reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

My nadal nie wiemy kto tam u mnie w brzuszku mieszka :sorry:i tak jezeli bedzie dziewczynka to malzon wybrał imie Jessica na co babcie zareagowały na :no: bo co to za imie nie polskie itd jezeli chlopiec to albo Michałek albo Alan albo... juz sama nie wiem :confused2:
Alan strasznie mi się podba:tak: gdyby był synuś tak właśnie chciałam go nazwać:)

reklama
Magduś- raz słyszałam zestawienie: Jessica Śmietana:-D:-D:-D;-);-);-)
ale imię generalnie ładne, nie wiem jednak, czy dobrze na polskie warunki takie dać?? właśnie z uwagi na zestawienie z nazwiskiem na przykład...:-) ale kiedy zdecydujecie się zamieszkać w kraju, gdzie takie imie nikogo nie dziwi- dziecko nie będzie czuć się skrzywdzone :-)

u nas miał być Adaś, jest Haneczka, zagramanicą można i to imię ładnie wymówić, więc jeśli mała gdzieś wyemigruje- Tambylcy nie będą się męczyć z wymową jakiejś Grażyny;-)

u nas miał być Adaś, jest Haneczka, zagramanicą można i to imię ładnie wymówić, więc jeśli mała gdzieś wyemigruje- Tambylcy nie będą się męczyć z wymową jakiejś Grażyny;-)

Wlasnie m.in. dlatego zdecydowalismy sie na Adasia:tak::-D A dziewczynke od poczatku chcielismy nazwac Alicja, ale coz dwa razy widzialam siusiaka na usg...;-) Wiec to drugie imie bedzie musialo jeszcze poczekac.:-p
Ciekawe, czy ktorejs lutowce przydarzyla sie pomylka przy okreslaniu plci na usg?;-) To dopiero bylaby niespodzianka!:-D

oj emkamek oby nie mnie :happy: ja już się tak na wiązanie warkoczyków nastawiłam :-D nawet imienia dla chłopca nie mamy :-D

NanaKG widze, ze nasze coreczki beda nosily takie samo imie ;-). My tez planujemy dac malej na imie Lena (choc w rozwazaniach pojawiala sie tez Agata), ladnie sie zdrabia Lenka :-). Ale duzo znajomych, szczegolnie jesli chodzi o pokolenie naszych rodzicow dziwi sie: "Lena? A co to za imie? To znaczy chcecie dac na imie Magdalena czy Helena ?" :eek: ...

Dla chlopca nie mamy wybranego imienia, ale jesli splata nam figla i zamiast coreczki wyskoczy synek, to chyba dostanie na imie Filip - jako ze wyskoczyl jak Filip z konopii ;-).

Mówicie o zestawieniach- imie i nazwisko.
Niestety są czasem takie nazwiska, że nawet zwykłe popularne imię wygląda przy nazwisku koszmarnie. Taki urok nazwisk. I ja np takie mam po mężu :confused2:
Sory, ale jakiekolwiek imię wybiorę, zestawienie będzie ŚMIESZNE.
Jak mąż się przedstawia to zawsze słyszę głupie komentarze ludzi, a jeśli nie komentują to się głupio śmieją, a czasem słyszę głupie "JAK?????". Jeden facet kiedyś mnie zaczepił (gdzieś w sklepie) czy jak się pobierzemy, czy przyjmę po mężu tak głupie nazwisko!
Ja zostawiłam sobie swoje panieńskie więc mam dwa nazwiska.
Ale dzieci niestety będą mieć to śmieszne jedno. Więc czy wybiorę Jessice, czy Nadię, czy Nadzieję czy Anię - wszystko będzie śmieszne :baffled:

...
Jak mąż się przedstawia to zawsze słyszę głupie komentarze ludzi, a jeśli nie komentują to się głupio śmieją, a czasem słyszę głupie "JAK?????"....

odpowiadaj SZKŁO W DUPĘ I NA HAK :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ludzie są bezczelni. nie każdy ma ładne nazwisko. niestety. moje po mężu też jest średnie, choć nie drastyczne

Ardzesh olewaj takich buraków.. w końcu nazwiska się nie wybiera no nie?

Hania no powiem Ci, że niektórzy robią dziwne miny jak słyszą Lena, ale trudno wszystkim się nie dogodzi:eek:

reklama
moje panieńskie i męża nazwisko kończy się na "a" więc zostałam tylko przy wlasnym, bo połączene brzmiałoby niespecjalnie, a właśnie drugi i decydujący powód był taki że moje imię i jego nazwisko rymuje się niemal w połowie :zawstydzona/y::baffled:
ale co do ludzkiej krytyki i bezczelności to zgadzam się z elwis - tego sie nie przeskoczy :crazy:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry