reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Anik jak będę miała siły to opier..... :wściekła/y:a jutro nasza pierwsza rocznica:baffled:nie mam siły i ochoty na świętowanie :-( I jeszcze co do fotelika, ostatnio koleżanka mi powiedziała że fotelik się zmienia jak dzidziuś sam siedzi i przekroczy wagę 9 kg.

reklama
Bry ;-)

laski - z fotelikiem jest tak ze głowa nie moze wystawac z tego 0-9 czy 0-13 kg!!! Siedziec dziecko nie musi umieć. są foteliki 9-18 które da się pochylić do tyłu :-) bo jak trafi się jakiś wielkolud któy jeszcze nie siedzi a głowa mu z nosidełka wystaje to jednak lepiej żeby łepetynka była chroniona nawet mimo tego ze dziecko nie siedzi samodzielnie ;-)
ja muszę szybko do roboty wrócic zeby wniosek o pozyczke złozyc bo 15.10 posiedzenie komisji (i nie tylko ;-))

dobra...lece bo...musze :-z

Witam :-)
No ja tam nie wiem, co z tymi fotelikami, ale ja byłam zmuszona zmienić wcześniej, tak jak już kiedyś pisałam. I gdybym nie musiała to bym ją woziła w tym małym jeszcze jakiś dłuższy czas. Tu właściwie nie chodzi o siedzenie i kilogramy, a o lecącą do przodu ciężką główkę jak zdarzy się wypadek, tfu tfu!!

A ja miałam odpowiedzieć, dlaczego nie rutinoscorbin, a wit. C. Doktorka mi nie odpowiedziała, ale w rutinoscorbinie nie ma takiej ilości tej witaminy, bo przepisywała mi dwusetkę, to są zdaje się te większe tabletki. No i poza tym, jak mnie gardło boli, to biorę Bioparox, bo tyle razy ile byłam u lekarza to przepisywał mi właśnie to, wit. C i stodal. Jak się tym pofaszeruję to zaraz przechodzi :-D
Pozdrawiam :blink:

Cześć Dziewczyny:-)
Oczywiście jak zwykle Aluś nie wie, że dziś sobota i mógłby pospać dłużej:dry::-D
Agnieszka z tym przemeblowywaniem to masz racje, ja już powoli mam tak, jak coś stoi na podłodze, to od razu przestawiam, szczególnie jak widzę, że Aleks z ekscytacją do tego pełznie:rofl:
Arcobaleno musisz opr tego Swojego Mężulka troszkę, coby docenił jaką ma super żonę i, że trzeba czasami jej pomóc i wogóle:-), a tak wogóle to życzę udanej rocznicy;-)
Hiox niezła z Ciebie cwaniara:-p, eh ale męzuś spostrzegawczy:-D
Anik ja też ostatnio byłam na "zakupach" i dalej nic nie kupiłam i też jestem wsciekła, normalnie szok:wściekła/y::wściekła/y:
Anik tak My już wozimy w nowym foteliku Aleksa - on jest od 9-25 kg, ale jest montowany tyłem do kierunku jazdy. Aleks nie ma jeszcze pełnych 9 kg, ale też już się nie mieścił w nosidełku i nawet Pani rehabilitantka powiedziała, że lepiej Go przesadzić do większego niż ma być ścisnięty w nosidełku, a pozatym w Maxi cosi mobi można regulować oparcie, więc jest ok:-)
A tak wogóle to ja mam dzisiaj cały dom i cały dzień dla siebie:-), bo Mój P. pojechał do swoich rodziców pomóc w remoncie, tak więc gdyby któraś była chętna na spacer, albo spotkanko to ja jestem chętna i wolna;-)

Hej hej
Dojechalam szczęśliwie:-)
No i zakochałam się w Maurycym:-D tym małym szarym kłębuszku co mi miauczał cała drogę ze strachu:-( dzisiaj jadę do siostry go odwiedzić, bo już się za nim stęsknimłam ;-) chyba chce mieć kotka;-)
No i mój maż mi wczoraj oznajmił, że wybrał zmywarkę i obmyślił jak ja upchnać do tej naszej wielkiej rezydencji:-D w końcu się doczekałam ;-) miłej soboty ;-):-)

I nie złoście się na swoich chłopów, bo bez nich byłoby Wam smutno;-)

Bry lasencje ;-)

O chłapach nie dyskutuje bo mnie mój wręcz słabi :baffled:

Ja wczoraj miałam udane zakupy:tak:, kupiłam sobie kilka wiader farby (teraz moja wybrana ma promocje, ze dorzucaja 0,5l gratis) :laugh2: i klamki :laugh2: strasznie mi się podobają :biggrin2::tak:
Dzis juz rano zaliczyłam sprzatanie pylicy na mieszkaniu, dokładnie oblukałam jak prace idą, płyteczki równo kładą, jezeli tak mozna nazwac kładzenie na 2/3 :-p, zakupy do lodowy zaliczone:tak:, a teraz zamiast gotowac obiad zamulam sobie ;-), a syn spi :-)

A dobrych wiesci oczywiscie remontowych jeszcze, bo u nas to ostatnio nr 1 i tym wszystkich zamęczam, więc wam tez się dostaje, a co:-p ;-). Pan dzwonił ze zamowione przez mła listwy przypodłogowe za bezcen dosłownie:tak:, własnie przyjechały:-) to pytam go czy nie chca mi ich 3 razy pomazac lakierem, przeszlifowac itd i za ile, a on ze moje 70mb zrobi za 40zł :-p. Drozej by mi materiały wyszły :-p
A ze złych to dzisiaj patrze na drzwi, które we wtorek chłopaki odbierały i co do kibla sa złe :baffled::-( z 5 szybkami, a miały byc z 2. Teraz przez nie mozna swiecic zadkiem na reszte domu:nerd: ... piknie :baffled:. No nic w poniedziałek złoze reklamcje tylko ciekawe ile na nowe poczekac sobie karzą :-(, a montaze zblizaja się wielkimi krokami:-(

Jutro wieczorem przyjedzie do nas na kilka dni siora TZ z małym ... ciekawe jak Kubcio na nowego lokatora zaaraguje:tak:

Ostatnia edycja:
a mój mąż wstał dziś dzielnie skoro świt z Wojtkiem o 4:38 i zabawiał go do przedpołudnia, Karolka wtarabaniła się do mnie zaraz po 6 i tak razem kimałysmy jeszcze do 8:44 :szok::szok::szok: już zapomniałam jak to jest obudzić się tak po prostu :-D:-D:-D tylko że efekt jest taki że łeb mi pęka strasznie ... chyba za długo spałam :rofl2::rofl2::rofl2:

może okna umyję bo kurcze juz nic przez nie nie widać :baffled:

i ogólnie strasznie nerwowa jestem od rana - już wszystkim się oberwało nawet wojtkowi zato że mnie obrzygał zaraz po tym jak się ubrałąm :no:

oj chyba muszę się wyluzować :-):-):-)

karola nie chce spać od 11 próbuję ją ululać i ni cholery
pies mi sie wczoraj wytzarzał w jakimś gównie i wieczorem nie miałam sił już jej kąpać więc tylko szczyściłam jej tu i uwdzie ale kurcze co przechodzi obok mnie to gdzieś mi coś zalatuje więc do roboty

okna czekają i pranie wszystkiego łacznie z jej posłaniem i dywanikiem u dzieci w pokoju no i same zainteresowanej eeehhhhhh

spadam dziewczyny bo szkoda mi czasu

aaaaa amelkowa gotuje zupę na twoich warzywach i normalnie jestem w szoku - jak one pachną mmmmmm :-):-):-):-) nie zapomnij o nas przy nast okazji :tak::tak::tak:

Aga a jak chłopaki twoje reagują na tę puszystą małą kulkę?? :-):-) tak mi sie własnie wydawało że zechcesz mieć jeszcze jednego małego domownika hihihihi

Agita - no właśnie my musimy poszukać jakiegos fotelika dla wojtka a czy tylko ten mobi montuje isę do tyłu?? i czy jest możliwość pozycji półleżącej czy nie?
kurcze bo ja tak myślę o przedziale 0-18 i mam dylemat mamy dwa foteliki 9-18 i albo przełożę wojtka do jednego z nich a kupie dla karoli drugi 9-25 albo dla wojtka 0-18 ale zaraz zaraz po co mi kolejny fotelik przecież yyyyyyyyyy mogę wozić dzieci tylko jednym samochodem i już bez zbednego kupowania kolejnych fotelików :nerd::nerd::nerd: jakoś tylko muszę dogadać się z g ;-)

ja jestem wolna jutro do 15 :-) może ktoś będzie miał z was ochote na przepdołudniowy wspólny spacer albo kawkę u mnie ?? no nie bądźcie takie niech sie ktoś odmelduje bo przeciez karola mi na łeb wejdzie :-D

dziewczyn dzień w dzień siedząc na bb widze przez okno jak drzewa zmieniają kolor liści i powoli zaczynają je tracić ....jakieś dziwne myśli mnie nachodzą ...po co żyć??

Anik super, że wkońcu się troszkę wyspałaś, eh i wspomniałaś o nieszczęsnych oknach, których mycie mnie też czeka, ale jakoś za Chiny ludowe nie mogę się za nie zabrać:oo2:
Co do fotelika, to z tego co wiem, to jest to chyba jedyny fotelik w tym przedziale wagowym, który można montować tyłem do kierunku jazdy, a co do pozycji, to niestety nie rozkłada się aż tak bardzo jak w nosidełku, ale taka lekka półleżąca pozycja jest:tak:. No ale skoro mówisz, ze masz 2 foteliku od 9 kg, to może faktycznie nie ma potrzeby kupować jeszcze jednego;-)
A jak tam Beta, wykąpana już?
Anik ja jestem jutro chętna albo na kawę, albo na spacer, albo na to i na to:-D, daj znać tylko gdzie i o której dokładnie:wink:
A i nie myśli o głupotach;-)
Hiox dobrze, że remont idzie pełną parą, a co do drzwi, to najwyżej wszyscy będą świecić tyłkami:-D
A tak wogóle, to Aluś już spi wykąpany, a ja mam samotny wieczór, bo P., zostaje u rodziców do jutra bo jeszcze czegoś nie skończyli, eh, znowu sama w łóżku:huh:, no chyba, że Alusia sobie wezmę:-D

reklama
Witam się niedzielnie
Ale już ładna przymrozek z rana, zima za pasem jak nic. brrrr:baffled:

I jak byłyście na tym spotkaniu chustowym? Ja wczoraj próbowałam zamotać Nikosia na chwilę ale marnie mi to wyszło, do kogo się mogę na korki zgłosić ?;-)

Do góry