reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

reklama
Hahaha, ja wlasnie próbowałam ich poprawiać, nauczycielka się mnie pytała czy Maciek ma problemy ze słuchem, bo nie reaguje jak go woła... No i jej mówię poprawną wymowę jego imienia "Maciek" a ta "aaaa, Magic!" :-D:-D:-D

kurcze, to porażka. totalnie przekręcają to imie. To może być naprawde problem. Musze powiedzieć mężowi o Waszych uwagach, jestem załamana, naprawde nastawiłam się na Macieja. Mojego Maurycego wymawiają-Marysyz ich takim przeciągnięciem. praktycznie niemaróżnicy a i jemu to kompletnie nie przeszkadza.Mikołaja potrafią powoli wymówic,ale polecieli naskruty i przerobili go na Mikiego. no ale Maciekchyba nie przejdzie pod taką postacią.

mikimauro Macieja wymawiają też "Mafiej" bo im po prostu te nasze "ci" i "si" przez gardło przejść nie mogą. Na moją mamę - Basię, choć mają takie imie mówią Bapsi :dry: oczywiście na końcu mówiąc "s-i"

Dziewczyny ,wczoraj była u mnie moja koleżanka Irolka na kawce, i totrurowałam ją żeby wymówiła imie Maciej, miałam świetny ubaw, miałyście racje / kiepsko to widze.Decyzje zostawiam mężowi, ja chyba rezygnuje z takiego imienia, chociaż najbardziej mi się podoba . pozdrawiam:)))

My z mężem od początku stwierdzilismy że jak chłopiec będzie to nazwiemy go Michał.
Według lekarza na 70% ma byc dziewczynka i jest problem bo nie umiemy dojść do porozumienia.Chyba dopiero jak mała będzie z nami to się zdecydujemy.Ma być krótkie tylko w tym się zgadzamy.Jemu podoba się Sylwia a ostatnio stwierdził że Renata :no:
Mi się podoba Marta,Sara ,Sandra i Klaudia.

Hahaha, ja wlasnie próbowałam ich poprawiać, nauczycielka się mnie pytała czy Maciek ma problemy ze słuchem, bo nie reaguje jak go woła... No i jej mówię poprawną wymowę jego imienia "Maciek" a ta "aaaa, Magic!" :-D:-D:-D

:D Ależ się uśmiałam. Rzeczywiście macie tam przeboje z tymi imionami. Moja kruszynka będzie się zwać Natalia.

A ja już od jakiegoś czasu wiem , że będzie to chłopiec :-) na imię daliśmy mu Borys :happy: całą ciąże tak mówimy do brzunia :-)ale ostatnio stwierdziłam , że chyba to nie był dobry pomysł z tym imieniem , bo nasz pies nazywa się Doris i mogą być pomyłki np. będę wołała Borys a pies będzie do mnie przychodził lub na odwrót.No już sama nie wiem co zrobić:-(

86ca41bee2.png

Ostatnia edycja:
reklama
aniulla26 trzymaj sie imienia ktore ci sie podoba bez wzgledu na imie pieska ;-) mozesz zawsze jakies zdrobnienie wymyslic dla synka, albo w trakcie ci sie inne okreslenia wymysla - Kotku, misiaczku, Kochanie, Skarbku :tak:
Do mnie rodzice przez cale zycie mowili Mika (na imie mam Dominika) :sorry2: a ze od tego imienia nie ma zadnego przyzwoitego skrotu to sie wymyslilo :-D

Nadal mamy dylemat... Podoba nam sie imie Michal (ale siostrzeniec ma tak na imie :dry:) podoba sie tez Mateusz (no a syn mojej kuzynki ma na imie Mateo i boje sie ze znow bedzie sie za bardzo kojarzyc....:wściekła/y:) Nie chce uslyszec od rodziny ze im ime dziecka zabralismy :-p
Wiec zostanie pewnie Maciek, Piotrek, Rafal albo Tomek.... Nadal burza muzgów :rofl2:

Do góry