reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

reklama
No to ja ponownie z moim brzuniem, robione 3 dni temu czyli 14tc. Teraz przynajmniej mam pewnosc ze choc duzy to tylko jeden mieszkaniec w srodku :) Chociaz nigdy nic nie wiadomo hehe :):-) Pozdrawiam i oczywiscie zachwycam sie waszymi brzusiami :) WSZYSTKIE SA PRZESLICZNE :):-):-)

Załączniki

• 14tc.jpg
    14tc.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 86
moj szkrab sie rusza strasznie :) a jak chce go poczuc i klade reke na brzuszku to przestaje :) pewnie czuje ciepło mojej rączki i uspokaja sie :) wczoraj rozmawialam z moja mama i powiedziala ze ona nie miala rozstępów ani ze mna ani z rodzeństwem moim ciekawa ja jestem czy to dziedziczne czy nie.... oby :p bo jak narazie (mało sie smaruje oliwka i balsamami) to nie mam i nie zapowiada sie :)
wlasnie do mnie dotarło sie to juz połowa 5 miesiaca :angry: szok !! a i mam do was pytanie czy wasze maleństwo ruszajac sie to nadal nisko czujecie ruchy? czy wszytsko poszło do góry ? bo mi sie wydaje ze cały czas na dole jest .... eh

moj szkrab sie rusza strasznie :) a jak chce go poczuc i klade reke na brzuszku to przestaje :) pewnie czuje ciepło mojej rączki i uspokaja sie :) wczoraj rozmawialam z moja mama i powiedziala ze ona nie miala rozstępów ani ze mna ani z rodzeństwem moim ciekawa ja jestem czy to dziedziczne czy nie.... oby :p bo jak narazie (mało sie smaruje oliwka i balsamami) to nie mam i nie zapowiada sie :)
wlasnie do mnie dotarło sie to juz połowa 5 miesiaca :angry: szok !! a i mam do was pytanie czy wasze maleństwo ruszajac sie to nadal nisko czujecie ruchy? czy wszytsko poszło do góry ? bo mi sie wydaje ze cały czas na dole jest .... eh

Ja czuje maluszka dosc wysoko. W zaleznosci od tego jak sie ulozy raz na dole raz wyzej ale zreguly czuje ruchy po prawej stronie mniejwiecej na wysokosci pepka. :) Ale nie powiem zebro tez juz zaliczyl nieraz troszku pokuje :):-)
Ale pewnie kazda ciaza inna i kazda bedzie inaczej odczuwac :-)

ja tez narazie czuje na dole:-)i moj bobas sie rusza jak przykladam reke do brzusia bo tak to zadko sie sam odzywa:-)

mnie jeszcze dzidzia ttak mocno nie kopie żebym o czuła na zewnąrz....:-p
tyloko w środku czuję takie jakby mróweczki co jakiś czas,,,
a co do rozstępów nie wiem czy to dziedziczne bo moja mama też nie miała i siostra tak smo nie
ale ja już mam np problem z rozstępami na piersiach od lat:zawstydzona/y:
dlatego boję się że na brzuszku też będę mieć... ale póki co mam nadzieję że jednak nie...

klaudzia jesteś 2 tyg krócej w ciąży niż ja bo ja mam 16t1d a masz już pokaźniiejszy brzuszek..,. nie mogę się doczekać kiedy mi już taka piłeczka wyskoczy:-D

Znalazłam taki rysunek - tutaj można zobaczyć, gdzie znajduje się dno macicy w poszczególnych tygodniach ciąży.

A oto mój wielki brzuch, na razie ubrany pokazuje ;-)
15tyg 4d (lub 16tyg 4d)
DSC09364.jpg
Trochę za duże zbliżenie, no cóż, moja mama nie ma zacięcia do bycia fotografem heh.

reklama
Do góry