Dusia08
Marzec '08
Wlasnie z tym rozwarciem to nigdy nie wiadomo. Ja tez mialam rozwarcie na 3 cm przez 2 tygodnie i niewiem ile jeszcze bym z takim rozwarciem chodzila jak by mi nie wywolywali ciazy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no i tu bys sie pomylila....
drugie wyplulam to fakt...ale trzecie to po dwoch dniach meczarni prawie na ulicy rodzilam (no moze nie do konca urodzilam na ulicy ale z gola dupe zrobilam pokaz haha a Vincent to do dzis wlasciwie nie wiem jakie ma miejsce urodzenia wpisane)
dziewczyny jakie ciuszki myslicie naszykowac na wyjscie ze szpitala malego..czy body z dlugim rekawem plus taka misiowata rozpinana bluza i polspiochy starcza oczywiscie mam tez taki cienki kombinezon i czapa i kocyk starczy??
a czemu nie wiesz czy bedziesz miec cc??podobno jak miedzy jednym porodem cc a nastepnym jest mniej niz 2lata to i tak robia cc...a koniki to bylby biznes mysle:-)
!
aha czy takiemu malemu dziecku warto rajtuzy kupowac??bo przeciez bedzie zima..skarpetek mam pelno po Mai(na szczescie wszystkie biale i czarne a nie rozowe)a rajtuz mam tylko 1pare...doradzcie!!!
dziewczyny jakie ciuszki myslicie naszykowac na wyjscie ze szpitala malego..czy body z dlugim rekawem plus taka misiowata rozpinana bluza i polspiochy starcza oczywiscie mam tez taki cienki kombinezon i czapa i kocyk starczy??[/quote]witajcie laseczki:-)ja juz po wizycie i sprawa wyglada tak ze glowka wyczuwalna podczas badania i jest juz bardzo nisko oraz juz mam 2cm a nawet jak sie uprzec 3cm rozwarcia:-)Takze kochane lekarka nie daje mi szans na porod w listopadzie...obstawia ze do konca mca juz bede miec synusia kolo siebie:-)za tydz mam kolejna wizyte jak dotrwam:-)
w piatek ide do fryzjera zeby jakos wygladac:-)a zaraz zabieram sie za prasowanie i ukladanie w szafie ciuszkow malego..musze torbe dopakowac oraz naszykowac ciuszki na wyjscie:-)[/guote]
Co do rozwarcia na ostatnimbadaniu tydzien przed ciążą lekarka stwierdził zę jescze duzo czasu bo szyjka był długa i zamknięta i twrada , w dzień wizyty u lekarza rano jechalam do szpitala bo odeszły mi wody, okazalo sie ze mam rozwarcie 2 , dopiero po osytocynie mnie ruszyło i momentalnie z rozawarcia po jakim czasie 3 zrobilo sie od razu 10. Poszło bardzo szybko obrobiłam sie w 7,5 godziny.
ania ja akurat tych bambinex nie znam ale wygladaja dobrze, poczytaj sobie na forum gazety tam jest sporo info na temat pieluszkowania wielorazowego w polskim wydaniu. Ja uzywam Bum Genius (tez tu sa dostepne w tym sklepie i jeszcze chyba w eko dzieciak czy cos takiego) z kieszonka i tzw. AIO czyli wszystko w jednym i Fuzzie Bunz kieszonki. Mam jeszcze inny system ale go nie ma w polsce jeszcze nazywa sie GroBaby. Tez jest rewelacyjny z wkladnka z organicznej bawelny. Jakbys chciala to ci moge pomoc w zakupie pieluch od nas. Przyda ci sie taki mini prysznic do toalety do splukiwania no i jakies szczelne plastikowe wiaderko na brudy i proszek bez enzymatyczny. Sprobuj na poczatek kupic niewielkie ilosci i wyprobowac ktore ci najbardziej pasuja.pawimi - jak się zabrac do takich wielorazowych pieluch ? Bo tak myślę czy przy następnym nie kupić i nie spróbowac
co myślisz o tym
{Bambinex} Pieluszka All-In-One Onesize :: Pieluszkarnia