reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

reklama
ja mam po mężu, panieńskiego nie zostawiłam bo nie dość że mam długie imię, długie panieńskie to po mężu też długie, nie wyrobiłabym się z podpisywaniem w tych ramkach na dokumentach
hehe ja mam dłuugie imię, dłuuugie panieńskie i dość krótkie po mężu.
Ale tu nie chodzi tylko o głupie nazwisko po mężu. Już od dawien dawna wiedziałam, że nawet gdybym miała wyjść za hehe Kaczyńskiego :-D:-D to i tak zostawiłabym swoje. Wszystkie kuzynki noszące moje nazwisko zostawią sobie panieńskie. Moja rodzina jest ze sobą blisko związana i powiem wam, że moje nazwisko jest bardzo rzadkie, a np na naszej klasie wszystkie osoby noszące moje nazwisko to moja rodzina. Mieliśmy nawet wynajętego detektywa który miał za zadanie odszukać naszych więzów rodzinnych daleko wstecz :) Dobrze się spisał :)
Poważnie jestem przywiązana do panieńskiego i nie wyobrażam sobie żeby po śłubie zmienić je na inne :no::no:
A w rubryczkach NIGDY się nie mieszcze przy podpisywaniu :>
A w pracy pan z poczty jak kazał kiedyś podpisywać się całym imieniem i nazwiskiem (i czekał sporo czasu) to teraz to olewa :-D:-D:-D

hehe nie chciałam wzbudzać takiej ciekawości.
Tylko stanęłam w obronie głupich zestawień imienno-nazwiskowych :)

A przypomniało mi się, że mam kolegę coś a`la Marek Marecki czy Michał Michałowicz :) To jest dowód na to, że rodzice czasem mają poczucie humoru :-D

hej ja z kolei mam bardzo pospolite i krótkie nazwisko. Panieńskie miałam długie imię też do krótkich nie należy. Mam zresztą dwa i strasznie się plączą. Dlatego moim chłopakom dałam krótkie i jedno: KAMIL ,ERYK . Jak teraz będzie chłopiec , a myślę ,że tak będzie miał NIKODEM. :-p:rofl2:

Ja mam znajomą o zestawieniu KATARZYNA SZCZEPANKIEWICZ :angry:. Przy podpisywaniu się zwłaszcza za granicą wszyscy mają dosyć.:szok::no::-p

ardzesh tez mam jakos podobnie... w sensie ze nazwisko panienskie noszone w mojej rodzinie w Polsce nalezy prawie wylacznie do naszej rodziny.... ;-) smieszne to dosc, bo juz dawno temu gdy zagladalam do ksiazki telefonicznej to bardzo latwo bylo nas znalesc.
Wiem ze to nazwisko mamy ze strony rodziny dziadka i pochodzi chyba z Austri :tak: ale to bylo lata temu, kilka pokolen do tylu i teraz juz nie utrzymujemy kontaktu z resza rodzinki genealogicznej. W tej chwili juz nam nazwisko zanika bo same dziewczyny sie rodza i coraz mniejsze szanse zeby jakis mezczyzna przedluzyl ród:rofl2:

witam !!! moje dzieciaczki to same emenemsy :-)wszystkie imiona zaczynają się na M. to nie był celowy wybór, poprostu takie nam się podobały, teraz maleństwo ma być chłopcem i razem z mężem mamy problem, bo skończył nam się pomysł na imie zaczynające się na literę M. poprostu bobas nie był planowany i niezaplanowaliśmy imienia dla niego w szeregu naszych emenemsów, mamy problem , nie chcieli byśmy dawac mu imienia zaczynającego się inną literą, żeby nieczuł się jakimś intruzem w naszej rodzinie. myśleliśmy o Macieju. Może mi pomożecie bo nie mam pojęcia jakie imie wybrać:-)
moje dzieciaczki:
Maurycy
Mikołaj
Maja
pozdrawiam!!!

reklama
Do góry