reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i przesądy

A jawcale nie wierze w teprzesady mam za soba dwie ciąże i sa dwie córki a kazda była inna ,w pierwszej wygladałam jak słonica w ciązy wymiotowałam chyba do 6msc mdłości w tym czasie non stop,drazniły mnie zapachy ,a przy drugiej delikatne mdłosci sliczny zgrabniutki brzuszek i czułam sie extra .Przy pierwszej ciązy każdymowił ze będzie chłopak ,a jaka była radość jak urodziła sie dziewczynka :-Dprzy drugiej ciązy tez chciałam dziewczynkę ale wszystko wskazywało ze bedzie chłopak i tu dopierobyła niespodzianka :-Dmam nadzieje ze i tym razem sie uda :-D

reklama
No moja rodzina nie chce wierzyć że córka bo rzekomo za ładnie wyglądam. Takie te baby w mojej rodzinie były pewne że siurak, że trzeba było im powiedzieć że jednak córka bo jeszcze by ciuchy zaczęły skupywać dla chłopaka. Oj głupoty te przesądy i banialuki.

Ewelina - śliczny pindolek :) Jakie zbliżenia - szok ;) Gratuluję nowiny, to musi być super dowiedzieć się kto w tym brzuszku urzęduje.

Ja się śmieję, ze u mnie objawy rozkładają się po połowie na chłopca i dziewczynkę więc będzie albo babochłop albo zniewieściały facet :)

u mnie też jest pół na pół. Mdłości miałam mega, wrażliwość na zapachy też ( wc kostka lądowała w koszu) a od samego początku wiadomo było że jest synuś :-)

Wydaje mi się że te przesądy to ściema i tyle !!

no to jednak faktycznie teraz czas na chlopaczkow, a przesady cos naM SIE chyba sformatowaly, bo juz sie tak nie pokrywaja z plcia jak kiedys

Ewelinko a wiesz że u mnie też się sprawdziło z tym "wyrostkiem " w pierwszych tygodniach ciązy:-)
Miałam zdjęcie z 12 tygodnia i taki sam obraz jak u ciebie pisiorek do góry:-)

Mój przypadek obala chyba wszelkie płciowe przesądy:-) Żadnych objawów, zachcianek, mdłości, wrażliwości na zapachy - kompletnie nic:-) Tylko rodzinka się ciągle upiera, że podobno z daleka widać, że chłopak:-) I oto ujawnił się dziś na USG nasz mały książę:-)

Ja wczoraj pisałam, że rodzina też przekonana o chłopaku a mi córkę lekarz dojrzał a dzisiaj już z pokorą muszę przyznać rację babciowym bajaniom bo jednak chłopak...

reklama
no u mnie tez sie pozmienialo od amego poczatku objawy a chlopaka, babcie i ciocie tez za chlopakiem...potem jak miala byc corcia to wszystko sie niby pomylilo, a teraz jednak chlopak ;-) no i chinski kalendarz plci tez pokazal sisiora :-D

Do góry