reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

Iza, zapobiegawczo przede wszystkim.
Strasznie to nudna robota, ale podobno daje dobre efekty.
Najlepiej 2x dziennie po 10 min (ręka odpada:), na kibelku lub w pozycji kucznej. Używa sie do masażu olejku ze słodkich migdałów z dodatkiem witaminy E (do kupienia oddzielnie).
Słyszałam, również że niektóre położne robią taki masaż w trakcie porodu..

reklama
Ajjj tak myslalam wlasnie o tym no-scar ze pewnie nie mozna go stosowac w trakcie ciazy :-( no ale dzidzius wazniejszy.
A z ta mustela to pewnie pomysle, ale co by to mialo byc? bo nigdy nie uzywalam. tzn to krem, balsam, zel czy jeszcze cos innego i czy pisze ze to na rozstepy? Pytam bo tak jak pisalam nigdy tej firmy nie uzywalam :zawstydzona/y:;-)

Malina a cwiczenie z olejkiem napewno niejedna wyprobuje hehehe :-)

Ajjj tak myslalam wlasnie o tym no-scar ze pewnie nie mozna go stosowac w trakcie ciazy :-( no ale dzidzius wazniejszy.
A z ta mustela to pewnie pomysle, ale co by to mialo byc? bo nigdy nie uzywalam. tzn to krem, balsam, zel czy jeszcze cos innego i czy pisze ze to na rozstepy? Pytam bo tak jak pisalam nigdy tej firmy nie uzywalam :zawstydzona/y:;-)

Malina a cwiczenie z olejkiem napewno niejedna wyprobuje hehehe :-)

znalazłam coś takiego
WELEDA Olejek do masażu krocza 50ml
to dobra firma ale cena też :crazy:
a na istniejące już rozstępy z musteli to chyba to
MUSTELA INTENSYWNY KREM NA ROZSTĘPY KURIER 11 ZŁ (714746358) - Aukcje internetowe Allegro
ja używałam ich kosmetyków do biustu i przeciw rozstępom w pierwszej ciąży i żaden rozstęp mi się nie zrobił ale to chyba dlatego że mialam mały brzuch więc teraz sobie je odpuściłam bo są drogie
za to jestem wierna mleczku i żelowi dla dzieci pomimo tego że są drogie ale za to bardzo wydajne
nie znalazłam też nic skuteczniejszego niż ich szampon na ciemieniuche bo te tłuste mazie z apteki dość że sporo kosztują to jeszcze nic nie dają
aaa ta firma nie płaci mi za reklame :-D:-D:-D

Iza, chyba lepiej zrób ten masaż sama;-) Ja nadal jeszcze nie dopracowałam techniki, ;-):-D
Kupiłam olejek ze słodkich migdałów i wit E, jak pisałam, wymieszałam i do dzieła.. Razem wyszło jakieś 15 PLN? Brak szwów.. bezcenne..OBY.
Co do Musteli, to słyszałam, że ten balsam zapobiegający też niweluje rozstępy, ale sama nie stwierdziłam tego. I mam nadzieję, że nie będę musiała. Jak na razie to mi po prostu ładnie pachnie:-)

|Ja mustele uzywalam na poczatku ciazy i tak mi przeszkadzal zapach ze sie juz teraz zniechecilam do tego, choc teraz pewnie bardziej by sie przydalo. Ale kolezanka mi to polecila.

Iza, chyba lepiej zrób ten masaż sama;-) Ja nadal jeszcze nie dopracowałam techniki, ;-):-D
Kupiłam olejek ze słodkich migdałów i wit E, jak pisałam, wymieszałam i do dzieła.. Razem wyszło jakieś 15 PLN? Brak szwów.. bezcenne..OBY.
Co do Musteli, to słyszałam, że ten balsam zapobiegający też niweluje rozstępy, ale sama nie stwierdziłam tego. I mam nadzieję, że nie będę musiała. Jak na razie to mi po prostu ładnie pachnie:-)

ja po tym jak przeczytałam przed pierwszym porodem że w tym szpitalu nacina się chyba 96% pierworódek straciłam wszelkie nadzieje :crazy:
mojej koleżance położna np powiedziała po porodzie właściwie nie musiałam pani nacinać :wściekła/y: mogła to zachować dla siebie :wściekła/y:
teraz mam nadzieję że się uda bez nacięcia bo będę miała swoją położną i chcę to wcześniej z nią obgadać dziecko raczej nie będzie duże niedawno rodziłam a przy pierwszym porodzie nie było masakry no i przemawiają za mną statystyki szpitalne przy kolejnym porodzie tylko 86% :-D:-D:-D więc na wszelki wypadek będę masować to krocze

w IE wogóle nie nacinają... jedynie te przypadki gdzie dziecko już naprawdę nie chce wyjść.... alee jak myślę xe mialaby mi tak sama skóra strzelić....:szok: to aż się boję...

reklama
a na istniejące już rozstępy z musteli to chyba to
MUSTELA INTENSYWNY KREM NA ROZSTĘPY KURIER 11 ZŁ (714746358) - Aukcje internetowe Allegro
ja używałam ich kosmetyków do biustu i przeciw rozstępom w pierwszej ciąży i żaden rozstęp mi się nie zrobił ale to chyba dlatego że mialam mały brzuch więc teraz sobie je odpuściłam bo są drogie
za to jestem wierna mleczku i żelowi dla dzieci pomimo tego że są drogie ale za to bardzo wydajne
nie znalazłam też nic skuteczniejszego niż ich szampon na ciemieniuche bo te tłuste mazie z apteki dość że sporo kosztują to jeszcze nic nie dają
aaa ta firma nie płaci mi za reklame :-D:-D:-D

A ja polecam coś dużo tańszego, sprawdziłam na własnej skórze, stosuję Fissan od 4 miesiąca ciąży codziennie i nie mam ani jednego nowego rozstępu (odpukać), tylko takie które zrobiły mi się jak byłam nastolatką, ale te są jasne i myślę, że ten Fissan je jeszcze rozjaśnił, kosztuje tylko ok 25 zł w aptece koło mnie, na necie tańsze widziałam.
APTEKA INTERNETOWA Medest Anna Gierula, Krzysztof Stańdo s.j.: Fissan Krem Przeciw Rozstępom 100 Ml

Do góry