reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Tin dasz radę - zleci, nim się obejrzysz ;-)
Ja za to od poniedziałku mam M w domu przez całe 2 tygodnie...
Niby fajnie, ale czuję coś, że łatwo nie będzie...

Ja melduję u nas w końcu jakieś postępy:
mój mały leniuszek sobie pełnosprawnie pełza, podciąga się na klęczki, a dziś sobie.... sam usiadł
A już się zaczynałam zastanawiać czy on w ogóle ma ochotę zacząć coś działać w kierunku rozwoju...

A gdzie reszta opolanek?????????
Się wyprowadziły czy jak?

Jestem. Ździebko naładowana, ale ... ;-)

Sylha, wpadaj z bliźniakami. No problem:-) Villa jak cię M. wkurzy, to też zapraszam. Kierunek znasz;-) Tin Ciebie też zapraszam :-) Został mi jeszcze tydzień urlopu. Z jeden strony mierzi mnie to siedzenie w domu, ale z drugiej jak pomyślę, o pracy i o tym co mnie tam czeka... To chyba wolę się ponudzić w chałupie.

Kamea dzięki za zaproszenie - pamiętam, pamiętam :tak: Trzeba będzie się w końcu zmobilizować ;-)
Zobaczymy, co się da czasowo wyczarować - bo dziś już u sąsiadki posiedziałam (jako że M sobie wybył), a w sobotę się już na zlot czarownic wybieram :-D

A może spotkanko w Opolu?

Wampirek.jpgNo proszę, Kamea- a gdzie Ty mieszkasz? :-)
Sam na sam z Tomkiem okazał się inspirujący. Nic a nic nie jestem zmęczona. Co więcej, jest cudownie. Jakoś bez męża umiem się lepiej zorganizować. :confused: :eek:
Jestem przed roczkiem, który, mam nadzieję, będzie jednocześnie chrztem dla T. Jestem właśnie na etapie przeglądania moich wpisów z okresu od urodzenia T. do teraz. Chcę dać taką pamiątkę rodzicom M. i mojej Mamie. Wersję okrojoną dostaną rodzice chrzestni. Jako , że jestem wygadana, mam co przeglądać, ale wspomnienia wracają i jest to naprawdę wzruszające.

A tu powyżej mój wampirek :D (z dnia dzisiejszego ;-) )

Ach, i byłam na kontroli w Centrum Rehabilitacji, na Mickiewicza. Wszystko ok. W sumie ćwiczenia zakończyliśmy jakieś 3 miesiące temu. Kontrola wykazała , że T. rozwija się świetnie (odpukać) . Jeśli nie zacznie sam chodzić w wieku 14 miesięcy to mamy zgłosić się na ćwiczenia. Jeśli zaś zacznie, to mamy odczekać 10 dni i też przyjść do kontroli, by sprawdzić, czy wszystko ok.
A po wizycie, jako pacjenci Centrum, otrzymaliśmy zgrzewkę dżemu wiśniowego :-D:-p serio! :tak:

Tini- duży twój chłop już!!!hehe u nas kiedyś byli klienci gdzie ich synek miał 4 ząbki jak wampirek:-)ależ on śmiesznie wyglądał.

Ja też dzisiaj byłam z dziećmi na kontrolach, ale dostałam tylko skierowania na następne kontrole:eek::eek:

reklama
Nie wiem, o której byłaś sylha, ale pan był jakoś do godziny 9.00. Potem gdzieś poszedł.:baffled: Ja nie chciałam się okazać przysłowiową ''chytrą babą'' z Opola :baffled::eek: więc się nie pytałam o nie. Pan do mnie sam podszedł po wizycie w gabinecie. :happy:

Do góry