reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Na pewno nie, zobaczysz, że za jakiś czas będzie tylko wspomnienie strachu i tyle ;-)
Ja Patrykowi robiłam badanie moczu tylko raz, a Dominik miał chyba ze 3 razy tylko robione, w tym jedno jak był niemowlakiem i miał kolki, kolejne, jak stracił przytomność i wylądował z zatruciem jelitowym w szpitalu, a ostatnio jak miał zapalenie płuc w kwietniu. Kurcze może przykład Ani pokazuje, że warto raz na jakiś czas profilaktycznie badac mocz:confused:

reklama
bry:-)

trochę mnie tu znowu nie było, ale ostatnio na nic nie mam czasu... teraz jeszcze dojdą studia-wrrr, jak mi się nie chce.. na dziś mam oddać pierwszy rozdz pracy mgr, a nawet 1/4 rozdz nie mam-nie wiem, czy jest w ogóle sens iść na to seminarium, żeby oczami świecić i zebrać opr?? ale przy Małym na nic nie mam czasu, a już na pewno nie na przesiadywanie w bibliotece:no: gdyby to nie był ostatni rok, to bym chyba zrezygnowała, do tego stopnia mi się nie chce..

aga a ile kosztuje żłobek ten Kangurek??

miłego dnia dziewczynki Wam życzę

Hellooołłłłł!
Jak to fajnie, że mamy już piątek:-)
Miałam jeszcze wczoraj tutaj zerknąć ale czasowo sie nie wyrobiłam:baffled:
Na kontroli nie było źle. Generalnie jest lepiej, ale nie jest jeszcze idealnie. Najgorsze jest to, że młody strasznie się wyrywa podczas tych ćwiczeń i p. Basia stwierdziła, że dobrze by było jakby dwie osoby robiły z nim te ćwiczenia:szok:
Na poniedziałek mieliśmy umówione USG p/cieminiowe u dr Sygulli, a ja już urlopu nie mam. Zostały mi dwa dni opieki, a gdzie koniec roku... L4 na jeden dzień nie dostane i klooopssss! Dr Gawor powiedziała, ze sama zrobi Kubie USG jak przyjedziemy na kontr. do p. Basi, żebym tego dnia w pracy nie traciła. Kurcze, a ja nastawiłam się już na poniedziałek i na dr Sygulle:eek:

Amelkowa, mam nadzieje, że antybiotyk pomoże Ani i pozbędzie się tego paskudztwa.
Anik Kuba jakiś czas temu uderzył się główka w zagłówek i to dosyć porządnie, stracha się najadłam... A ostatnio podczas snu zaczął sie turlać (3 obroty zrobił) i o mały włos spadłby z mojego łóżka!
agita gratki dla Alusia, zdolniacha jeden!:-)
agnieszka zdrówka, zdrówka
rubi jak długo musiałaś chodzić z Jaśkiem do poradni dla wcześniaczków?

Ostatnia edycja:
A co ze spotkaniami AM?

Z tego co pisała Rubi to dofinansowanie spotkań już się skończyło, tak?

tak mi napisali. ale musze do nich skrobnac bo nie odzywaja sie w sprawie spotkania z fizjoterapeuta :-(

bry:-)

trochę mnie tu znowu nie było, ale ostatnio na nic nie mam czasu... teraz jeszcze dojdą studia-wrrr, jak mi się nie chce.. na dziś mam oddać pierwszy rozdz pracy mgr, a nawet 1/4 rozdz nie mam-nie wiem, czy jest w ogóle sens iść na to seminarium, żeby oczami świecić i zebrać opr?? ale przy Małym na nic nie mam czasu, a już na pewno nie na przesiadywanie w bibliotece:no: gdyby to nie był ostatni rok, to bym chyba zrezygnowała, do tego stopnia mi się nie chce..

aga a ile kosztuje żłobek ten Kangurek??

miłego dnia dziewczynki Wam życzę
Ewcik :-) a co studiujesz??? bo ja stara jestem i nei pamietam czy sie chwalilas czy nie pisalas czy...????

rubi jak długo musiałaś chodzić z Jaśkiem do poradni dla wcześniaczków?

do 18 m.z. - jak juz sam sprawnie chodzil i wszystko było OK :-)

na wiecej pisania nie mam czasu - młodą muszę połozyc na drzemkę wiec narciarz ;-)

Bry dziewczynki ;)

Ładne słoneczko mamy com? Tylko po co ten ziąb?

Nic wam nie pisałam ale kilka dni temu przytarłam z TZ aucie na handel błotnik :-p I to jeszcze u ciebie pod domem o ogrodzenie :baffled: ( pierwsze takie cos od 5 lat mi się zdarzyło). Elegancko ślady farby wyszorowałam z auta, nie widac uffff:tak:. A ten dzis wyczaił ... nosz szpicel jeden :-p Bo jest minimalne wgniecenie, którego ja nie zauwazyłam, a on tak :baffled: I pyta mnie co to, ja oczywiscie ze pojęcia nie mam :-p On jasne jasne :-p:-D I czemu mu nie powiedziałam, no to chyba oczywiste, bo myslałam, ze nie wylampisz :-p:-D:-D:-D

Miłego dnia laski, lece chate postawic na nogi poki młodziez spi, wstanie, jemy i spadamy do miasta poganiac za sprawami, znów cała lista się nazbierała :baffled: No i lece zobaczyc jak płyteczki wyglądaja na podłodze :-)

Ostatnia edycja:
a gdzie Wy wszystkie som???

ja wlasnie siedze na fotelu, mloda mam przy (.) zaśniętą ;-) ale niewykapana i nie przewiniet a :-(
czekam az syn skonczy zbierac klocki...

Ja się melduję.
Do d... się czuję gardło coraz bardziej boli, pieczenie coraz niżej schodzi, nos otarty no i jeszcze kur....a na mojego męża mnie wzięła. Widzi że się coraz gorzej czuję to on co zrobił ?na imprezkę sobie pojechał i jutro wróci jak kaca wyleczy:angry::wściekła/y:

ja tu lookam co chwile, ale nikogo ni widu, ni słychu....
strasznie nerwowa dzisiaj jestem, to chyba przez zbliżającą się @:wściekła/y: Wszystko mnie denerwuje i zżeram wszystko co popadnie, nawet Kubusiową kaszkę wtryniłam (młody nie reflektował), a miałam na diecie być... chyba zacznę od poniedziałku.

reklama
Arco ochrzań tego swojego :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: albo pozrzędź mu jutro jak wróci :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: oni tego nie lubią niech więc mają za swoje hihihi
a tak na serio to trzymaj się dizelnie i zażyj cos mocniejszego a nie tylko wit C i syrop z cebuli :tak: bo będzie cię trzymać jeszcze z tydzień ;-)

Aga dojechałaś?? i jak podróż?? co z dziećmi i kotem?? no i jak ty się trzymasz??

Rubi a dlaczego Jasiek nie ma wolnego jak monia?? może tez by chciał przy cycku usnąć a nie sprzątać klocki :confused2::confused2::confused2: które pewnie monia pomogła mu rozrzucić :laugh2::laugh2::laugh2:
moje dizeci tez nie kąpane - nie chce mi się :baffled:

Agita czy ty juz wozisz Alexa w nowym foteliku? i czy ten fotelik jest 0-18 czy 9-18??
pytam bo mój młody jest ściśnięty jak szprotka w puszcze w 0-9 i się strasznie wnerwia :-) szczególnie jak ma grubszy ciuszek na sobie

byłam dziś w karolince - :crazy::crazy::crazy: straciłam tylko czas, dzieci i męża wymeczyłam i nic nie kupiłam grrrrrr
i po co to jeździć i przymierzać :no::no::no:
idę poczytać książke :-) dobranoc kulezanki ;-)

Do góry