reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Z gory przepraszam nasza kochana moderatorke ze nie na temat , obiecuje ze ostatni raz :) :sorry2:Vilmaq wiesz jestes 1 osoba ktora ma pozytywne nastawienie do Fin. :) Co do stalej pracy to jest ciezko bo wszedzie wymagaja jezyk . latwiej znalezc cos na pare miesiecy . Najwazniejsze jest jednak zeby wogole sie gdzies zaczepic a pozniej to juz z gorki . Pracowalam tu w 3 firmach kapletnie nie w swoim zawodzie ( jestem po reklamie wizualnej) ale teraz mam przynajmniej luz i takie profity ze w sumie nie musze nic robic . 3 lata zajelo mi zeby nauczyc sie tego cholernego jezyka w miare komunikatywnie .

Dziewczynki musze tego Maxima z moim emem przedyskutowac moze przynajmniej teraz nie ebdzie krecil nosem :)))))))

reklama
Porannakawa-ja tez mysle ze Maxim to brzmi miedzynarodowo, z typowo finskich podoba mi sie Ville (czy to nie jest jeden z chlopcow w ksiazce "dzieci z bullerbyn?" tak mi sie symatycznie kojarzy choc juz nie pamietam.

Ziewaczka - och jak ja ci zazdroszcze tej Lilianki :shocked2: ja marzyłam o drugiej córci i własnie o takim imieniu. Mała Liluś - ahhhh slicznie...!!! :happy: no ale bedzie synek...:-D

Porannakawa - Maxim bardzo fajne!!:-) A Jasmin pieknie!!! To imie było o mnie na drugim miejscu po Liliance - własnie Jasminka (nie Jaśmin(a))

Porannakawa-ja tez mysle ze Maxim to brzmi miedzynarodowo, z typowo finskich podoba mi sie Ville (czy to nie jest jeden z chlopcow w ksiazce "dzieci z bullerbyn?" tak mi sie symatycznie kojarzy choc juz nie pamietam.

Tam był Olle, Lasse i Bosse jeśli się nie mylę, ale mi imię Ville też się z tą książką skojarzyło :-D Fajne takie skandynawskie klimaty.

witam :)
ja bede miec syneczka :)
zastanawiam sie na Dawidem albo Danielem,ale nie jestem pewna do końca
co wy na to?
dajcie jakies pomysly

Z gory przepraszam nasza kochana moderatorke ze nie na temat , obiecuje ze ostatni raz :) :sorry2:Vilmaq wiesz jestes 1 osoba ktora ma pozytywne nastawienie do Fin. :) Co do stalej pracy to jest ciezko bo wszedzie wymagaja jezyk . latwiej znalezc cos na pare miesiecy . Najwazniejsze jest jednak zeby wogole sie gdzies zaczepic a pozniej to juz z gorki . Pracowalam tu w 3 firmach kapletnie nie w swoim zawodzie ( jestem po reklamie wizualnej) ale teraz mam przynajmniej luz i takie profity ze w sumie nie musze nic robic . 3 lata zajelo mi zeby nauczyc sie tego cholernego jezyka w miare komunikatywnie .

Dziewczynki musze tego Maxima z moim emem przedyskutowac moze przynajmniej teraz nie ebdzie krecil nosem :)))))))
porannakawa a ja z kolei nigdy nie słyszałam negatywnych opinii na temat Finlandii :) (nie licząc wódki po której niektórzy mieli przeboje :-)) Bardzo fajnie że udało CI się tam wkręcić, a jezyk słyszałam że nie jest prosty... miałam nadzieję że z samym angielskim można dać radę... no ale trudno. Najgorsze że chyba fin nie jest tak popularny do nauki u nas... pozdrawiam Cię gorąco :)

reklama
No i jasne juz raczej ze Maxim sie mojemu emowi nie podoba bo powiedzial ze musi przemyslec wiec jak juz musi przemyslec to wiadomo :(

Dziewczynki mi imie Ville bardziej kojazy sie z moim ulubionym wokalista Ville Valo z HIM-a tak samo zresztą jesli chodzi o imie Lauri to z :) z the Rasmus .

Staralam sie wlasnie wybierac jakies bardziej miedzynarodowe imiona bo typowo finskie to : Rikku , Aino , Timo , Jakko , Elmeri itd itp kąpletnie nie w moim guscie .
Bardzo podobalo mi sie Nicolas czyli Mikołaj ale moijej kolezanki bliskiej synek ma tak na imie :(

Do góry