reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

reklama
A u mnie będzie chyba Janek... jakoś tak do mnie przywarło to dziwne imię. Trudno mi nawet powiedzieć, czy mi się podoba. Chyba nawet mi się nie podoba... a reakcje w rodzinie są dziwne, jak mówię że chyba Jaś. Wciąż nie jestem przekonana...
Chciałam Stasia... ale jednego dnia wyobraziłam sobie 15-letniego syna, do którego wszyscy zwracają się STACHU :baffled: bo przecież nie będą mówić Stasiu... a Staszek jest bardzo rzadko używane.
Franek chodził mi po głowie.. ale jakoś nie pasuje Franciszek do nazwiska.
Jakub ładne imię, ale kiedyś miałam psa Kubę i mam psie skojarzenia :)
ooo i Ignaś jest ładne imię. Ale znowu myśląc o 15-letnim chłopcu mam obawy..

adasza - wszystkie imiona, które wymieniłaś są ładne :tak: A co do Stasia, myślę, że mówiliby jednak Staszek :-) przynajmniej u nas tak jest.
A u nas jest piesek Czaruś, no i niestety imię Cezary od razu odpadło, choć bardzo mi się podobało... Tak to już jest, jak ma się jakieś skojarzenia

Moja przyjaciółka żartobliwie woła naszego syna " Antoniusz" ;-)wyobraźcie sobie jakie miny zazwyczaj mają ludzie obok;-)

adasza ja mam synka Józka, no tak wyszło, bo ojciec cudzoziemiec i wybieraliśmy międzynarodowe :rofl2: wtedy jeszcze nie zastanawiałam się jak to będzie z tym imieniem później... jego Pani w przedszkolu mówi do niego Józef :baffled: gdyby nie jego ojciec w życiu bym nie dała mu takiego imienia :-D a teraz już się przyzwyczaiłam :tak: A Staszek jest najbardziej oryginalne z tych co wymieniłaś...

adasza,a mnie się najbardziej podoba Jan:happy2:

i też mam psie skojarzenia:-)
Maks-bokserek sąsiadów,Diana-wilczyca koleżanki,Sonia-jamniczka brata,mój kundel Bartuś...

ja też nie umiem wybrać...
podoba mi się Lea i Lisa-ale nie w Polsce:baffled:
oraz Ludmiła...
mąż i córka chcą Lidkę,ale do mnie to imię nie przemawia...:confused:

reklama
Do góry