reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

no ja tez zaczynam sie zastanawiac nad imieniem, wertuje rozne strony :-) Alicja mi sie bardzo bardzo podoba, tak bardzo ze moja corcia sie tak nazywa :-) na druga nie mam jeszcze pomyslu moze Anna, Olivia, Sara, Lily, Emilia ale nie moge sie z malzem dogadac. Dla chlopca fajne jest Alex, Adam, Alan ale Alicja i ALan czy Alicja i Alex to takie maslo maslane. Maz ma beczke i wyjezdza mi ze Stanislawem, Wladyslawem, Tadeuszem, nie to zeby to byly brzydkie imiona ale mamy dlugie polskie nazwisko ktorego nikt tu gdzie mieszkamy nie potrafi wymowic i do tego jeszcze takie dlugie polskie imie to sie chlopak jak dorosnie spakuje i wroci nad Wisle bo zwariuje :-)

Ja chce własnie miec małą Lily :)
Bardzo mi się podobaja imiona zenkie bez literki R.
Wyjątek: imię Marika ;)

reklama
Jeśli będzie dziewczynka to napewno Klaudia :-)
Dla chłopca ostatnio spodobało nam się imię Franek, ale to nie jest na 100 % :-)

Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl
Rzecz ciekawa bo sprawdziłam pierw odnośnie córki bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i obliczyło że dziewczynka teraz mi wyszło że chłopak było by super.

Fajna "zabawka", według tego u mnie będzie dziewczynka, oczywiście to trzeba traktować z przymrużeniem oka! Jak na razie to czekam na swój test, ciekawe czy się będzie pokrywało jedno z drugim hehe

Dziewczynka to Lily, Dominika, Lucja ( nie mam wszystkich polskich znakow), Blanka lub Emilia.
Chlopak Pawel, Dominik i koniec pomyslow chyba.
Moj na to: Lily-prychniecie, Dominika-brzydko, Lucja-daj spokoj, Blanka-oszalalas chyba. co do chlopakow Pawel- nie nazwe syna po twoim bylym, zapomnij Dominik- jakies dziwne

Wspolnie zastanawiamy sie nad Izabela, ale jakos nie jestem przekonana do tego imienia, a dla chlopczyka jeszcze nic nie mamy. Za kilka dni moze sie wstepnie okaze co to rosnie w brzuszku, to moze cos nam do glowy wpadnie:)

właśnie dla zabawy sprawdziłam i wyszła dziewczynka, z ciekawości cofnęłam swój wiek :) żeby sprawdzić czy syn mi się potwierdzi :) i faktycznie mój mały wyszedł :p, ciekawe czy z córcią też się sprawdzi :) byłoby fajnie :p

reklama
Do góry