reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

a możesz podać cenę :-D jeśli stare rozstępy maleją to przydałby mi się ...
tylko ciekawe czy można używać podczas karmienia....|?

Najtaniej wychodzi na allegro, podobno jest bardzo wydajny NO-SCAR Perła Inków krem przeciw bliznom 50 ml (698701965) - Aukcje internetowe Allegro

Katrenki ja tez mam strasznie rozstepow.... na brzuchu narazie tylko jeden przy pepku ale juz nie dlugo pewnie pokryje sie caly brzuch. Watpie w to zeby mozna bylo sie nim smarowac na piersiach podczas karmienia, ale na nich mi najmniej zalezy, bo nikt oprocz meza no i synusia ogladac ich nie bedzie a uda tylek i brzuszek, nie zawsze da sie ukryc. a tym bardziej lydki :dry::dry: ktore tez juz sa pasiaste :dry:

reklama
stare tez mam....z okresu dojrzewania, ale wyblakly i sa plytki i trzeba sie przyjzec zeby je zobaczyc i juz sie do nich przyzwyczailam no i w zwiazku z tym bylam przygotowana,ze przy okazji ciazy napewno mnie nie omina....
zreszta na piersiach zrobily mi sie w drugim miesiacu.....:crazy: strasznie mi wtedy piersi wywalilo, tak tez zorientowalam sie, ze jestem w ciazy......;-)

Chcialam go zamowic z jakies internetowej apteki ale paczka szla by do 30 dni i balabym sie ze nie dojdzie jak maja taki dlugi czas oczekiwania :dry::dry: a z Polski nie ma mi kto przyslac, bo tesciowej to sie nie chce prosic :dry:

ja czytalam na forum sierpniowek ze super na rozstepy jest produkt no-scar polecany przez farmaceutki jednej z dziewczyn. Podobno nawet stare rozstepy maleja lub staja sie mniej widoczne. Jest jednak dosc drogi, ale chyba sie skusze. Sprobowac zawsze warto. ;-)
klaudzia no-scar jest dobry i kosztował zawsze ok 50 zł za pudełko takie od kremu. Nie wiem dokładnie ile ml. Tylko że można go stosować dopiero po ciąży. Przynajmniej lekarz tak powiedział mojej siostrze :)) więc musisz się powstrzymać :))

Chcialam go zamowic z jakies internetowej apteki ale paczka szla by do 30 dni i balabym sie ze nie dojdzie jak maja taki dlugi czas oczekiwania :dry::dry: a z Polski nie ma mi kto przyslac, bo tesciowej to sie nie chce prosic :dry:
Klaudzia, na razie odpuść sobie tę maść. Nie sądzę, żeby byłą bezpieczna w ciąży:-( Przy następnej wizycie w Polsce kupisz, albo ktoś Ci przywiezie. Sprawdź też Contractubex- ja pozbyłam się dzięki niemu jednej blizny, a po karmieniu będę usuwać jeszcze jedną, ale pytałam dermatologa - dopiero PO karmieniu.

Klaudzia, na razie odpuść sobie tę maść. Nie sądzę, żeby byłą bezpieczna w ciąży:-( Przy następnej wizycie w Polsce kupisz, albo ktoś Ci przywiezie. Sprawdź też Contractubex- ja pozbyłam się dzięki niemu jednej blizny, a po karmieniu będę usuwać jeszcze jedną, ale pytałam dermatologa - dopiero PO karmieniu.
no-scar też chyba jest dopiero po karmieniu :))

Dziewczyny, na rozstępy we wczesnej fazie powstawania, czyli gdy są czerwone, działa podobno Mustela. I słyszałam, że podczas karmienia również można jej używać.. Jak rozstęp zbieleje, to po ptakach. Zlikwidować można go chyba tylko mechanicznie. Kremami to tylko możecie spowodować, że mniej widoczne będą.
A mi się brzuchol wchłonął trochę bo z 93 na 91 zjechał:-)

reklama
Do góry