reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

reklama
ardzesh ja też zostawiłam sobie panieńskie nazwisko. Nazwisko mojego męża mi sie nie podoba a po drugie chyba zrobiłam to też dlatego żeby teściowa sie wk..... bo jej niecierpie!!!!! A mi dwa nie przeszkadzają. I tak używam swojego panieńskiego a tamto to mam tylko w dowodzie

czy wszystkie lutówki mają "głupie" nazwiska po mężach?? bo ja też się dołączam..ale mojego to chyba niekt nie przebije:-D też zostawiłam sobie swoje panieńskie..:tak:

No nie wiem. Z tym konkursem to kiepska sprawa. Nie miałybyście szans. ;-):-p
Nam śpiewają piosenki (bo była głupia piosenka z nazwiskiem męża więc ludzie mają jeszcze większy ubaw)...
Ja mam to gdzieś. :) jak się gdzieś przedstawiam to też czasem zapominam o drugim nazwisku :zawstydzona/y: Ale domyślam się, że dzieciom może być trudno.
Chociaż to pokolenie naszych skarbów już nie będzie pamiętało tej durnowatej piosenki!!!! No chyba, że rodzice je nauczą :sorry2:

Po mezu mam pospolite nazwisko :-D i dobrze bo moje panienskie bylo ciezkie do wymowienia i gramatycznie wszyscy robili bledy :-p obecne mi odpowiada i synek bedzie mial dopasowane jakies ladne pospolite imie :-)

Po mezu mam pospolite nazwisko :-D i dobrze bo moje panienskie bylo ciezkie do wymowienia i gramatycznie wszyscy robili bledy :-p obecne mi odpowiada i synek bedzie mial dopasowane jakies ladne pospolite imie :-)
no i powstanie nowa prawdziwa polska rodzina :-)
szczerze współczuje nauczycielom, którzy często łamią języki czytając listy uczniów :rofl2: miałam w podstawówce koleżankę o imieniu Dagny - pochodzenia norweskiego, choć jej rodzice nic z tym krajem nie mają wspólnego :dry:

No nie wiem. Z tym konkursem to kiepska sprawa. Nie miałybyście szans. ;-):-p
Nam śpiewają piosenki (bo była głupia piosenka z nazwiskiem męża więc ludzie mają jeszcze większy ubaw)...
:sorry2:

z tym konkursem to dobre :-D mam zwycięstwo w kieszeni:tak: a jaka nagroda??:-p

no po prostu to teraz zżera mnie ciekawość :-):happy: prosze o wątek na zamkniętym "nasze śmieszne nazwiska :)"

reklama
Dziewczyny takich ludzi trzeba olewać!!!!!!!!! co z tego że ktoś może mieć super piekne, szlacheckie nazwisko a okaże się zwykłym draniem!!!

ja mam po mężu, panieńskiego nie zostawiłam bo nie dość że mam długie imię, długie panieńskie to po mężu też długie, nie wyrobiłabym się z podpisywaniem w tych ramkach na dokumentach

Do góry