reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Vilmaq Liliana bardzo mi się podoba:tak: a Lucyna dziwnie mi się kojarzy... U nas na osiedlu jest taka babka- na imię ma Lucyna, ale jest transwestytą i uważa się za faceta. Jest po 60 i nie robiła sobie żadnej operacji, tylko nosi się jak facet, a każdy mówi na nią Lucek...;-)

reklama
rozumiem :) ja mam akurat miłe skojarzenia z Lucyną :) dodatkowo imię to ma ciekawe znaczenie :) i też dlatego mi się podobało :)

Stokrotta Liliana pięknie :)))))))

A ja wlasnie siedze i przegladam spis imion finskich bo ja juz sama nie wiem co ja moge wymyslec glownie dla chlopca no nie mam zadych typow polskich ktore by odpowiadaly mojemu em i mi :no: Tylko sobie tak mysle jak dam finskie imie jak to bedzie wygladalo bo chlopcy maja imiona raczej meidzynarodowe no jedynie maluch ma Marcel Kimi.
z finskich typy meskie: Ville , Santeri , Maxim, Lauri .
żenskie: Nea , Jasmin , Alisa ale jak juz pewnie bedzie Laura.

Aaaa ajbardziej to mnie wpienia moj chlop bo on uwaza ze mamy hooooooo hoooooooo czasu :wściekła/y:

porannakawa ale ci zazdroszczę mieszkania w finlandii... :)powiedz ciężko tam znaleźć pracę? np. inżynierowi budownictwa?

Stokrotta ja się nie spotkałam żeby Jagodę zdrabniać Jadzia, raczej Jagódka :happy: a z L to może Blanka, Kamila, Amelia...

poranna kawa pisałaś że mieliście jednego z synów nazwać Maksymilian, to może teraz tak nazwiecie, jak będzie syn? Albo to fińskie Maksim :tak: A Jasmin brzmi jak dla mnie nawet dość polsko, nawet ładniej od naszej wersji Jaśmina.

reklama
Do góry