reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie, śluz kawa z mlekiem w początkowej ciąży

Ja miałam w dwóch ciążach plamienia. W pierwszej poronionej to było jednorazowe plamienie z krwią, ból całego ciała, gorączka i od razu na IP pojechałam. W drugiej ciąży miałam plamienia od 5 do 7-9 tyg i wtedy minęły po włączeniu magne b6 forte 2x1. Duphaston też brałam w drugiej ciąży 😊 Druga ciąża aktualnie 35tc i malutka ma się bardzo dobrze! 😊 Także nie ma reguły, ale na razie spróbuj podejść bez stresu, ja próbowałabym z magnezem, on na pewno nie zaszkodzi 😊

reklama
tak to słucham Ciebie w takim razie? Kiedy następuje implantacja przy cyklach np 40 dniowych i który to wychodzi tc jeśli liczysz od OM 😂
W długich cyklach nikt nie liczy ciązy od OM. Jak kobieta ogarnięta to też wie, że wtedy liczy się to inaczej. A jak nie jest ogarnięta, to lekarz jej wytłumaczy, że jeżeli jest takie przesunięcie, to liczy się to inaczej.
Natomiast lecenie w zaparte, że można mieć implantację w 6tc jest ignorancją. W 6tc to już zarodek widać, czasem nawet z sercem, a nie implantację.

dziewczyno, ciaze według OM liczy się jeśli masz cykle regularne! W 6tc nie może nastąpić implatacja, skoro wtedy z reguły widać już zarodek 🤦‍♀️ pomysl trochę.
ale autorka posta nie jest lekarzem i jeśli ma nieregularne cykle a implantacja wyskoczyła jej w 5 tyg od ostatniej miesiączki to miała prawo Dziewczyno tak napisać i każdy wie o co chodzi nie trzeba łapać za słówka... Jeżeli odpowiadasz w jakimś poście to postaraj się coś do niego wnieść a nie tylko szukasz czyjegoś przejęzyczenia bądź niewiedzy jak widać nie każdy jest taka alfa i omega jak Ty? Czy to w tym poście jest ważne czy ma razie czy nie? Wyskoczyło dziewczynie plamienie w 5 tyg od om. Pomogłaś swoimi wypocinami w jakikolwiek sposób bo jakoś nie widzę..

Niech autorka lepiej napisze co tam wyszło, może komuś pomoże. My się charmocimy między sobą o tak naprawdę nieistotna kwestie a nie wiemy co wynikło z tych plamien

Na początku 3 tygodnia przeważnie wypada owulacja 😉 2+0, 2+6 to Leci już 3 tydzień czyli 14,20 dzień cyklu

reklama
3 tydzień wychodzi jeśli owulacja przypada na 14 dzień cyklu a implantacja wypada 6 dni po to już jest początek 4 tygodnia... Przypominam że 3+0, 3+6 to już jest 4 tydzień liczony od Om

Musisz mieć bardzo kiepskiego lekarza skoro liczy ciążę od OM przy pacjentce z długimi cyklami

Nikt nie powie że implantacja następuje w 6 tygodniu ciąży. Następuje w 3 tygodniu. Wynika to z biologii

Do góry