reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

Nimfii i chyba tak też zrobię jak podpowiadasz , mój maleńki zostanie Boryskiem ;-) bo to fakt , że bardzo się już do tego imienia przyzwyczaiłam.
ps.
a z tych imionek co podałaś mnie osobiście najbardziej się podoba Tomek :-) (nazwałabym tak małego gdyby nie to , że tatuś jego tak ma na imię hihihi )

86ca41bee2.png

reklama
Jakbym wymarzyla sobie jakies imie to na pewno bym sie niego trzymala :-D No a mnie sie poprostu podoba tych kilka....
No wiec wybierzemy droga eliminacji jakies :tak:

Aniula Borys super imię :tak::tak:.
Nimfii mi się najbardziej podoba Piotrek :-):-).

My nie mieliśmy wybranego imienia w sumie do samego porodu. W przerwie między skurczami na sali porodowej mój M stwierdził że chyba najwyższy czas wybrać jakieś imię i wyszedł Bartosz :-). Ja myślę że jak się już zobaczy Maluszka to imię samo przyjdzie Wam do głowy :tak:.

Aniula Borys super imię :tak::tak:.
Nimfii mi się najbardziej podoba Piotrek :-):-).

My nie mieliśmy wybranego imienia w sumie do samego porodu. W przerwie między skurczami na sali porodowej mój M stwierdził że chyba najwyższy czas wybrać jakieś imię i wyszedł Bartosz :-). Ja myślę że jak się już zobaczy Maluszka to imię samo przyjdzie Wam do głowy :tak:.

Mnie sie Bartek podoba :-D ale męzowi nie za bardzo ;-) wiec zrezygnowalam bo jest tyle ladnych imion ktore wspolnie akceptujemy :-) Mamy jeszcze dni do namyslu :-D

Aniula Borys jest naprawdę super imieniem i nie patrzna nic daj tak jak ci się podoba
nimfi Tomek jest też fajne a wogóle chłopcy o tym imieniu są super znam kilku i to w różnym wieku ale zgadzam się ,że jak zobaczysz to będziesz wiedziała jakie imię dać.
Jak rodziłam drugiego syna to też do końca nie miałam imienia . Rodzinka wymyślała :Sławosz,Wawrzyniec itp nawet pojawiłsię Józef. Ja jak zobaczyłam maluszka powiedziałam ,że otworzę gazetę i na jakie imię padnie mój wzrok takie imię dostanie. Otworzyłam były akurat humoreski i podpis: Eryk Lipiński. Dałam na imię ERYK .Ja nie żałuję i mój syn też jest zadowolony ,a nosi to imię już 14 lat:laugh2:

Dziewczyny, gdy byłam w ciązy z pierwszym synkie, mój mąż oznajmił ze to on nada imie pierworodnemu, pomyślałam ok znamy się troszeczke napewno nie wypali nic beznadziejnego-Wypalił:tak:to było tak; trzymał mnie i całą rodzine do 8 miesiąca w niepewności, po czym oznajmił że da na imie synowi Maurycy. myślałam że mu pióra powyrywam, choć i tak biedak już bez grzywki był hihi.. tak się zaparł że nie było mocnych, przebeczałam cały 9 miesiąc, eściowa oznajmiła mi że będzie wołała na małego Kubuś, co też było dla mnie porażką, gdy nadeszła godzina zero i zobaczyłam mojego malucha , nic tylko Maurycy do niego pasowało, całą noc tuliłam go i wymieniałam wszystkie możliwe imiona, wieszcie mi że tylko Maurycy mi pasowało . sama byłam w szoku. Teraz Maurycy ma 7 lat i zarombiście pasuje mu to imie. dziewczyny idzcie za głosem serca...[a nie teściowej-hihi...]:-)

nimfii - mi sie reafal podoba z tych co wymienilas :happy:

aniula - zgadzam sie, ze borysek to sliczne imie, zawsze mozecie przechrzcic psa ;-)
gdybysmy mieli synka nazywalby sie gaspar, a tak ma na imie pies naszych znajomych.

Dla synka ja wybierałam imię i nie było innej opcji niż Daniel. Teraz tatuś wziął sprawę w swoje ręce, ale ma sto odmian na godzinę. Kiedy jeszcze nie znaliśmy płci wymyślił, że jak będzie chłopak to Milan, a jak dziewczynka to Milena. Oba imiona przypadły mi do gustu. Teraz jak już wiemy, że to dziewczynka, to kombinuje jak koń pod górkę i codziennie wymyśla inne imię. Ale mi ta Milena tak utkwiła w głowie, że nawet teraz jak głaszczę brzuch to mówię do niej albo Dzidzia albo Milenka. :tak:Chyba mikimauro ma rację.:-)

reklama
Glaskajac brzuszek najczesciej myśle sobie o małym - Maciuś lub Tomuś, nieraz tez Piotruś :tak: Wiec moze wypali ktores z tych imion ;-)

Szykuje nam sie kolejna rozmowa dotyczaca imienia pierworodnego :-D Bo to jeszcze tydzien do terminu zostal :tak: Na szczescie z mezem opcje mamy podobne tylko ciezko sie w koncu zdecydowac :rofl2:

A czy wam zdarzalo sie sugerowac wybór imienia czytajac księge imion? Lub tlumaczenie tych imion?

Do góry