzieki Pawimi, czuje sie ok ale moglo by byc lepjej :-D Zgaga mi zaczela strasznie dokuczac. Wczoraj bylam na kontroli i przytylam juz 16 funtow :szok: normalnie masakra mam nadzieje ze nie przekrocze 30, tyle przytylam w ostatniej ciazy. Tylko ze to wszystko jest w brzuchu i mnie niedlugo zacznie przewazac do przodu z moim wzrostem haha

A silver crossa jeszcze nie sprzedalam ale juz prawie. haha jutro lub w piatek kobieta ma przyjechac po niego. I tez zrobilam niezly interes bo kupilam go na przecenie za 250 a sprzedaje za 180 wiec nie jest zle :-)

A co do podwojnego to zastanawiam sie teraz nad tym babyjogger city select albo babyuppa vista z tym rumble seat. W cenie sie wiele nie ruznia. ale po ogladaniu pare filmikow tego wozka niewiem czy w tym rumble seat jest wystarczajaco duzo miejsca dla straszego dziecka. Wydaje mi sie ze tak ciasno jest. Wiec jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji. :-D

Dusia no jeszcze chwilke masz na zastanawianie sie :)moze ci sie uda wyrobic na czas haha.....
a co u naszej SOFIK?? Przyleciala juz z Polski? Ktos wie?
Gastone jak sie nowa bryka jezdzi??

a to nasz dzisiejszy spacerek, udalo mi sie wyrwac na chwile w okolicach lunchu i pozwolilam sobie zafundowac spacerek z synkiem, przyznam ze bylo nam za cieplo :-)

http://picasaweb.google.com/pawimi4...authkey=Gv1sRgCLqF-pyd9d2mxAE&feat=directlink

Ostatnia edycja:
no i tu bys sie pomylila....
drugie wyplulam to fakt...ale trzecie to po dwoch dniach meczarni prawie na ulicy rodzilam (no moze nie do konca urodzilam na ulicy ale z gola dupe zrobilam pokaz haha a Vincent to do dzis wlasciwie nie wiem jakie ma miejsce urodzenia wpisane)

:eek:

To miałas z przygodami he he

dziewczyny jakie ciuszki myslicie naszykowac na wyjscie ze szpitala malego..czy body z dlugim rekawem plus taka misiowata rozpinana bluza i polspiochy starcza oczywiscie mam tez taki cienki kombinezon i czapa i kocyk starczy??

a czemu nie wiesz czy bedziesz miec cc??podobno jak miedzy jednym porodem cc a nastepnym jest mniej niz 2lata to i tak robia cc...a koniki to bylby biznes mysle:-)

!

Mozesz w takich ciuszkach i jakiś mega ciepły kocyk tak mi się wydaje .
Własnie lekarka mi powiedziała że po takim czasie mozna już rodzić normalnie ogólnie co szpital to inne obyczaje . :-(

aha czy takiemu malemu dziecku warto rajtuzy kupowac??bo przeciez bedzie zima..skarpetek mam pelno po Mai(na szczescie wszystkie biale i czarne a nie rozowe)a rajtuz mam tylko 1pare...doradzcie!!!

Mój miał dwie pary i uwazam że to bardzo fajna rzecz nawet dla takiego malca . Cała zimę nosił pod ciuszki :tak:

pawimi - jak się zabrac do takich wielorazowych pieluch ? Bo tak myślę czy przy następnym nie kupić i nie spróbowac
co myślisz o tym
http://www.pieluszkarnia.pl/p460,bambinex-pieluszka-all-in-one-onesize.html

witam miłe panie wieczorowa porą

witajcie laseczki:-)ja juz po wizycie i sprawa wyglada tak ze glowka wyczuwalna podczas badania i jest juz bardzo nisko oraz juz mam 2cm a nawet jak sie uprzec 3cm rozwarcia:-)Takze kochane lekarka nie daje mi szans na porod w listopadzie...obstawia ze do konca mca juz bede miec synusia kolo siebie:-)za tydz mam kolejna wizyte jak dotrwam:-)
w piatek ide do fryzjera zeby jakos wygladac:-)a zaraz zabieram sie za prasowanie i ukladanie w szafie ciuszkow malego..musze torbe dopakowac oraz naszykowac ciuszki na wyjscie:-)[/guote]

Co do rozwarcia na ostatnimbadaniu tydzien przed ciążą lekarka stwierdził zę jescze duzo czasu bo szyjka był długa i zamknięta i twrada , w dzień wizyty u lekarza rano jechalam do szpitala bo odeszły mi wody, okazalo sie ze mam rozwarcie 2 , dopiero po osytocynie mnie ruszyło i momentalnie z rozawarcia po jakim czasie 3 zrobilo sie od razu 10. Poszło bardzo szybko obrobiłam sie w 7,5 godziny.
dziewczyny jakie ciuszki myslicie naszykowac na wyjscie ze szpitala malego..czy body z dlugim rekawem plus taka misiowata rozpinana bluza i polspiochy starcza oczywiscie mam tez taki cienki kombinezon i czapa i kocyk starczy??[/quote]

ja uważam ze wystarczyła by ta bluza i bodziak, bo na pewno jakis kocyk też będziesz miała

[/quote]dziewczyny a ja mam takiego powera dzis ze hoho...zaraz sie biore za konczenie wyprawki i obawiam sie ze te prace moga sie zakonczyc porodem a ja musze jeszcze w pt isc do fryzjera:-)[/quote]

J tak tez miałam przed porodem 2 dni wcześniej malowałam przedpokój dzień wcześniej robiłam wzorki na ścianie i na dzien jechałam rano na porodówkę bo mi rano wody odeszły, na dodatek nikt nie chciał mi wierzyć bo to był prima aprilis :-)

Ostatnia edycja:
pawimi - jak się zabrac do takich wielorazowych pieluch ? Bo tak myślę czy przy następnym nie kupić i nie spróbowac
co myślisz o tym
{Bambinex} Pieluszka All-In-One Onesize :: Pieluszkarnia
ania ja akurat tych bambinex nie znam ale wygladaja dobrze, poczytaj sobie na forum gazety tam jest sporo info na temat pieluszkowania wielorazowego w polskim wydaniu. Ja uzywam Bum Genius (tez tu sa dostepne w tym sklepie i jeszcze chyba w eko dzieciak czy cos takiego) z kieszonka i tzw. AIO czyli wszystko w jednym i Fuzzie Bunz kieszonki. Mam jeszcze inny system ale go nie ma w polsce jeszcze nazywa sie GroBaby. Tez jest rewelacyjny z wkladnka z organicznej bawelny. Jakbys chciala to ci moge pomoc w zakupie pieluch od nas. Przyda ci sie taki mini prysznic do toalety do splukiwania no i jakies szczelne plastikowe wiaderko na brudy i proszek bez enzymatyczny. Sprobuj na poczatek kupic niewielkie ilosci i wyprobowac ktore ci najbardziej pasuja.

Cloth Diapers, Cloth Diaper Covers, bumGenius, Bummis, Kissaluvs and MORE from the top Ranked Online Cloth Diaper Store
FuzziBunz® Cloth Diapers, Wipes, Changing Pads and Nursing Pads: Earth Friendly Baby Care!
Gro Baby One Size Diaper - Reduce Diaper Waste & Cost
Gro Baby One Size Organic Cloth Diaper System

Czesc Kiya;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba właśnie kupie te takie co nie maja rozmiarów tylko jeste jeden i zobacze o co kaman , jak przeliczyłam cenki u nas sa całkiem podobne . Myslałam nad takimi co dałam linka i własnie nad tymi co Ty zamieściłas tymi Bum genius . laski to piorą w loveli bo czytałam na jednym forum albo w tych proszkach organicznych ale lovela łatwiej dostępna:-D Wytestuje to na Szymku i zobacze jak mi się spodoba:tak: Czytałam co te laski tam klikaja na tych forach ale one sypią tymi terminami , że ja nie wiem o co kaman he he dlatego wolałam Ciebie spytac żebyś mi to łopatologicznie nakresliła he he No i wiem że te pieluszki o którch piszemy to już wyższa półka i że do tego nie trzeba już nic , ew taki wkład jednorazowy to potem sie go z kupa wywala ale kto jak lubi. Bo laski tez innych uzywaja z jakimis otulaczami i cudami ale w to się bawić nie mam zamiaru

Do góry