reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Z gory przepraszam nasza kochana moderatorke ze nie na temat , obiecuje ze ostatni raz :) :sorry2:Vilmaq wiesz jestes 1 osoba ktora ma pozytywne nastawienie do Fin. :) Co do stalej pracy to jest ciezko bo wszedzie wymagaja jezyk . latwiej znalezc cos na pare miesiecy . Najwazniejsze jest jednak zeby wogole sie gdzies zaczepic a pozniej to juz z gorki . Pracowalam tu w 3 firmach kapletnie nie w swoim zawodzie ( jestem po reklamie wizualnej) ale teraz mam przynajmniej luz i takie profity ze w sumie nie musze nic robic . 3 lata zajelo mi zeby nauczyc sie tego cholernego jezyka w miare komunikatywnie .

Dziewczynki musze tego Maxima z moim emem przedyskutowac moze przynajmniej teraz nie ebdzie krecil nosem :)))))))

reklama
Porannakawa-ja tez mysle ze Maxim to brzmi miedzynarodowo, z typowo finskich podoba mi sie Ville (czy to nie jest jeden z chlopcow w ksiazce "dzieci z bullerbyn?" tak mi sie symatycznie kojarzy choc juz nie pamietam.

Ziewaczka - och jak ja ci zazdroszcze tej Lilianki :shocked2: ja marzyłam o drugiej córci i własnie o takim imieniu. Mała Liluś - ahhhh slicznie...!!! :happy: no ale bedzie synek...:-D

Porannakawa - Maxim bardzo fajne!!:-) A Jasmin pieknie!!! To imie było o mnie na drugim miejscu po Liliance - własnie Jasminka (nie Jaśmin(a))

Porannakawa-ja tez mysle ze Maxim to brzmi miedzynarodowo, z typowo finskich podoba mi sie Ville (czy to nie jest jeden z chlopcow w ksiazce "dzieci z bullerbyn?" tak mi sie symatycznie kojarzy choc juz nie pamietam.

Tam był Olle, Lasse i Bosse jeśli się nie mylę, ale mi imię Ville też się z tą książką skojarzyło :-D Fajne takie skandynawskie klimaty.

witam :)
ja bede miec syneczka :)
zastanawiam sie na Dawidem albo Danielem,ale nie jestem pewna do końca
co wy na to?
dajcie jakies pomysly

Z gory przepraszam nasza kochana moderatorke ze nie na temat , obiecuje ze ostatni raz :) :sorry2:Vilmaq wiesz jestes 1 osoba ktora ma pozytywne nastawienie do Fin. :) Co do stalej pracy to jest ciezko bo wszedzie wymagaja jezyk . latwiej znalezc cos na pare miesiecy . Najwazniejsze jest jednak zeby wogole sie gdzies zaczepic a pozniej to juz z gorki . Pracowalam tu w 3 firmach kapletnie nie w swoim zawodzie ( jestem po reklamie wizualnej) ale teraz mam przynajmniej luz i takie profity ze w sumie nie musze nic robic . 3 lata zajelo mi zeby nauczyc sie tego cholernego jezyka w miare komunikatywnie .

Dziewczynki musze tego Maxima z moim emem przedyskutowac moze przynajmniej teraz nie ebdzie krecil nosem :)))))))
porannakawa a ja z kolei nigdy nie słyszałam negatywnych opinii na temat Finlandii :) (nie licząc wódki po której niektórzy mieli przeboje :-)) Bardzo fajnie że udało CI się tam wkręcić, a jezyk słyszałam że nie jest prosty... miałam nadzieję że z samym angielskim można dać radę... no ale trudno. Najgorsze że chyba fin nie jest tak popularny do nauki u nas... pozdrawiam Cię gorąco :)

reklama
No i jasne juz raczej ze Maxim sie mojemu emowi nie podoba bo powiedzial ze musi przemyslec wiec jak juz musi przemyslec to wiadomo :(

Dziewczynki mi imie Ville bardziej kojazy sie z moim ulubionym wokalista Ville Valo z HIM-a tak samo zresztą jesli chodzi o imie Lauri to z :) z the Rasmus .

Staralam sie wlasnie wybierac jakies bardziej miedzynarodowe imiona bo typowo finskie to : Rikku , Aino , Timo , Jakko , Elmeri itd itp kąpletnie nie w moim guscie .
Bardzo podobalo mi sie Nicolas czyli Mikołaj ale moijej kolezanki bliskiej synek ma tak na imie :(

Do góry