reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i przesądy

Witam majówki!
Mam do Was pytanie:)
Nie jest to przesąd tylko podobno fakt.
Jeśli zarodek na usg do 9tyg układa się poziomo to dziewczynka a jak pionowo to chłopczyk.

Czy u Was się to sprawdziło???

reklama
:eek: u mnie była fasola ułożona w 100% poziomo i wbrew mojej intuicji (która mówiła będzie baba), jest pindolek :) wiec w moim przypadku się nie sprawdziło, chociaż może jeszcze się wchłonie :confused: zobacze za tydzien na połówkowym :-):-p

hehe, tak czytam ten watek i duzo tu nadziei i radosci, bo faktow to malo, same wiecie i ja tez to wiem :)
ja wciaz czekam, USG we wtorek, moze sie dowiemy, moze nie, zobaczymy...

a z wrozb wrozkowo-obraczkowo-sennych to u mnie tak:

jako 15 latka wrozylysmy sobie z obraczki i pamietam, ze wyszlo mi 3 dzieci, lecz nie pamietam w jakim ukladzie plci, wiem, ze byla tam i dziewczynka i chlopiec, ino nie pamietam, ktorcyh ile :)
doslownie po tych trojgu dzieciach obraczka przestala sie kolysac nad moja lapka...

wrozka gadala mi wiele razy, ze bede miec syna i corke (w momencie gdy mialam juz Adriana), wiec bylam pewna, ze ten syn to Adi, a Aleks to ma byc ta dziewczynka. Aleks dziewczynka nie jest :p ale moja mama stwierdzila, ze moze wrozka mowila o tym co mnie czeka, a nie co juz bylo...
jesli faktycznie teraz bedzie girl to chyba wpadne do wrozki z dobra naleweczka ;)(bo to staruszka)

a co do snow, to juz 2 lata przed Aleksem snilam malenstwo chlopca, potem w czasie ciazy tez i bedac przekonana, ze sny sa odwrotnoscia spodziewalam sie dziewuszki. Ale sny sie potwierdzily i wyszedl Aleks :)

smieszne to wszystko, ale motylki w brzuszku sa od samego myslenia :D

UUU z radiologami badającymi ciąże mam nie najlepsze doświadczenia:-(

Mi wróżby internetowe mówią że facety;-) może w piątek się dowiemy:tak:

Heh, od kiedy radiolog ma specjalizację z położnictwa :-)

A co powiecie na to, że mi śni się córeczka, ale wciąż ubrana na niebiesko? :-p:-D

Poziomki mi wróżby mówią, że pierwszy będzie syn (drugi też), no i mój syn ma już 10 lat i na imię Zuzia ;-)

bubbles może i Twoja mam miała rację:tak:

hope mi się śniła Vicky że właśnie się urodziła dziewczyną ale była poowijana w niebieski kocyk:tak:
wtedy jeszcze nie wiedziałam co będę mieć... i się zastanawiałam czy kocyk bardziej będzie oznaczał płeć czy to że faktycznie dziewczynka..

a teraz z tą ciążą mi się śniło że miałam Vi , i 2 córkę młodszą od niej miała gdzies 3 latka no i rodziłam 3 dziecko i też była córka..
- planujemy trzecie ale za jakieś 5 lat
więc zobaczymy:-D

reklama
ja pamietam jak mi kolezanka mowila: pamietaj co ci sie pierwsze przysni to to urodzisz" bo jej przysnila sie dziewczynka, a na drugi dzien dowiedziala sie, ze jest w ciazy ;-) mi z internetowych tez wychodzi wszedzie chlopak, a bedzie dziołcha :-)

Do góry