reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

płeć naszych maluszków:)

dziewczyny, jak ja strasznie chcę chłopca pierwszego! nie wiem skąd to u mnie się wzięło, sama ma 2 siostry, może stąd...... chłopczyku, chodź do mnie!
oczywiście córeczkę też będę bardzo kochać, może później będzie za to fajny zięć.....
chyba już mi wali!

reklama
Hi hi Ewan, ja też bym chciała miec najpierw chłopca a potem dziewczynke, bo zawsze zazdroscilam kolezankom, ktore mialy starszych braci :))
I dlatego staram się nawijac raz do niego raz do niej, żęby nie bylo potem rozczarowań, albo żeby córunia nie pomyślała, że jej nie kocham.. Kocham moejgo dzidziusia beż względu na płec !!!!

ja teraz w sumie mowie juz do brzuszka ciagle Wiciu ale jakby sie jednak okazalo ,ze pani doktor sie pomylila to tez bede sie cieszyc z Zuzi ;)

gdzies czytałam, że jak lekarz powie chłopiec to raczej tak będzie, ale że jak dziewczynka to niekoniecznie bo jąderka mogły jeszcze nie zejść.

Ze z okresleniem płci lekarz się może pomylić to spoko, ale tesciowa mi opowiadala, ze jej znajoma (no to bylo jakies 20 lat temu, to tyż inna bajka), w kazdym razie ta znajoma w ciazy w usg i lekarzy byla z jednym dzieckiem a urodzila blizniaki, to dopiero kumulacja :))

Slyszalam ,ze takie historie dalej sie zdarzaja ale szczerze mowiac nie wiem jak teraz mogliby przeoczyc jedno malenstwo ::) ;) :laugh:

dziewczyny ja wiem jak to jest.. :)
kiedys słyszalam cos takiego dziewczyna poszła na usg.. i okazalo sie ze bedzie miała chłopca.. :) poszła na drugie usg.. lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka.. :)
dopiero w 7 miesiacu okazalo sie ze ma blizniaki.. tylko ze przy usg. zawsze jedno sie chowalo.. :laugh:

No tak, i pozniej do szkoly tez na zmiane beda chodzic - jedno na matme i fizyke, drugie na polski i historie :) Chociaz blizniaki ostatnio kariery robia... jakbym miala byc matka prezydenta..... , z tym, ze ja slucham Radia Zet, hahah..

Ja chyba też wolałabym pierwszego chłopczyka - może dlatego że ja miałam starszego brata i siostrę, a z bratem się zawsze lepiej dogadywałam. Ale czas pokaże, w poniedziałek mam USG i może dzidziuś będzie łaskawy i pokaże ;D

reklama
Hej!
Widzę że same chłopaki się marzą na początek:-)
No ja już mam ten problem z głowy. Wymarzyła nam się dziewczynka jako pierworodna i udało się!
Hmm a teraz??
Na początku myślałam o chłopcu, coby była parka, ale teraz tak sobie myślę przy tak małej różnicy wieku siostrunie mogą mieć w przyszłości naprawdę świtny kontakt. Zupełnie jak wyżej wspomniane bliźniaczki;-)
Już sama nie wiem, tym razem chyba płeć nie ma dla mnie tak dużego znaczenia. Zdrowie przede wszystkim!!

Do góry